Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Nekem az van. Pöpec kis cucc.
Farnellről tudsz hozzá olcsóbban rendelni vágótárcsákat (gyémánt, favágó stb, igaz nem dremeles, de sokkal vékonyabb, mint amiket ők árulnak - nyák vágáshoz meg ideális, csak viselj maszkot mert nagyon tud porolni). Az alapgép megéri az árát, mert lehet hozzá minden alkatrészt kapni.
Hmmm...
Vagy az intelligencia szintemmel van a baj, vagy a humorom hagyott el a megnáthádásom miatt... ...de továbbra sem tudom mi lesz ez? De... már nem is érdekes.
Idézet: „Burkolat lesz egy kapcsolóhoz.” Csak simán egyszerűen olvasd el.
Idézet: Én inkább a szemészet meglátogatását javasolnám. :hide: „Vagy az intelligencia szintemmel van a baj, vagy a humorom hagyott el a megnáthádásom miatt... ...de továbbra sem tudom mi lesz ez?” Idézet: Idézet a #860031 hozzászólásból. „Burkolat lesz egy kapcsolóhoz.”
Helló!
Mit kell egy kapcsolón burkolni? (a gyárin kívül)
Léteznek olyan kamrás kapcsolók, amik kapcsolószekrényekben alkalmazhatóak. Ha csak ilyened van, és nincs ahová beépítsd, akkor magadnak kell burkolatot produkálnod hozzá. Gondolom én.
Hajajj... De sok nyílást vágtam ki anno az ilyenek számára.
Érdeklődnék, hogy Ezt a multimétert vette-e meg már valaki? Most itt nem feltétlenül a vateráról való vásárlásra gondolok, hanem hogy ilyen multiméterrel valaki rendelkezik-e? Mert erősen szemezek vele, de nem tudom megéri-e?
Szia! Nekem van egy-két hasonló multiméterem. Nem egy laboratóriumi pontosság de alapvetően használható. Egyébként nem egy komoly valami. Attól függ mit és mennyire pontosan akarsz mérni.
Alap dolgokra megfelel, de pontos mérésekre nem igazán alkalmas. Nagy hátránya, hogy váltakozó áramerősséget nem tudsz vele mérni.
Csövesnél hálózati feszt mérni, katódáram, stb mérés, ellenállásom mérése, szakadás vizsgálat nyákon, vezetéken, meg ilyen alap dolgokra gondoltam használni, szóval semmi komoly ,,laboratóriumi" jellegű mérést nem akarok vele csinálni!
Szia! Nekem is van egy "vaterás"" hasonló műszerem..Nem valami spéci de működik.. Én kalibráltam a másik műszeremhez mi hitelesítve volt..Inkább akkor vegyél egy Ilyet ez mér váltóáramot meg kondit is..
Van ennek más változata is, kihajtható kijelzős, nem is nagyon kellett hozzányúlni, használható. A jó abban hogy kondi mérés is ki van vezetve mérőzsinórra. Egy hiteles metex LC mérőhöz mérve nem tévedett sokat, pedig ár szerint elég olcsó.
Ám mondok én valamit legelső műszernek megteszi, másodiknak egy komolyabb márkás 4 digites. Ami mindenképp jó ha van az az analóg multi. Nekem a régi orosz multi még mindig messze a legjobb műszerem, azaz nem adnám semmiért .
Sziasztok!
E-bayon lőttem magamnak 4000db 1206-os SMD ellenállást.80 különböző érték 50-esével.Ki miben tárolja ezeket az alkatrészeket?Most szétszórva hevernek az asztalon,ami a satupad is egybe,nem ez az ideális. István
Sziasztok!
Nem találkozott valaki ilyen Bővebben: Link, vagy hasonló kábelcsupaszolóval? A lényeg, hogy hosszanti irányban vágjon, és a pengemélység is állítható legyen. Nem kellene sűrűn használnom, de amikor igen, akkor nagyon megkönnyítené a munkámat. Meglehetősen kellemetlen kézzel bontogatni a vezetékeket. Ennek az árát viszont eléggé borsosnak találom. Talán ha egy helyiértékkel előrébb lenne az a tizedes, de így... Köszi előre is!
Szia. Én imádom a célszerszámokat,de amit linkeltél, a pofátlanság teteje egy darab müanyagért. Lacihoz hasonlóan javaslom, közelebb is nézz szét ( Jokari; Weidmüller; Haupa stb. ). Túl "messzi" nekünk az az ámerika...
Hmmm, ígéretes. Na majd megsasolok egyet. Köszi szépen!
Szerintem egy jóképességű esztergályos megcsinálja neked némi apróért. Egyedül a penge beszerzés kicsit necces, de lehet sima tapétavágó késbe ami van, az is jó lenne.
Ú, urak, ma megpróbáltam a műhelybe feltölteni a toneremet, hát nem sikerült, valahogy kipattant a kezemből, miközbe feszegettem a régi toneremet, egy kis porért, na széthullott, az összes festék ki, rá a hősugárzóra, az meg fújta szanaszét vadul, ááá, úgy néz ki a műhelyem most mintha felrobbant volna valami. Persze fogalmam sincs mivel álljak neki feltakarítani, benti porszívóval mégse kellene, mégiscsak festék. Meg ugye kellett nekem szőnyeg a műhelybe.
Esetleg sztatikus töltéssel? Nyomtatóba is így működik. Porszívót meg se próbáld! Por, azaz nagyon finom por. Mérgező is rádásul belélegezve.
Mérgező? Na az szuper. Lehet meg kellene próbáljam a mágnes hengerével a nagyját legalább összeszedni?
Na, jóvan, egy óra aktív takarítással sikerült megszüntetni a kaotikus állapotokat. A mágnes bejött.
Legalább filmre vehetted volna !
(de szemét vagyok...) Szerintem csak víz szűrős porszívóval van esély az összetakarításra. A szőnyegből még csak haggyán, de a polcokról, apró tárgyakról, nem lesz egyszerű... Én egy kuka-zsákban szoktam tölteni a tonert. Persze előtte három darabot hazavágtam, mire a negyedik sikerült...
Mágnes?
Hoppá. Tulajdoképpen miből van ez a por??? Megesküdtem volna, hogy valami műanyag, ami 150 fok körül olvad... Tévedtem?
Műgyanta és korom keveréke, de ha mágnessel összetudta szedni akkor ez kétkomponensű toner volt amiben még van egy vaspor (Developer) nevű anyag is.
Megnézted volna mi? Majd legközelebb. Egyébként, érdekes anyag, a polcokról szerencsére a nagyja lejött mágnessel, majd kis nedves rongy sűrűn kimosva, egész jó lett, mondjuk rá is fért már a műhelyre egy kis takarítás, portörlés, a szőnyeg viszont neccesebb, valószínűleg tavaszal felszedem, felcsiszolom szemcsére a betont, és felületkezelem. Elég jól is néz ki. Bővebben: Link
A por meg tényleg érdekes, amit összegyújtöttem, vízbe nem nagyon oldódik, max nagyon sok vízbe el keveredik, de nem oldódik, és mágneses, meg persze 150c-on olvad. Érdekes cucc. De hogy én többet nem töltögetek a műhelybe semmit, pff, atya úr isten. Élmény volt.
Szia! Ismerős a szitu.. Egyszer hasonlóan jártam.. A csavarhúzók,fogók nyeleit úgy megfogta nem akart lejönni róla! Nitrohigítóval jött le a nyelükről ez a por..
Tonert régen én is szedtem szét, kijött a festék (kicsi voltam még, nem tudtam mi volt benne), az asztalon sokáig ott volt a nyoma, alig jött le :no:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |