Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   229 / 308
(#) Schnitt válasza Gafly hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Úgy hangzik, mintha egy oldalról élezték volna az összes fogat.
Normál esetben felülről nézve a láncot, egyiknek jobbra, másiknak balra kellene egy kis ferdeségnek lennie, hogy kiegyenlítse az oldalra húzást vágáskor.
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
(#) Gafly válasza Schnitt hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Gyári és hozzá sem nyúltam. De megnézem, köszi
(#) Hutty válasza Gafly hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Ha most mocsok lennék, azért megkérdezném, hogy jó irányban van felrakva a lánc?
Annak szinte magától kellene vinnie a fenyőt.
(#) Gafly válasza Hutty hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Ne legyél mocsok, és sem (mindíg) szoktam az lenni...

AL-KO KE 1800/40S

Rá van gravírozva a lánc iránya...

De nem ez a gond, hanem a "kanyarvágás"

Lehet mégis elviszem az új, most nyílt: Részeges és társa kisgép szervízbe. Bár hogy a portáljuk a fűnyírógépekbe ültett petúniákból áll, nem biztos hogy jó ötlet...
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Lejössz, odaadom a kis Stihlt, láncot veszel hozzá, és nyomhatod. Ha kész vagy visszahozod. .
(#) gkari válasza Gafly hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Szerintem a penge meg van csavarodva.
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Ne vidd szervizbe, mert ők vélhetően nem fognak élezni.
A láncfűrész 3 részből áll: hajtás, az "ovális lap a közepén" (nem így hívják), és a lánc. Amíg a motor forog, és hajtja a láncot, addig az vélhetően nem szervizbe való hiba.
Attól hogy új, egyáltalán nem biztos, hogy élezve van. Különböző láncokhoz lehet kapni bele illeszkedő reszelőt, és bizony időnként végig kell rajta menni (gyakorlat kell hozzá). Ha ez megvan akkor azt kell ellenőrizni nem kottyan-e nagyon a lánc a láncvezető lap hornyában, ami ki szokott kopni. Végül valóban előfordul, hogy a láncvezető lap megcsavarodik (ehhez azért elég durván kell bánni vele). Nem szokták betartani, de 2-3 lánccsere után a lapot is cserélni illik.
(#) zolika60 válasza gkari hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Ha ez a baj, könnyen kideríthető. Le kell venni megfordítva visszaszerelni és ha innen kezdve fordítva vágja az ívet akkor a lap van elcsavarva. Satuban néhány próbálkozással vissza egyengethető, ha ez a gond.
(#) gordonfreemN válasza szamóca hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Láncostól
(#) zolika60 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Természetesen. A bérleti díj is jár hozzá.
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Máj 9, 2013 /

Vasárnap lesz az "Action".

Azon hogy mi fog főni bográcsban, még bele lehet szólni..

Kecske láncfűrésszel?
(#) Hutty válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2013 /

Texasi láncfűrészes, magyarosan...
Ha élezni kell, azt még én is tudnék. A láncvezető csavarodást azért egy vonalzóhoz téve egyből látszana. Elég feszes a lánc? A láncvezetőben nem lötyög oldalba a lánc? Egyszer volt egy esetem, ugyanakkora a lánc ( fogszám stb.) de LITE típusúnál a szakáll, ami a láncvezetőben fut, vékonyabb.
(#) Hilo hozzászólása Máj 13, 2013 /

Sziasztok, a következőről kérném a véleményeteket: HD-114 Mini fúrógép.
Kezdésnek jó e, vagy esetleg mást ajánlotok?
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
(#) apac válasza Hilo hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Nekem volt ilyen, be is vált addig míg 1.5 éves korában nem szakadt meg a forgórész tekercse.
Akkor inkább gyűjtöttem és vettem egy Proxxon-t.
(#) (Felhasználó 46585) válasza apac hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Ennek a HD-114-nek mekkora átmérője van ott, ahol be lehet fogni állványba?
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Hol szeretnéd befogni állványba? Van rajta valamiféle menet, a narancssárga kupak alatt, a "tokmánynál", de nem túl szabványos képződmény(Eredetileg talán M18-nak vagy M20 nak indulhatott) . Ahogy egy tanárom fogalmazta meg: gyászmenet.
(#) (Felhasználó 46585) válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

Inkább a közepe felé, ahol a Handy felirat van. Tehát, ott mekkora az átmérő? Vagy te kézben fogva szoktál nyákot fúrni? Elég biztos kezem van, de ilyesmire legfeljebb egy-két luk erejéig vállalkoznék.
(#) sastas01 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Máj 20, 2013 /

A Handy feliratnál 46 mm. A legszélesebb pontja, ahol a szénkefék leszorítója van(a "kapcsoló"-ra merőlegesen) 53 mm.
Igen, én mazoista vagyok. Nem gyártok túl sok nyákot, így nem kell annyi lyukat sem furkálni. A legbonyolultabb panel amit készítettem eagle szerint 681 lyuk volt kb. 20 perc/fél óra lehetett míg kifurkáltam 0.8-assal, aztán amit kellett még felbővítettem.
(#) szikorapéter hozzászólása Máj 20, 2013 /

Helló.Nekem egy Phillips pm 3262-es osszcilloszkópom van itthon.Szerintetek ez egy ilyen magamfajta gyereknek (16-vagyok) megfelel gyakorlási célra?Van még freqvencia-generátorom a max teljesítménye 50Mhz.Már a freqvencia-generátor által adott freqvencia-jelalakokat meg tudom mérni,megállítani a szkópon,adatait megadni.Ez a szkóp pontosan miket tud még?A villamostanárom majd kiakadt amikor elmondtam neki hogy milyen típusu a szkóp.Régi gyártmány vagy esetleg gagyi típus?
(#) zoly15 válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Neked egy kétsugaras, dupla idöalapú szkópod van!
(#) peterpan válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Most akkor panaszkodsz, vagy dicsekszel?
mi is ez?
Üdv.: PP
(#) (Felhasználó 46585) válasza szikorapéter hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Ha ezt a szakmát is megtanulod, akkor életed végéig elég lesz. Ne ejtsd le, ha elviszed valahova, ne üsd oda a házát, mert állítólag a doboza, előlapja elég sérülékeny.
(#) (Felhasználó 46585) válasza sastas01 hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

A fúrógépállványok befogási mérete 43 mm. Akkor ez túl nagy bele, ami nekem van, az meg túl kicsi. Van itt rend, kéremszépen... Igaz, a nagyobbacska állványok a "normál" méretű, kézi gépekhez készülnek.
(#) gerenk válasza peterpan hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

"PM3262 60 MHZ OSCILLOSCOPE DUAL CHANNEL WITH B DELAY, 2 MV/DIV - 5 V/DIV, 0.05 NS/DIV "

Szerinted nem elírás a 0,05 nanosec/osztás ? Jó kis szkóp de ennyire !
Nekem egy 250 MHz-es 4 csatornás 2 időalapos gépem van de az is megelégszik a 2 nsec/cm
max időeltérítéssel.
(#) Schnitt válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Azért nem teljesen reménytelen a helyzet.
Én a dremelemhez csináltattam proxxon állványba való átalakítót, de bármilyen menethez bármilyen külső átmérővel (pl 43 mm) meg tudják csinálni esztergályosok.
Hengeres külső-belső illesztést még könnyebb csinálni, mondjuk proxxon 20mm befogóról 43mm-re.

A dremel adapter fotóját és rajzát csatolom, szabadon használható
(#) (Felhasználó 46585) válasza Schnitt hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Köszönöm. Persze, mindenfélét ki lehet találni...
(#) (Felhasználó 46585) válasza gerenk hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Meg kellene nézni a hivatalos adatlapját. Ha esetleg tud vizszintesen 100-szoros nyújtást és alapban 5 ns/div-et, akkor lehetséges. Persze, ekkor a fényerő a századára esik és a jitter a 100-szorosára nő. Úgyhogy nem sok értelme van...
(#) szikorapéter válasza peterpan hozzászólására (») Máj 21, 2013 /

Hát nemnagyon tudtam hogy jó típus-e mivel még annyira nem vagyok szakértő,de ezek szerint nemsemmi darab.Habár internetes fórumokon is sokat olvastam róla hogy strapabíró gép.Az állapota kiváló egy karcolás nincs rajta(iskolából selejtezték hibásként,furcsamód otthon működött,még felül is vizsgáltattuk egy műszerésztechnikussal).
(#) Imre hozzászólása Máj 21, 2013 /

Sziasztok!

Ezt labortáp megéri ennyiért megvenni?
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2013
(#) Bender92 válasza Imre hozzászólására (») Máj 22, 2013 /

Véleményem szerint a bolti árakhoz képest olcsó és ebben az árkategóriában nincs másik amelyik tudna szimmetrikus tápfeszültséget. A max 30V-5A pedig otthonra a műhelybe tökéletes, és az sem hátrány hogy van rövidzárvédelem. Szerintem árkategóriába a legjobb választás.
Következő: »»   229 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem