Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Sziasztok!
Tegnap elkészült a Wellerem trafójának a doboza. Csak egy trafó van benne a kattogós pákának + kapcsoló és biztosíték. Még a rugóról hiányzik a teflon gyűrű. Bővebben: Link
He -he ez a doboz nagyon ismerős ám !
Van még nálam vagy 4--5 darab ...
Bizony, ezt még anno tőled vásároltam!
Pici farigcsálás után belefért a Junoszt trafó, majd homokszórás + festés kétkomponensű festékkel. Kemény akár a páncél
Remélem kibír ennyit. A Junoszt trafó remélem kibír annyit. Ha jól néztem viasszal vagy faggyúval van impregnálva.
Gyanítom, a Junoszt trafó már közel van ehhez a korhoz. De még egyszer annyit is kibír.
Szia!
Köszi a választ megnézem mik a vélemények a márkáról és aszerint döntök!
Jó magam is ez irányba hajlok,hogy ha lehet akkor egy márkából álljon össze a gépparkom ha megoldható Most már csak egy megbízható kereskedőt illetve üzletet kell keressek!.Persze több lehetőség van de amilyen márkákkal dolgoztam azok szerint a Makita és a Metabo felé hajlok illetve a Bosch-tól az ipari változatok(nem zöld hanem a sötétkék),de elsőnek Makita és Metabo-t nézek és meglátjuk.Ahogy meglesznek akkor gyarapítom a képgalériát itt az oldalon
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Jól néz ki.
Egy javaslatom még volna, ...és akkor olyan lenne, mint a gyári... Kellene a doboz tetejére egy "szivacsos" hegylehúzót fabrikálni. Tudod... amit megvizez az ember, és azon lehúzza a dzsuvát a hegyről. A Wellernél az nem opció, vagy luxus, hanem egy nagyon fontos dolog.
Köszönöm szépen!
A vizes szivacsos páka tisztítás nagyon nagyon rosszat tesz a páka hegyének. A hirtelen hőtágulás nagyon roncsolja a bevonatot a pákahegyen. Én inkább csak ronggyal letörlöm a pákahegyet.
Ne félj a vizes szivacstól. Persze nem tocsogós kell, csak nedves. A rongy is csak nedvesen jó, mert rásül a hegyre. Nem fog a hegynek ártani.
Szia.
Érdekelne, hogy hol vettél ilyet, mennyibe került, és hogy miért is jó ez pontosan. Néztem a videót, de annyira nem jöttem rá. Köszi
Köszi a választ, be kell szereznem egy ilyet..
A dolog engem is érdekel, hogy mi van benne, amitől jó.
Én most egy ilyet használok, ami a képen van. Csak nem szeretnék személyeskedő vitát belőle
Ismét hangsúlyozva, hogy nem vagyok vegyész a tippemet elmondom.
A meleg pákától a levegőből elvonva egy kis nedvességet, képződik egy enyhén savas "krém", ami finoman marja és egyben mechanikailag is törli a pákahegyet. Gondolom visszahűlés után, újra megszilárdul, így egymás után nagyon sokszor használható.
Én is valami hasonló következtetésre jutottam, köszönöm.
Végére jártam a racsnis csillagkulcs dolognak.
A korábban tárgyalt Aldis szettet megnéztem, de túlságosan bumszlinak találtam. Ezután körbejártam néhány szerszámboltot, és nézegettem a nevesebb márkákat, mik a kritériumok, mit érdemesebb, irányváltósat, vagy sem, csuklós nyelűt vagy fixet, legyen neki villás fele, vagy ne. Végül a fotókon lévő mellett döntöttem. Majd az idő megmondja, helyes volt-e.
Szerintem jól választottál!
Mert a villás részét én például nem is használom az enyémnek azt másik kulccsal csinálom úgyis nem azzal! Ha olyan a hely akkor dugókulcs úgyis,szerintem helyesen döntöttél és jó márka! Sok boldog szerelést hozzá!
Van létjogosultsága a fix szárúnak is. De én elég sok területen használtam ilyet is meg olyat is, nálam a nem irányváltós fexi szárú jött be.
Ilyet vettem régebben, csak EXTOL néven matricázták még. Most vagy háromféle néven fellelhető.
Nekem az a gond ezekkel, hogy nem igazán férsz hozzá velük a csavarfejekhez. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
Karesz01: Köszi, remélem, úgy lesz.
db_Thunder: A flexin én is sokat gondolkodtam, de a csuklópont nem volt meggyőző az általam megfogdosott készleteknél, másrészt ahol én használnám, ott egyenesen is hozzá lehet férni a csavarhoz, csak takarásban van, és nehéz rátalálni a fejre. A hajlékony szárral még nehezebb lenne. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Kíváncsiságképpen: Ezeken a kulcsokon hogyan lehet választani, hogy szorító, vagy lazító irányban fogjanak? Meg kell fordítani a hossztengelyükkel párhuzamosan, 180°-ban őket?
Igen. Jobb is így, mert az irányváltó mechanika gyengíti a racsnit.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Köszönöm. (Nem mellesleg én is így gondolom, és tapasztaltam, ha nem is ilyesfajta eszköznél...)
Zolika60 megelőzött, de úgy van, ahogy mondja.
A fotó annyira nem sikerült jól, hogy látszódjon, de a kulcsfej szélén mindkét oldalon van egy gravírozott nyíl, hogy merre forgatja majd a csavart.
Sziasztok.
Megérkezett Alkotó kolléga újabb 2 tároló szekrénye, így már együtt a család. Már csak a felületkezelés, feliratozás, és a belakás van hátra. Itt szeretném megköszönni azt a nagyon sok munkát és fáradságot, amit beleölt a szekrényekbe. A képek önmagukért beszélnek.
Van nekem még a égi időkből Egy hasonló elven működő Crova racsnim, ott a középső négyszög áttolásával váltunk irányt. Több mint harminc éve nyúzom, még nem sikerült tönkre tenni, pedig volt már olyan szituáció, hogy erősen próbára tettem egy másfél méteres hosszabbító csővel.
Sok örömet benne, igényes szép, praktikus darabok.
Nagyon jól néznek ki így egy polcon négyen
Gratulálok hozzá Neked is, és az elkészítésért Alkotónak. A lejjebbi polcon az a labortáp nem fog megfőni? Nagyon be van oda zárva. Vagy hátul nyitott a polc? |
Bejelentkezés
Hirdetés |