Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Köszönöm!
Tehettem volna 10-es lemezt, de a trafó dobozára lesz rácsavarozva! A trafó egy Junoszt TV trafója lesz ma ment vele 2 órát a páka és 3-4 fokot melegedett a környezethez képest a trafó.
Tervben van egy teflon gyűrű
Egy ideje nem sokat forrasztottam, mert építem a cnc műhelyemet. Deréktól felfelé tiszta üveg lesz.
Ez már döfi. Le vagyok döbbenve. Itt talán még űrhajó is készül majd. Ahogy a hozzáállásodat látom. Gratulálok, nekem nem lenne energiám ehhez.
Nagyon jó! Ha délkeleti, délnyugati fekvésű a két oldala ( az a sarok ) akkor már jobb nem is lehetne. Két dologra figyelj. Az egyik, hogy a hőenergia egy átlagos ház esetén 70 %-ban a födémen keresztül távozik. ( Ugye, a meleg levegő felfelé száll... ) Tehát, a födém nagyon jól legyen szigetelve, amennyi csak befér, még akkor is, ha kicsi lesz a belmagasság. Két méter is elég, csak legyen meleg. A másik dolog, az éjszaka. A hőenergia a melegebb helyről vándorol a hidegebb hely felé. Tehát, ha ennyi üvegfelületed van, - ami nagyon jó, mert sok fényt kapsz és ha süt a nap télen, akkor semmiféle fűtés nem kell napközben, lesz 26 fok, ez biztos. És ez azért a novembert, decembert kivéve elég sűrűn előfordul... - éjszaka viszont a helyiség az ablakokon keresztül a világűr -270 fokos hidegét látja. Tehát, megy ki a meleg, méghozzá nagyon gyorsan! A megoldás: függönyöket kell feltenni! Sötétítőt. A hőenergia a hőmérsékletek 4. hatványának különbségével arányosan távozik, sugárzással. Nappal, meg elhúzod a fügönnyöket. A padló ne beton legyen. Az nagyon hideg és az embernek a lába fázik leginkább. Nem olyan nagy ez a felület, érdemes betenni valami hőszigetelést, meg valami olcsó laminált padlót letenni. ( Most fejezek be éppen két szobát. )
Szóval, jó ez a sok üvegfelület, csak tegyél fel függőnyt! Itt a saját nappalim, mondjuk ez a fotó még nagyon régen készült, azóta sok minden megváltozott.
Vigyáznom kell magamra mert egy köldöksérv műtét után vagyok. Hely hiányában nem tudom tovább építeni a cnc-met Ezért fogtam bele. Volt segítségem . pénzért - miután egy órából 45 percet telefonált eltanácsoltam, amin fel volt háborodva.
Ismerős... azóta saját magam csinálok mindent...
A szarufák 14 x 5 cm-es a terv az, hogy 10 cm izolit alá 4 cm hungarocell, párazáró fólia, 10 mm-es OSB lemez. A külső falak: az OSB, 10 cm izolit, párazáró, gipszkarton. Kívülre az OSB-re 7 cm hungarocell. Az ajzatra nehéz kátrány lemez ráolvasztva, lépésálló hungarocell, és valami durkolat. Műhelybe a szalagparketta nem hiszem, hogy jó lenne. Ebben a témában tanácsokat szívesen fogadok. Hajópadló? A függöny semmiképpen nem marad el, az avatatlan szemek elől takarni kell a beltartalmat.
Már mondtam egyszer, hogy nagyon szép helyen lakhatsz ami irigylésre méltó. A sok fény a mániám, lehet, hogy romlik a látásom.
Nem romlik az, csak az embernek azért van szeme, hogy lásson. Ehhez meg fény kell...
Jók a tervek, de muszáj az a bitumenes lemez? Vagy esetleg nagyon vizes a talaj és esetleg átjön a pára? Akkor kell. De ha száraz a beton, - gondolom van most is valami szerelőbeton, aljzatbeton, - akkor elég a nylonfólia is, mezőgazdasági bolt, vegyél valami vastagabbat, vagy van takarófólia festők használják, most vettem 20 nm-t, 1200,- Ft volt és igazán jó minőség, megérte. A bitumenes lemezzel ( nem kátrány! GV3, vagy GV4 ) az a baj, hogy fedésbe kell rakni, bonyolult, össze kell melegíteni, stb. Ha a beton viszonylag sima, akkor elég a nylonfólia. Ha nagyon rücskös a beton, akkor vegyél a laminált padló alá való szivacsot, ezt tekercsben lehet kapni, van 2 és 3 mm-es. Nem olyan drága és szerintem minimum párazáró, zárt cellás, mert a vizet nem ereszti át. Felveszi a felületi egyenetlenségek egy részét, aztán erre kerülhet a nylonfólia. Ha meg még rondább, akkor nem padlópon kell rá, mert baromi drága. Egyszerűen, kis széken ülve, le kell glettelni glettvassal, csemperagasztóval. Én is így csináltam, miután a padlópon nem ragadt oda... A hungarocell elvileg jó lenne, de az a baj, hogy a sima expandált nem igazán stabil. Beton alá jó, de oda a homlokzati is jó, nem kell azt annyira túllihegni... Hiába lépésálló, szerintem csak akkor igazán jó, ha a tetejére valami vastagabb borítás kerül. Mondjuk, hajópadló, vagy 10 mm-es laminált, vagy ilyesmi. Tehát, legyen valamennyire teherelosztó. Ha nem ilyen a legfelső burkolat, akkor a hungarocell legyen XPS. Ez nem expandált, hanem extrudált és van vagy háromszor drágább. Világoskék, meg lila színben láttam, de ez sokkal tömörebb, stabilabb. Vagy van még valami OSB-szerű, fekete, nút-féderes, 1 cm vastag fa lemez, ha jól láttam olyan 30...40 cm széles, 1000,-Ft/nm volt az ára a Bauhausban. De az nem tűnik elégnek hőszigetelésre. Viszont elég stabil, erős. A tetejére jó a hajópadló, de nagyon drága és nagyon gyorsan ronda lesz, mert kopik. Meg nem árt lefesteni, lakkozni, vagy valami. Akkor már jobb a laminált padló. Vegyél 7 mm-est, ez van már 1500,-Ft/nm áron. Erezett legyen a felülete, tehát nem teljesen sima, azon kevésbé látszi a por, meg a kopás. Ha meg már nagyon ronda, mert sok a kopás, akkor kicseréled. nem egy nagy durranás. Természetesen, ahol nehezebb gépek vannak, ott hagyd ki a helyet, a gépnek legyen valami alapja, közvetlenüll az aljazatbetonon csücsüljön. A külső falakon meg hagyhatod az OSB-t, csak lakkozd le. Esetleg, lehet valami páccal szinezni. Láttam egy komplett lakóházat így, nagyon szép volt. Felesleges a plusz 7 cm hungarocell, nem sokat számít, de ha ingyébe van, akkor ragaszd fel. Aztán behálózni, csemperagasztó, aztán festeni. Én Revco-val festettem, gyönyörű, tartós és nagyon olcsó. Egy dologra figyelj. Ezek az anyagok nem olyan drágák, viszont nagyon sok munka van velük... és az energiánk véges... tehát, nem lenne baj, ha viszonylag hamar elkészülne...
Én az oldalfalakra, mennyezetre üveggyapotot/kőzetgyapotot javasolnék, min. 10cm vastagságban, árban nem rosszak, hő- és hangszigetelési képessége jobb a polisztirolhoz képest, nem nehéz vele dolgozni sem.
Műhely padlóburkolatnak a műgyantapadló egy elég jó megoldás. Jó mechanikai- és vegyi ellenálló képesség, karbantartani nem kell, nem csúszik, stb.
Nem nehéz vele dolgozni? Én amikor a födémet csináltam a szálló portól majdnem kiköptem a belemet, egy nap nem is tudtam 3...5 nm-nél többet feltenni, mert taknyom-nyálam egybefojt. Egyébként, a hungarocellnek és az üvegygapotnak nagyjából egyforma a hővezetése.
Ez igaz, csak mit teszel a műgyanta alá hőszigetelésnek? Egyébként, elég drága dolog. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
Én gázálarcban dolgoztam a kőzetgyapottal. Állítólag a tüdőből sosem tisztul ki.
Drágának drága, az tény, de nem kell egy fél év múlva újrafesteni és hasonló áldásos dolgok. Bár szerintem műhelybe egy sima felületű betonpadló is megfelel.
Gyapotokból nem a gagyi és/vagy 1000 éves anyagokat kell használni és nem lesz baj a porral és azzal, hogy esetleg szúr. Ezek ellen amúgy egy egyszerű FFP1 -es légzésvédővel (szelepes 3M -es, 500Ft) és egy kesztyűvel lehet védekezni. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
Szimatszatyor? Hm... hogy ez nem jutott az eszembe akkoriban...Egyetlen egy dolog a jó benne: hogy akármilyen helyre be lehet tuszkolni.
Ezt az 500,-Ft-os vackot ajánlod? Ez kb. annyit ér, mint halottnak a puszi. Van belőle egy pár darab, erre a célra semmit nem ér. A gázálarc, az igen... de tegyél be egy radirt oda, ahol csatlakozik az arcfelülethez, hogy rendesen kapjál levegőt... az igaz megoldás az, ha nem merülnek fel ilyen problémák.
Jó, a műgyanta valóban tud adni egy igen jó kopásállóságú felületet. Mennyibe is kerülne ennek négyzetméter? Mondjuk 5 rugó... ugye nem egy garázsról van szó, mert ott csak 3 rugó... De nem válaszoltál, mit teszel alá hőszigetelésnek? Lehet, hungarocell. Csak akkor kell még egy réteg beton... kissé drága lesz... és ez egy hobbi szintű műhely lesz...
A két szűrős gázálarc -egy jobbra, egy balra áll- bőven elég levegőt ad. Még festéshez is használom, nem érzem a festék szagát, kiszűri. Enélkül megfájdul a fejem fél órai festékszagtól.
Az 500Ft-os papírka nem zár az arcnál, ugyanúgy tele volt az orrom -olyan munkánál- mint nélküle. Szúnyogtól véd, mástól nem. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2013
nekem csak a seregből van emlékem a gázálarcról. De az nem volt valami felemelő... A nyáron nagyon sokat festettem, de a teraszon.
A topic cime: műhely, szerszámok. a műhelyt meg fel kell építeni és nem mindegy, hogyan, miből.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2013
Azért gondoltam a nehéz kátrányt ráolvasztva mert a jelenlegi műhelyemben PVC padló volt és mindig büdös. Egyszer felszedtem és csurom víz volt a beton, és a szag is onnan származott.
Valamit ki fogok találni. Lehet, hogy hőszigetelés után OSB lapokat rakok len.
Hű... ott nagy baj van... nem segít a bitumenes lemez, az a vizben álló betonról fel fog válni, nem ragad oda, legalábbis nem tartósan. Írok privátban, holnap.
Ez a másik műhelyembe volt, azóta rendben van. A most épülőben por száraz a beton.
..és aki felépíti, azt is meg kell "csinálni" tehát a szex is hozzátartozik..
No így kapcsolódik minden mindenhez. Egészséges szintig érdemes foglalkozni egy mellékággal, de érezni illik a határt.
Szia!
Köszi az infót! Kicsit utánanéztem a Weller hegyeknek, tényleg a GW széria a kanalas hegy, és egy PT-LT átalakítóval világbajnok cucc lehet. Sajnos valóban nem olcsó, de aki SMD IC-ket és SMD alkatrészeket forraszt nagyon megkönnyíti a munkáját egy ilyen hegy készlet, és egy csomó bosszúságtól megkímél minket.
Talán GuldWing, vagy valami hasonló a neve...
Ezt úgy kell értelmezni, hogy a műhelyben alkalmazott szerszámok, vagy a műhely is? Nehéz a felfogásom.
A műhely nem, mert nincs vessző. Akkor úgy lenne, hogy "Műhely, szerszámok. De így csak a műhelyben található szerszámok.
Hidd el nem kötözködni akarok! De ez az oldal úgy indult, hogy mutassuk be a műhelyünket. Szó nem volt szerszámokról. Én balga azt hittem, hogy belefér az is ha építés közben bemutatok 3 fotót. Persze ezt követték a hozzászólások.
Sziasztok!
Már egy ideje olvasgatom ezt a topikot és nagyon sok hasznos dolgot sikerült ellesnem Most jött el az ideje,hogy új lakás és saját műhelyem lesz,és kellene oda egy pár kisebb elektromos kisgép: kisflex(125-ös) dekopír körfűrész,és végezetül egy kis inverteres hegesztő.Tudom ez így soknak tűnik,de szépen lassan beszerzem őket,a kérdésem az,hogy melyik márkában gondolkozzak? Mert ugye nem egy alkalomra veszem őket a flex-ben a Makitát nézegettem,dekopírfűrész-ben és körfűrészben a Bosch,Makita és Metabo! Szerintetek melyik márkából lenne érdemes összeválogatni?Nem ipari használatban lennének,de nem is a legolcsóbb kicsi sárga termékeket szeretném megvenni! Előre is köszönök minden hasznos tanácsot!
SZIA TIBOR!
Flexben a sparky-t ajanlom , nem sporoltak ki belole semmit: http://sparkyhungaria.hu/keziszerszamok/show/23 Szerintem a tobbi termekuk is hasonlo tulajdonsagokkal rendelkezik...
Ha Makita sarokcsiszolót veszel, nem bánod meg.
De az eredeti Flex márkájú sarokcsiszoló se kutya. |
Bejelentkezés
Hirdetés |