Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   247 / 308
(#) Doncso válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Az jól hangzik. Én nem bűvészkedtem a kábellel, mert nem csak az volt a gondom vele. Nekem elhűlt, a forr hegyek is silányak voltak, persze lehet ezeket orvosolni, másik kábel, másik hegy, stb, dehát egyszerűbb volt bedugni a wellert. Csipeszpákára szerintem lehetne házi megoldást kitalálni. El tudnék képzelni egy jó minőségű fém csipeszt, a végére egy bakelit rudat, arra egy fűtőszálat és galvanizált réz hegyeket. Van a videók között házi galvanizálás, vagy mi. Szerintem megoldható házilag is.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Sárga vagyok! Honnan és mennyiért? de nehogy azt válaszold, hogy 12-ért, mert mert, mert...
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) szamóca válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

A levegős rész az ami érdekel, mert van egy csomó bontásra váró furatgalvános panelem.
(#) kegyetlen19 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Itt az egyszerű, lehetséges megoldások.
Én a jó öreg Cseh pillanatpákámhoz is szoktam különböző alakú hegyeket hajtani. Akár a 8 lábú relét is egy melegítéssel kikapom 2 másodperc alatt. /Előre egy kis cin golyót teszek minden lábra és akkor biztosan jó érintkezik, átmelegedik/
(#) Schnitt válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Lábas jószághoz megvan a technika, panelbefogót függőlegesre állítom, egyik oldalról melegítem a lábat, a másikról meg húzom egy fogorvosi szondával.
IC-hez van pákabetétem, SMD-nél voltam gondban, de az általad linkelt ayoue csipesz tetszik, egy forrasztóállomást meg össze lehet dobni hozzá, de lehet, hogy a különféle pákákhoz épített állomások közül valamelyik jó lesz, némi kalibráció után.
(#) Schnitt válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Pillanatpákám sajnos nincs, de ha lesz elhasznált pákacsúcsom, reszelek belőle olyat, mint az első képeden van.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 1, 2013 /

Több hsz.-ben írjátok, hogy a solomon hegy minősége rosszabb a wellerénél, de az ára is csak a tizede!
Évek óta solomon hegyet használok a kattogós wellerembe és elégedett vagyok vele.
(#) Alkotó válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Egy pici gonoszságot megengedve, azért jó neked (meg nekem), mert mi forrasztásra használjuk. Ha nézegetnénk vagy birtokolni akarnánk, akkor azért a Weller mégis csak jobban hangzana (a felirat is szebb rajta).
(#) Schnitt hozzászólása Okt 2, 2013 /

Nemrég volt szó a racsnis csillagkulcsokról.
Az Aldiban vasárnaptól fognak ilyet árulni:
Bővebben: Link

Korábbi akcióból van valakinek esetleg?
Érdemes megvenni?
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Akármilyen kulcs ha racsnis, nagy erejű igénybevételt nem bír hosszabb távon. Tehát normál kulccsal meghúzás, lazítás, amikor könnyebben megy, akkor jöhet a racsnis kulcs.
(#) Frankye válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Vagy ha nem kell nagy erővel meghúzni, illetve nem nagy erővel meghúzott csavart/anyát kell lehajtani...
(#) Schnitt válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Én is ilyen felhasználásra gondoltam, de van amelyik azt sem bírja.
Sokat segítene eldugott csavaroknál, ahol egyszer is elég nehéz rátalálni a csavarfejre, hogy csak ide-oda mozgatnám, nem kéne 30 fokonként újra keresni a lapkákat.
Egyébként lehet, hogy a márkásabbak sem bírják a nagy terhelést, de az árba bele van építve a törésgarancia 10 évre.
Nekem csak otthoni szerelgetésre kell, ezért nem adok ki egy készlet árát egy kulcsra, így az olcsóbbak közül keresem a használhatót.
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

A márkás dugókulcskészletek racsnis hajtószára is előbb utóbb tönkremegy, ha nem kímélik.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
(#) Schnitt válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Tudom, de mint írtam, ott a garancia az ilyen esetekre, és a törésre is vonatkozik, és a márkás racsnikhoz javítókészletet is árulnak, de én nem ilyenekre hajtok, kifejezetten árérzékenyen keresem a használható minőséget.
(#) szamóca válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Nálunk elég nagy igénybevételnek van kitéve a racsnis hajtószár. 19-es hosszított dugókulcsal tépjük meg a 12-es önzáró anyákat az egyik gépnél. A váltókarosak elég hamar beadják a kulcsot, ezért az átdugósat használjuk, mert az többet bír. Egy Beta úgy 5évenként megy tönkre, de mint mondták, van javítókészlet hozzá.
(#) habazutty válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Hello!

Nekem van egy szett. Tavaly vettem. Szerintem ennyit megért. Az is igaz, hogy úgy használom, mint írták. Először lelazít, majd jöhet a racsni, utána pedig meghúzáshoz szintén a villás rész (mondjuk egy 8-as anyát simán meghúzok vele ahogy kell). Ami nem tetszik, hogy a racsnis kialakítás miatt a villás részt is egy kicsit vastagabbra hagyták...
Összeségében jó vétel szerintem.

Üdv!
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Ez így mondjuk nem teljesen, csak ha az áttolós kisebb fogszámú. Betamaxnál felvilágosítottak, hogy totál egyforma a két racsni belső felépítése. Ennek ellenére én is az áttolóst választottam...
(#) Tonybacsi válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Hello!

Otthoni szerelgetésre alkalmas ugyan, és elég baráti az ára is, és hát aranyszabály, hogy szerszámból sosem elég...de:"... mindig pont az a méret kéne ami épp nincs a készletben...", a 12 szög meg inkább csak lekerekíti a csavar éleit, ha meg is van húzva, vagy épp be van rozsdásodva.

A nehezen hozzáférhető helyekre javasolt:

- bontani mást is körülötte, hogy könnyebben hozzá lehessen férni (lehetőleg 6 szögletű, 1/2"-os, jó minőségű dugókulccsal és racsnival). Rendszerint a gyártó cégek is így gondolják. (ne akarjunk szelepszár szimeringet cserélni a kipufogónyíláson keresztül )

- kisebb racsnis készletet használni (itt már fokozottan kell ügyelni a szerszám minőségére)

- csillag-villás kulcsot csillag felével, vagy hajlított csillag kulcsot használni.

/villáskulccsal csak a csőbekötéseket, hollandereket, -amikre fizikailag lehetetlen rátenni a zárt szerszámokat- szokás lazítani...húzni módjával lehet/

Otthoni barkácsoláshoz leginkább egy jó minőségű 1/2"-os, egy 3/8"-os dugókulcskészlet, valamint egy csillag-villás kulcskészlet elegendő szokott lenni.

Ettől függetlenül egy próbát azért megér. Lehet beleszeretsz!
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

A pákám Weller a hegy pedig Solomon!
(#) Schnitt válasza Tonybacsi hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Szia!
Szerszámból tényleg sosem elég.
Van is egy jó minőségű 1/2" dugókulcskészletem, és egy kevésbé márkás 1/4" készlet, villáskulcsok, csillagkulcsok.
Általában egyet is értek veled, de van egy öreg autóm, amit magam szerelek, és kapásból mondok 3 példát, ami rád cáfol.

A kipufogó alagútban fut, a bilincs csavarja felfelé áll, hogy ne szedjen össze minden vackot az útról, mert ráég a csőre, és büdös lesz. Az alagút nem ad annyi helyet, hogy a krova beférjen. a kasznit nem bonthatom le a cső körül, a csavar meg általában rozsdás a hő és a felcsapódó víz, télen a sólé miatt, ezért végig hajtatja magát. Villáskulccsal megoldható, de kb 300x kell levenni feltenni a kulcsot, egyszerűbb lenne racsnis csillaggal.

Karburátor talpcsavar, felülről takarja a karburátor. Annyi hely van, hogy oldalról rátegyem a villáskulcsot, és kb 10 fokot fordítsak. Ez ahhoz is kevés, hogy kulcsforgatással letekerjem, mert ahhoz 15 foknyit kellene tudnom egy húzásból mozdítani, így kínlódás van villáskulcs hegyével, holott a 72 fogú racsni 5 fokonként kattan, azzal játék lenne a feladat. Ja és önzáró anya, ez is végig hajtós.

Olajcserekor le kell vennem a motorvédő lemezt, hogy a szűrőhöz hozzáférjek.
A sárvédőben van műanyag doblemez. A motorvédő lemez egyik rögzítési pontja a műanyag dobbetét,és a fém sárvédőlemez közt van 12 centi mélyen. A kezem nem fér a résbe, így a dugókulcsnak sincs hely. Nem könnyű rátalálni a kulccsal a csavarra. Ha egyszer megvan, az már jó, de a letekeréshez jópárszor meg kell találni. Racsnis csillagkulccsal csak egyszer kell megtalálni, aztán már megy magától.

tudnék több példát is, de kissé off, nem akarom a modik bajszát húzgálni, remélem,ennyiért még nem haragszanak meg.
(#) peterpan válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

nekem is...nekem is....
(vicc nélkül: azóta rá sem bírok nézni a Weller hegyre..... )
(#) Schnitt válasza habazutty hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Köszi a felhasználói véleményt, azt hiszem, beruházok én is egyre.
(#) Tonybacsi válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Számtalan felhasználási módja lehet, miként és hol lehet alkalmazni, a leírt korlátokat figyelembe véve. Egy tesztet megér! Lehet én is beruházok egy szettre . Nálam úgyis hamar kiderül mennyire használható, úgyhogy köszi a tippet.
(#) Gery78 hozzászólása Okt 4, 2013 /

Sziasztok!
Régebben forrasztottam egy olyan heggyel, amit a képen megpróbáltam lerajzolni. Ezen a ferde letörésen egy kanálszerű kiképzés van, és oltári jól lehet vele forrasztani még a nagyon közel lévő lábú SMD IC-ket is. Úgy kellett vele forrasztani, hogy az IC két sarkát meg kellett pöttyinteni, hogy a helyén maradjon, és bekenni folyasztószerrel a PAD-eket is és az IC lábait is. Majd ezt a kis kanalat fel kellett tölteni ónnal, és csak simán végighúzni a lábak hegyénél. A kanálból csak éppen annyi ón került a lábakra amennyi a forrasztáshoz szükséges. Gyönyörűen kb két perc alatt be lehetett forrasztani egy soklábú DSP-t. A lábak között nem folyt össze az ón, és nem kellett javítani. Mikroszkóp alatt megnéztem a forrasztás minőségét és éppen csak annyi ón volt a lábakon amennyit a felületi feszültség odaszívott. Ami a jó az egészben az az, hogy jó a Weller TCP 24V-os "kattogós" pákához ez a fajta hegy. Ilyet keresnék, de nem találok sehol sem.

SMD hegy.jpg

(#) Schnitt válasza Gery78 hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

A kanalas hegyek a weller GW szériájába tartoznak, tehát elvileg úgy kellene keresned, hogy weller PT-GW.
Ilyet nem nagyon találtam, de van ET-GW a SOS elektroniánál, Bővebben: Link ami ugye az LR21 típusú pákához jó, de TCP-hez is használható, ha a régi hegyről át tudod applikálni a mágnest valahogy.
A másik lehetőség, hogy beszerzel egy PT - LT átalakítót, ami így néz ki:
Bővebben: Link
és akkor használhatod az LT hegyeket, amik a wsp80 pákához valók, és azok közt is van GW típusú.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2013
(#) Schnitt válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 4, 2013 /

De szerintem iszonyat drágák...
(#) zoly15 hozzászólása Okt 5, 2013 /

Sziasztok!
Ma alkottam, készítettem egy pákatartót a Wellernek, nem szokványos formájú, de amit én csinálok azon minden egyedi. A tartó Inox anyagból van, homokszórva.A spirál 2mm egy AWI pálca esztergán feltekerve.
(#) Schnitt válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Nagyon komoly lett
A fő, hogy a pákahegy ne érjen semmihez, mert kihűl.
(#) zoly15 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Köszönöm!
A pákahegy direkt kilóg a spirálból, no meg az inox elég rossz hővezető.
Sőt, nagyon nagyon rossz! A motoromon a szívócsonk is inox és a blokkon lévő vége forró, de 2-3 centivel arrébb jég hideg, a karburátor sem melegszik
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 5, 2013 /

Szuper lett. Örökös mint a nyomorúság. Bár ha már csináltad a talp helyére tehettél volna egy nagyobb súlyú tömböt, akkor nem kéne lecsavarozni.
Következő: »»   247 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem