Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   250 / 308
(#) kocsgab002 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Persze, hátul teljesen nyitott, és tud szellőzni is, nem megy a borda hőmérsékletet 50-55 fok fölé maximális nyúzáson sem.
(#) Frankye válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

A Crova (Crowa?) gyártmány miatt nem ment tönkre, vélhetően...
(#) Schnitt válasza Frankye hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Ez a név nem csak az anyagjelölés miatt terjedt el? (króm-vanádium -> CroVa)
Tényleg volt/van ilyen márkanév a dugókulcsok közt?
(#) Frankye válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Jó kérdés!
(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Szerintem ez márkanév is volt abban az időben. Egy kalapácslakk zöld dobozban volt amikor vettem, de már szerteszét kallódik a műhelyben. Egy milliószor volt a kezemben, mégsem tudom mi van ráírva. Este meg is nézem, mert kíváncsi lettem.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Ez a CROWA márkanév.
Nem fogsz találni dugókulcsot ilyen néven.
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Most igen, de mi volt 30-40 éve? Akkor még a bocicsoki is más volt.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Azt hiszem, megvan a megfejtés (lásd fotók)
(#) zolika60 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Igen ez az. Csak az enyém zöld dobozban volt és krómozottak a szerszámok.
(#) frank tibor válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Szia
Tényleg volt CROVA márkanévvel készült dugókulcs. A készlet magyar gyártmány, abból az időből mikor VIKTOR még Kiszes volt, és nem az enyészetnek gyártottunk termékeket. A gyártó cég utóda még ma is létezik.
(#) efraim hozzászólása Okt 16, 2013 /

Az ölembe esett egy IRODA Solderpro-180 gázpáka, széjjelszedve, koszosan. Megtisztítottam, az elektromos gyújtót beállítottam, a gázszelepet beállítottam, most már csak azt kellene tudnom, hogy az elektromos gyújtó két vezetékének a vége hová és hogyan van bekötve? Aki már találkozott ilyennel, kérem ossza meg velem a tapasztalatát.
Az interneten semmi nem található erről a részről.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
(#) zolika60 válasza frank tibor hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Mi a neve? Mert ilyen néven nem találtam.
(#) Gabó válasza frank tibor hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Ezek még ma is bírják! A berozsdált csavar előbb törik el, mint ennek a mechanikája!
(#) frank tibor válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Krova készlet névvel ma is találni elvétve. Anno félhavi fizetés takart egy ilyen készletet.

Gabó. A készlet tényleg ipari felhasználásra készült akkoriban, jó anyagminőségben..
(#) Doncso válasza frank tibor hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Ma is félhavi fizetés egy normális krova készlet
(#) szamóca válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Szerintem meg neked van igazad, ez nem egy gyártó márkája, hanem az anyag összetétel rövidítése.
(#) karesz01 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Ebből látszik hogy mi változott!És mi nem!
(#) bankimajki hozzászólása Okt 16, 2013 /

Én is elmondanám a véleményem erről a CroVa témáról, hátha érdekel valakit. Nos mivel az emberek többsége CSAK a dugókulcsokat nevezi Krovának, emiatt szerintem az eredeti CroVa márka miatt indult el az elnevezés (Nekem is van pár dugókulcs fejem, ami még eredeti CroVa márkájú) és amikor az emberek láttak dugókulcsot, amire még fel is volt írva hogy Cr-Va az összetétele ebből sokan azt szűrték le hogy emiatt Krova, de a villáskulcsokat és egyéb szerszámokat mégsem nevezik krovának, pedig a főbb összetevői azok. Vagyis az emberek nem gondolják át hogy mit minek neveznek és helytelenül elterjedt valami baromság. (Kereszthornyos vagy Philipsre--> csillagcsavarhúzó; sarokcsiszoló-->Flex, láncfűrész-->Stihlfűrész..... sorolhatnám, van még jó pár ilyen helytelen elnevezés. Én bárkivel beszélek mindig megpróbálom elmagyarázni hogy helytelen amit mondanak és mi a helyes, de a legtöbben nem fogékonyak erre. És nem is igazán értik amikor a szakszerű nevén nevezed őket. (Ez igazából csak akkor fura, amikor a szakmában sem érti egy-két kolléga, de ez van ezt kell szeretni. ) Schnitt, grat. a racsnis csillagkulcs készlethez. Nekem is van egy ilyenem. (Ugyanilyen készlet.) Már vagy 5 éve megvan és köszöni szépen nagyon jól elvan. Nem bántam meg a megvételét. És semelyik Fortum szerszámom megvásárlását. Eddig összesen 1 bit-et sikerült eltörnöm ami Fortum volt, de azt is egy GBH fúróval csavarozó üzemben, úgyhogy szerintem ez a márka megérdemli a "minőségi" jelzőt. (Vagyis nagyon jó minőség, bár az ára nem hétköznapi szintre utal. De ha vigyáznak rá, akkor több generációt kiszolgál. Én a legnagyobb dugókulcs készletet vettem meg ebből a márkából és már párszor megtermelte az árát. )
(#) Doncso válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Nem bírom magamba tartani. Nálunk (gépi vakolók vagyunk) több szerszámot is máshogy nevezünk. Sajt - igazából fugázó szivacs de mi simítunk vele. Fagally - fasimító. A Füge - lepke simító. Nyakonba**ó - ez egy műanyag simító. pukka - vakolópisztoly toszigány - ez egy beton kaparó. csíííkóó - vakolatgyalu. Tépőléc - vakolólép. Néha jót nevetünk magunkot.
(#) Schnitt válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Köszi, remélem, nálam is kiszolgál jó pár évet
Én nemrég fedeztem fel a márkát, még csak pár dugókulcs betétem volt tőlük, amit kiegészítésként vettem a készletemhez.
(#) kocsgab002 hozzászólása Okt 18, 2013 /

Sziasztok.
Meg tudnátok mondani, hogy ennek a gépnek mi a pontos neve?

Köszi.

untitled.JPG

(#) VIM válasza kocsgab002 hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Szia! Szerintem erről a szerszámról van szó.
(#) Schnitt hozzászólása Okt 26, 2013 /

A mai Puskás börzén sikerült beszereznem a fotón látható lengyel pillanatpákát.
Érdekessége, hogy 2 fokozatú, 2 ravasz van, egy piros és egy fehér, amik különböző hőfokot kapcsolnak, a munkatér világítás pedig felül van.
nagyon könnyű kis szerkezet a csehszlovák gyártásúhoz képest, gyönyörű állapotban, és minden funkciója tökéletesen működik.
(#) satlokk válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Gratula!
(#) Schnitt hozzászólása Okt 27, 2013 /

Köszi!
Még soha nem láttam belülről pillanatpákát, de ezt most szétszedtem, hogy a burkolatot mosószeres vízzel le tudjam sikálni.
Ami meglepett, hogy a tekercs szekundere abból a rézprofilból van tekerve, ami elöl kiáll a burkolatból, tehát ilyen 8x3 mm keresztmetszetű rézhasábból.
Bizros csak én vagyok "újszülött" a témában, de nekem ez új volt.

Köbzoli: ez tökéletesen fedi a valóságot. Remélem, a tartóssága is a saabokat idézi majd.
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Idézet:
„tekercs szekundere abból a rézprofilból van tekerve, ami elöl kiáll a burkolatból”

Majdnem mind ilyen, így a jó.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
(#) andrÁSZ válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Szia.
Kb 20 éve nyúzom,nagyon szuper kis gép.Csavarokat kellett csak cserélni a pofáknál.1,5-ös réz drótot szereti,hamar felfüti.
Sok szerencsét hozzá.
(#) Schnitt válasza andrÁSZ hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Rézdrótból 1 mm2 keresztmetszetű volt itthon, az kb 1,3 mm vastag, abból tettem bele hegyet, gyorsan melegszik az tény.
Annyira, hogy nem is tudom eldönteni, melyik kapcsoló a nagyobb teljesítményű, mert mindegyikkel másodpercek alatt olvasztja az ónt.
Vezetékvégeket csak ezzel fogok ónozni ezután
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

A rézdrót átmérőjével, és hosszával is lehet variálni, belőni az optimálist.
Ha pillanatok alatt meleg, akkor erősen túl is melegszik, nyákról a rézvezetőt is pillanatok alatt szedi le.
(#) Alkotó válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Maximálisan egyet értek. A "gyári" hegyek is használhatóak, de rutin kell a be-ki kapcsolgatás ritmusának megérzéséhez. Nálam a kb. 1,5-ös átmérő, és a nagyobb hosszúság vált be, mert ez nem melegszik egy kritikus hőfok fölé, aminek örül a panel, örül a forrasztás minősége, és örül a pákahegy is mert hosszú életű tud lenni.
Következő: »»   250 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem