Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Persze, hátul teljesen nyitott, és tud szellőzni is, nem megy a borda hőmérsékletet 50-55 fok fölé maximális nyúzáson sem.
A Crova (Crowa?) gyártmány miatt nem ment tönkre, vélhetően...
Ez a név nem csak az anyagjelölés miatt terjedt el? (króm-vanádium -> CroVa)
Tényleg volt/van ilyen márkanév a dugókulcsok közt?
Szerintem ez márkanév is volt abban az időben. Egy kalapácslakk zöld dobozban volt amikor vettem, de már szerteszét kallódik a műhelyben. Egy milliószor volt a kezemben, mégsem tudom mi van ráírva.
![]() ![]()
Ez a CROWA márkanév.
Nem fogsz találni dugókulcsot ilyen néven.
Most igen, de mi volt 30-40 éve? Akkor még a bocicsoki is más volt.
![]()
Azt hiszem, megvan a megfejtés (lásd fotók)
Igen ez az. Csak az enyém zöld dobozban volt és krómozottak a szerszámok.
Szia
Tényleg volt CROVA márkanévvel készült dugókulcs. A készlet magyar gyártmány, abból az időből mikor VIKTOR még Kiszes volt, és nem az enyészetnek gyártottunk termékeket. A gyártó cég utóda még ma is létezik.
Az ölembe esett egy IRODA Solderpro-180 gázpáka, széjjelszedve, koszosan. Megtisztítottam, az elektromos gyújtót beállítottam, a gázszelepet beállítottam, most már csak azt kellene tudnom, hogy az elektromos gyújtó két vezetékének a vége hová és hogyan van bekötve? Aki már találkozott ilyennel, kérem ossza meg velem a tapasztalatát.
Az interneten semmi nem található erről a részről. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
Mi a neve? Mert ilyen néven nem találtam.
Ezek még ma is bírják! A berozsdált csavar előbb törik el, mint ennek a mechanikája!
Krova készlet névvel ma is találni elvétve. Anno félhavi fizetés takart egy ilyen készletet.
Gabó. A készlet tényleg ipari felhasználásra készült akkoriban, jó anyagminőségben..
Ma is félhavi fizetés egy normális krova készlet
![]()
Szerintem meg neked van igazad, ez nem egy gyártó márkája, hanem az anyag összetétel rövidítése.
Ebből látszik hogy mi változott!És mi nem!
Én is elmondanám a véleményem erről a CroVa témáról, hátha érdekel valakit.
![]() ![]() ![]()
Nem bírom magamba tartani. Nálunk (gépi vakolók vagyunk) több szerszámot is máshogy nevezünk. Sajt - igazából fugázó szivacs de mi simítunk vele. Fagally - fasimító. A Füge - lepke simító. Nyakonba**ó - ez egy műanyag simító. pukka - vakolópisztoly toszigány - ez egy beton kaparó. csíííkóó - vakolatgyalu. Tépőléc - vakolólép. Néha jót nevetünk magunkot.
Köszi, remélem, nálam is kiszolgál jó pár évet
![]() Én nemrég fedeztem fel a márkát, még csak pár dugókulcs betétem volt tőlük, amit kiegészítésként vettem a készletemhez.
Sziasztok.
Meg tudnátok mondani, hogy ennek a gépnek mi a pontos neve? Köszi.
Szia! Szerintem erről a szerszámról van szó.
![]()
A mai Puskás börzén sikerült beszereznem a fotón látható lengyel pillanatpákát.
Érdekessége, hogy 2 fokozatú, 2 ravasz van, egy piros és egy fehér, amik különböző hőfokot kapcsolnak, a munkatér világítás pedig felül van. nagyon könnyű kis szerkezet a csehszlovák gyártásúhoz képest, gyönyörű állapotban, és minden funkciója tökéletesen működik.
Köszi!
![]() Még soha nem láttam belülről pillanatpákát, de ezt most szétszedtem, hogy a burkolatot mosószeres vízzel le tudjam sikálni. Ami meglepett, hogy a tekercs szekundere abból a rézprofilból van tekerve, ami elöl kiáll a burkolatból, tehát ilyen 8x3 mm keresztmetszetű rézhasábból. Bizros csak én vagyok "újszülött" a témában, de nekem ez új volt. Köbzoli: ez tökéletesen fedi a valóságot. Remélem, a tartóssága is a saabokat idézi majd. ![]() Idézet: „tekercs szekundere abból a rézprofilból van tekerve, ami elöl kiáll a burkolatból” Majdnem mind ilyen, így a jó. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
Szia.
Kb 20 éve nyúzom,nagyon szuper kis gép.Csavarokat kellett csak cserélni a pofáknál.1,5-ös réz drótot szereti,hamar felfüti. Sok szerencsét hozzá.
Rézdrótból 1 mm2 keresztmetszetű volt itthon, az kb 1,3 mm vastag, abból tettem bele hegyet, gyorsan melegszik az tény.
Annyira, hogy nem is tudom eldönteni, melyik kapcsoló a nagyobb teljesítményű, mert mindegyikkel másodpercek alatt olvasztja az ónt. Vezetékvégeket csak ezzel fogok ónozni ezután ![]()
A rézdrót átmérőjével, és hosszával is lehet variálni, belőni az optimálist.
Ha pillanatok alatt meleg, akkor erősen túl is melegszik, nyákról a rézvezetőt is pillanatok alatt szedi le.
Maximálisan egyet értek. A "gyári" hegyek is használhatóak, de rutin kell a be-ki kapcsolgatás ritmusának megérzéséhez. Nálam a kb. 1,5-ös átmérő, és a nagyobb hosszúság vált be, mert ez nem melegszik egy kritikus hőfok fölé, aminek örül a panel, örül a forrasztás minősége, és örül a pákahegy is mert hosszú életű tud lenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |