Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   283 / 308
(#) zosza18 válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

és még 2 kép, hogy teljes legyen.
(#) yulo5310 válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Azt nem tudom ezek mennyi gázolajat fogyasztanak óránként,de eddig mindig arra jutottam hogy a villany fűtés az olcsóbb kis méretű helységben.
(#) Frankye válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Az egy nagyon jó kis lakókocsi, bár, ahogy Alkotó is írja, az ajtaja nem túl nagy. (Én 198 cm magas vagyok, és csak meghajolva férek be rajta, és benn is csak lehatott fejjel férek el benne. Kivéve, ha a tető fel van nyitva, akkor az alatt elférek.) De a berendezés nem lett rossz!
(#) Frankye válasza zosza18 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Ez az alkatrész-szekrény jó lett, használd egészséggel!
(#) Ricsi89 válasza yulo5310 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Kb 4dl óránként.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2015 / 1

Ha mondjuk 3kW-os a kályha, akkor már ott vagy, mint a villannyal. A teljesítményt sem árt beleszámolni.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Na jó, csak 1,8kW-os és 2dl-t fogyaszt óránként. Amúgy meg termosztátot kell bekötni és szabályozza a hőfokot, nem megy állandóan.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
(#) kameleon2 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Napelem + elektromos fűtés.... ha már elektronika 4 panel 1kW + hőszigetelés
(#) szamóca válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

m3-enként 37W-al szokás számolni, mínusz a szigetelési értékek.
(#) kameleon2 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

+ az emberi testhő. Nyugalmi állapotban 300, izgalmi és folyamatos mozgásban akár 1800W....
(#) szamóca válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Persze, mer az utóbbinál egy ember több ember mi!?
(#) kameleon2 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Nem - bár értem a célzást Egy gépészeti szakkönyvben szerepelnek ezek az adatok... Nagy sportcsarnokokban sokszor ezért nem is fűtenek.
(#) (Felhasználó 46585) válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Melyikben, mert baromi soknak tűnik...?
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Volt már hálózsákod? Abban jól érezhető.
(#) Zoli1974 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Én is számolgattam és kb. ugyanott vagyok mintha villannyal fűtenék.
A kályha 2 dl -t fogyaszt állandóra bekötve. Termosztáttal, jól van elhelyezve óránként kétszer kapcsolt be kb .10 percre. Télen napos időben fűtés nélkül kb. 10 C° -ra melegszik fel az ablakon a kocsi fagyponti külső hőmérséklet esetén (ügyeltem a jó hőszigetelésre) A villannyal az a bajom, hogy sokszor este elfelejtem lekapcsolni és volt, hogy egy hónapig ment éjszaka is (nem volt szabadidőm hobbizni és nem kerestem fel a műhelyt) erőteljesen megdobva a villanyszámlát a család és a saját örömömre. Az elektromos fűtőtest jó lenne mert keringeti a levegőt de mivel lent van a termosztát a készüléken és a kocsi a jó hőszigetelés ellenére alul hidegebb kb 4-5 C°-al sűrűbben és hosszabb ideig kapcsol be. Gázos falifűtővel is végigszenvedtem egy telet az mindig lefagyott, és egy palack kb.2 hétig tartott.
Igazán 15-16 C° az ideális hőmérséklet a "batikban", kellemesen érzem magam, se nem fázok se melegem sincs hobbizás közben.
(#) Zoli1974 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Nagyobbat akartam de nagyon olcsón jutottam hozzá szinte fillérekért persze nagyon leharcolt állapotban.
Persze alacsonynak alacsony, de mindent úgy alakítottam ki, hogy a gurulós székről ne kelljen felállni.
Alkatrésztárolók, szerszámosfiókok és a fölső polcok is pont kézre esnek ülve, nomeg a képen látszik a mosogató és mellette a maratóasztal a most upgradelt marató- lötyögtetőgép 2.0 val.
A számítógépházat is a sok hely foglalása miatt szétszedtem és az asztallap alá integráltam az alaplapot és a dvd írót is. A monitor nem látszik mert a régi tönkrement sajnos már nem javítható, de lapos lesz ugyanúgy mint az LCD elődje.
A munkaasztalon a mérőhely és a nyáklamináló között a legtöbb helyet az uv levilágító foglalja el, ez lekerül az asztal alatti alsó polcsorra. Sok munka van még vele de 3 év után erre az átrendezésre szükség volt mert már mozdulni sem tudtam a dolgaimtól.
(#) (Felhasználó 46585) válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 3, 2015 /

Én a könyvre lennék inkább kíváncsi...
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

A műszakilag tervezhető hőtermelés 100W/fő. Már nem, emlékszem mire alapozódik ez az érték, de ifjú koromban mindig ezzel számoltunk, akár hűtésről, akár fűtésről volt szó.
Persze jelentős eltérések lehetnek testtömeg, testfelület, mozgási intenzitás, környezeti hőmérséklet, és még egy csomó egyéb függvényében, de átlagosan szerintem ez az érték racionális.
(#) nzozz válasza Zoli1974 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Mégis csak a HE - n vagyunk: csinálj egy jó kis termosztátot, amit ott helyezel el ahol ideálisnak gondolod és máris jól szabályozható az elektromos fűtés. És van egy fontos előnye a különböző égőkkel (gáz, olaj, stb) szemben: nem használja el az oxigént. A bekapcsolva maradás ellen egy időkapcsoló és/vagy egy időzítő jó megoldás lehet.
Persze csak ötletnek szántam, hátha megtetszik neked.
(#) (Felhasználó 46585) válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Régről 80-ra emlékszem, tegnap találtam egy 120-asat...
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Akkor a 100 éppen ott van félúton...
(#) Zoli1974 válasza nzozz hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Az ötlet jó, én is gondoltam már rá. Csak mivel kicsi a hely a kocsiban mindig rugdosom a hőlégbefúvót amikor az asztalok között gurulászok a székkel. Persze nem száműzöm onnan mert tartalék fűtésnek jó. Az állófűtés azért jó mert magát a kályhát kívülre teszem a külső tartóba így nem fogyaszt oxigént fűtéskor meg több a helyem. De ha lesz szabadidőm később megcsinálom a termosztátot, itt az oldalon már találtam is egyet. Jelenleg több karácsonyi ajándék projektet futtatok, saját készítésű használati tárgyak nem csak elektronika témakörben, ezért egyelőre várólistán van.
(#) Zoli1974 hozzászólása Dec 9, 2015 /

Sziasztok!
Nem voltam igazán megelégedve a felszabadult hellyel és elrendezéssel, tehát menet közben jön meg az étvágy.
Van egy rakás "hulladék" rétegelt lemez csomagolóanyagom amit egy barátomtól kaptam mivel a famunka sem áll távol tőlem. Szépen nekiálltam felszabni persze előtte megterveztem fejben mit is akarok.
Az eredmény képekben:
(#) elektroncso hozzászólása Dec 13, 2015 / 1

Sziasztok.
Kicsit átrendeztem a műhely asztalomat, mivel az új műszernek kellett a hely. Plusz lefotóztam, hogy milyen sötétben a műhelyem, ha mindent bekapcsolok.
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Nekem a 'forrasztóállomás' tetszik: egyszerű letisztult forma, semmi cicoma. Remélem (matt)lakkoztad, hogy ne szívja a port.
(#) elektroncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

És még egy készüléket el felejtettem bekapcsolni. Amúgy nem világítanak olyan durván mint a képen, kicsit felülírta a fényképezőgép a fényviszonyokat.
Jelen pillanatban kb. 1x0,5 méter a hasznos munkafelület. A képen nem látszik, de jobbra van még egy LCD monitor is a számítógépnek.
Még tervbe van véve egy hangolható szinuszos hanggenerátor (az itt ismertetett wien-hidast építem meg, már össze van rakva, csak valamiért nem működik, hibakeresés majd a szünetben) és egy egyszerű RF jelgenerátor. Ez utóbbi nem olyan fontos,mert van már DIP-mérőm.
(#) elektroncso válasza granpa hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Nincs még lakkozva, majd a nyári szünetben amikor jó idő lesz.
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 14, 2015 /

Addig megszívja magát porral, elcsúnyul.
(#) (Felhasználó 46585) válasza granpa hozzászólására (») Dec 14, 2015 / 1

Csak patinás lesz...
(#) erik001 hozzászólása Feb 15, 2016 / 4

Kezd alakulni a műhely Csak még pakolni kellene. Villanyt, asztalt, polcokat mindet én csináltam.
Van még mit csinálni rajta de majd idővel
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
Következő: »»   283 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem