Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Tényleg, de hülye vagyok Akkor valószínű, hogy ennek a csőnek ez a maximuma... Köszönöm a segítséget!
Az intensity tartománya belül beállítható trimmerrel, lehet, hogy ott utánállítva lesz nagyobb fényerő (ha kevés). A mérőfej kondiját hiába állítod? Itt más gond lesz, ez nem lehet összefüggésben a csőhibával.
Sikerült megtalálni a belső intensity trimmert is. Beállítottam azt is. Már csak a mérőfej kondi állításra kellene valami megoldás. Azt gondoltam, hogy az nem csőhiba lesz, de vajon mi lehet?
Nem 1/1 állásban van a mérőfej? Mert akkor nem játszik a trimmer beállítás, csak 1/10 állásban. Ha 1/10-nél csinálja, akkor nagy valószinüséggel a mérőfej hibája. Másik mérőfejjel kellene próbálni.
Jééé, ezt nem tudtam. Akkor tökéletesen működik a szkóp
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
A mérőfejnél 1/1 állásban semmi nincs a jelútban, a tapintócsúcstól a másik végéig egy drót megy kb. 100-200ohm. Nincs mit kompenzálni. 1/10 állásban van osztóellenállás, és ezt kell kompenzálni a beállító trimmerrel.
Magyarul ha 1/1es mérőfejet veszünk, akkor egy darab drótot kapunk árnyékoltan Köszönöm a magyarázatot is, így utólag valóban így logikus.
Nem teljesen. Van olyan is amiben egy darab drót megy végig, de olyat ne vegyél az a nagyongagyi kategória. Általában 100-400 ohm közötti ellenállása van a belső érnek.
A mérőfej belső ér vezeték hajszálvékony, kis kapacitás miatt, meg van valamennyi ellenállása -mint alább írtuk- gerjedékenység csökkentése érdekében. Tehát valójában egy "darab drót árnyékoltan", de nem akármilyen.
Idézet: „Magyarul ha 1/1es mérőfejet veszünk, akkor egy darab drótot kapunk árnyékoltan” A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Sziasztok! Van egy National VP-5230K típusú szkóp a kezeim között. Mikor először bekapcsoltam akkor a jelenség az volt, hogy egy natúr pont világított a kijelző közepén és semmilyen gombra nem reagált érdemlegesen. Szétszedtem és a tápegység részében ellenőriztem a feszültséget, az 5V hiányzott ezt javítottam is egy greatz cserével. De ezek után már egyáltalán nem ad képet, viszont a frekimérője az életre kelt. Hol tudnék elindulni, hogy mivel van a gond? Mi az alapvető feltétele a kép megjelenítésének? (az 5V-ot mindenhonnét elvéve a képcső újra kivirul) A cső fűtése működik. Sajnos semmilyen dokumentációt nem lehet találni róla.
Szia!
Kapcsold auto állásba a fűrész indítását és úgy próbálj sugarat keresni.
Ha másképp nem megy vegyél hozzá rajzot, 8 $ körül szoktak lenni, jobban jársz mintha vaktában szenvedsz vele, tapasztalatból mondom.
Szia, esetleg a kioltó multivibrátora feszült be a rossz irányban, és annak feszültsége fogja a Wehnelt-hengert. De lehet ugyanez az eltérítésnél is, vedd le a lemezekhez menő vezetékeket...
Tápfeszültségek ellenőrzésével kezdeném, általában rá van írva a panelra, ill. mérőpontok vannak.
Tápfeszültségek most már jók (az 5V nem volt meg neki) Mindjárt leveszem a lemezekre menő vezetéket. Az a baj, hogy nem különülnek el szemmel láthatóan a részegységek mint pl az EMG szkópoknál, 3 panel van benne, mindennemű feliratozás nélkül, legfeljebb a kezelőszervekből tudok következtetni, hogy mi melyik része lehet.
Van egy READY led a single/normal/auto kapcsolók mellett, az csak singlebe ég ha nyomok egy RESET-et is neki.
Hello! Az nagyon helyes, de javítás előtt meg kellene ismerkedni egy szkóp lelki világával is.. üdv!
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Valóban a legjobb az lenne, de idő hiányában azzal is megelégszem ha munkára tudom bírni Ha részegységek legalább elkülönülnének akkor tudnék méricskélni, de így fogalmam sincs hová nyúljak.
Az a rész működik jól. Vagy a résznek-része. Single=egyszeres lefutás van csak, a reset után lesz újra aktív, ezt jelzi a led. Várja a bejövő jelet, erre indít triggert, 1 lefutás, megáll. Újra reset után aktív.
Akkor lehet, hogy alapvetően működne csak a "kijelzővel" van valami? Hol tudnék mérni valami jelalakokat ? van kéznél másik szkóp, a kalibráló jelét leteszteltem az jó. Még annyi, hogy a panelen 120V van írva a nagyfesz részhez, ott inkább olyan 140-160V van.
Felcsavart fényerőnél sötétben látni-e valami halvány fényt. Hátha van sugár, csak nagyon félre megy, nem a képernyőre. Sötétben szikra-áthúzás a nagyfesz részné látható, ezt nézd meg van-e.
A single üzemmód az ernyő fényképezésének lehetőségét biztosítja. Fényképező berendezést a csőre illesztve, a gomot egyszer megnyomva éles képet (egy lefutás képét) lehetett készíteni. Teljesen jól működik, ahogy leírtad.
Mindjárt megnézem, bekapcsoláskor egyébként van egy olyan hogy bevillan egy pontszerűség majdnem a közepén de egy mikromásodperc alatt eltűnik, de mintha felfelé ugrana úgy néz ki.
Itt csak a "single" funkcióját írtam le, sok egyéb hiba lehet.
A ks. csövet kellene működésre bírni, írtad, hogy valami működés volt. Ez nem reagált a függ. vízszintes pozíció gombokra sem?
Nah nem tudom hogyan, de megjött valami görbe csík, megy az időalap mert ha nagyon letekerem akkor csak a pont rohangál, ha feltekerem annál egybefüggőbbnek látszik.
Időalapot kapcsolod gyorsabbra, akkor vonal látszik, ennek így kell lenni. Lehet, hogy a csík azért görbe, mert Y bemenete veszi az 50Hz brummot, és ezt rajzolja.
Úgy tűnik megjavult, már csak ez a hülye ferdülése nem hagy nyugodni. A négyszögjel a képen a 0,1V 1kHz-es kalibráló jele.
Szia kellene lennie egy potinak amivel kilehet egyenesiteni. Nekem a hátulján van egy luk ott kell benyúlni csavarhúzóval és állítani a ferdeséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |