Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Próbaképpen a C2030at ami a bázist húzza földre, kiemeltem egy lábát, és lőn, meglett a teljes vonal. Axiál kondi híján tettem oda egy sima kondit, de még valami mindig nem kerek, a videón látszik a probléma, ahogy tolja jobbra balra, közben nyújtja tolja a jelet.
Az eredeti kondi egyébként a kapcitás mérő szerint 52uF, érdekes.
Ennél a szinusznál talán jobban látszik.
Ez lehet talán egy szinkron hiba is...
A kondi téma érdekes, mert ha zárlatos lenne ( Ub= 0,2...0.4 V ), akkor a T2023 kollektoron tápnyi fesz lenne, nem pár volt csak. Valami ott nem kerek. A pár µF eltérésen ne variálj, 5-10 µF eltérés se érdekes és a műszered se 100-as. Elkónál meg pláne. 25 voltos legyen legalább. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
Visszatettem az eredeti tranzisztort és találtam egy axiálkondit ami 47µF 63V azt betettem a helyére, és az összes forrpontot újra futtattam, mert találtam egy repedtet, de az eredmény továbbra is ugyanaz mint azelőtt volt. Cseréba he tekergetem a potit, a két eltérítő kimeneten a videón látható a jelalk. Ennek ilyen torz fűrésznek kell lennie?
Szerintem menj vissza a vízszintes vonal témához és azt nézd.
Az, hogy ellenállásokkal változik az "Uce" tápfeszig és tranzisztorral pedig nem, az legyen az első probléma. Vízszintes bemenő legyen 0.
Most visszatettem az eredeti tranyót és a kondit cseréltem ki egy újra, így most z a jelenség van. A pozíció megjavult, de nem ér ki a széléig a vonal. A poti végállásai sem szimmetrikusak.
Nem ismertem, nem használtam a hiba előtt, lehet hogy ez így teljesen normális én eddig is ilyen volt. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
Egyelőre ezzel elégedj meg.. eltüntetni nem muszáj egyik oldalra se a vonalat..
Tegyél a bemenetre egy normális színuszt ( ne hálózati trafóéból ), állts be 2 teljes hullámot és ha abból el tudsz tüntetni 1-1 félperiódust, az már bőven jó.
Ez már elfogadható, nem sokkal többet tud gyári állapotában sem.
Ha a feszültségek az azonos tranzisztor-lábakon megfelelőek, nyilván a pozíció-potencióméter tekerésével ez változik, akkor tulajdonképpen rendben van a fokozat. Előtte, vagy utána (képcső) még lehetnek kisebb-nagyobb hibák, amik egy része javítható, más része (képcső), nem. Üdv!
Akkor ettől többet sokkal ne várjak?
Szia!
Ez tipikus vízszintes eltérítés végfok hiba. Az amplitúdó mérete miatt. Persze meg kellene az elejét nézni, hogy a fűrész szabályos-e. (Másik szkóppal.) Ha igen akkor a vége a rossz.
2 periódusnyi normál színusz képéről írtam, azt próbáld tologatni... de elképzelhető, hogy többet ne is várj, mert miért is???
Próbáltam értelmes képet lőni, ez az 50Hz.
1kHz pedig ilyen
Akkor az jön, amit Joe írt... fűrész kontroll.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
MP 7 jelalak? A végébe BF 459 nem jó?
Mp7 képe lent. A bf 459et a T 2022 és 2023 helyére gondolod? Jelenleg bf 259 van, de ha az van benne a t2023 helyén akkor is ugyanígy fest. Tegyem bele mindkettő helyére?
T2022 kollektorát is nézd meg... végülis az a lemez.
Arról még nem írtál, be tudod-e állítani pl. a T2023 kollektorát "bárhová" MOST... mert ott sima DC-nek kell lenni, de ezt már írtam 2 napja. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
Kék csatorna a 2022 sárga a 2023 kollektora. ahogy tekerem, változik, de nem sima dc van.
Az MP7 képe kiváló. Csak a végfokkal kell foglalkozni.
Ja, ok.. .
R5 poti nem javít esetleg? Valahogy mintha nem vinné a T2022 a 23-at szinkronban.. A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2020
A BF 459 a TV-k videovégfoka volt TO220-ban A BF 259 is de kevesebbet tud. Csak mert ez szokott nálam lenni, meg az MPS 49, vagy MPS 50. Ezeket a TO220asokat használta anno a VT is meg az Orion a CRT csövekhez. Elvileg a hűtésük jobb is lehet mint a másik csillaggal.
Én cserélném, ha van mire a T2023-at. Mintha későn nyitna. Lehet egy picit meg van rogyva. (Talán.) Az ellenállásait is megmérném.
R5 potival kicsit összébb lehet húzni a vonalat, de jelentősen nem változtat semmin se.
Bf259-em van, azt ma vettem, azt tudom beletenni. Csillag az eredeti orosz tranyón sincs.
Az nem számít a nagyfesz tranyónál. keress másikat helyette.
Elvileg már volt cserélve....mindenesetre szinkronban kéne elkezdeni nyitni vagy zárni egymáshoz képest, mivel a 22 emittere vezérli a 23-at, mint differenciál erősítő.
Lehet jó, én a tv-hez használtam a másik típusokat. A fekete-fehér modulosban is BF 459 volt ezért van itthon, ha még meg vannak. De csereszabatos a színmodulokban a TO92-ben lévő MPS-ekkel. Lehet MPS42? Mindegy. A BF az jó, és olcsóbb.
Késik a sárga jel. Azért van. A C2023 (50-µF elkó) mérted?
Mérte... Ott kezdődött el, hogy a 23 kollektora pár volton állt, stb...
C2030-ra gondolsz? Cseréltem is. Viszont most beletettem a BF259-et, és összébb ment a vonal, jelenleg csak 4,5 osztás kb.. Ezen a szakaszon belül továbbra is tudom a potival mozgatni. Kezdek valami tápfeszre gyanakodni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |