Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   212 / 213
(#) Inhouse válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 1, 2024 / 1

A balance minden erősítőn a jobb és bal oldal közötti eltolás, a sztereókon is, piktogram nélkül is.
Továbbra sem látom, hogy mitől "nem megy az üres kimenetekre fölösleges teljesítmény", a fader eltolásával, ha nincs a kimeneteken terhelés. Enélkül nem folyik áram, így értelmezhetetlen a teljesítmény, így felesleges hő sem igazán keletkezik.
(#) Udvari Zsombor válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 1, 2024 /

"Biztos, ami biztos" alapon én inkább leveszem a "fader"-t a nem használt kimenetekről, ebből probléma nem lehet.
(#) Inhouse válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 1, 2024 /

Ártani nem árt, de ha jel nélkül zárod rövidre, az sem egészséges.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 1, 2024 /

Még mindig az a kérdés: mit segít az, ha az egyébként sem használt kimeneteket kisebbre veszem? Semmit
Melegedés akkor van, ha használjuk, csak túl kicsi az ellenállás (nagy a teljesítmény a fogyasztón). Ha nincs fogyasztó (jelen esetben hangszóró) az mivel melegíti a "végfok"-ot?
(#) szs válasza Landsmann hozzászólására (») Szept 1, 2024 /

Na, most olvasom (kicsit elmaradtam a fejleményekről) mi is az a forróság. Hat az a 37fok (ventilátorral 34) az NEM forróság. Nem is értem, miert mondtad, hogy süti a kezed.
Ez normális üzemi hőnek tűnik.
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Szept 2, 2024 /

Legalább nincs ott az érzet, hogy feleslegesen működtetek üres (nem használt) kimeneteket.
Már többször is belegondoltam, hogy vajon mi történik egy erősítővel, mikor a felerősített jelnek nincs hova mennie, mert nincs semmi rákötve?
(#) Landsmann válasza szs hozzászólására (») Szept 2, 2024 /

Ventilátorral volt 37, most 34. Anélkül majdnem 60 fokos.
(#) Inhouse válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 2, 2024 /

Ne agyalj ezen, itt nem gond, ha nincs terheléssel lezárva a kimenet.
(#) bélabé válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 2, 2024 /

Szevasztok! Kiszedtem a magnót, minden kàbel szigetelése sértetlen, ùjból reseteltem, de ugyanazt produkàlja. Nem tudom hogyan tovàbb.
(#) Landsmann válasza bélabé hozzászólására (») Szept 3, 2024 /

Én szétnéznék a készülék belsejében is. Hátha van szemmel látható probléma. Elvált vagy hibás forrasztás, stb. Hátha készülékházon belül van a probléma. Kihangosító van csatlakoztatva hozzá?
(#) bélabé válasza Landsmann hozzászólására (») Szept 6, 2024 /

Üdvözlöm! Nincs kihangosító, egyszer be lett szerelve, majd most évekkel később egyszercsak menet közben elhallgatott. Van egy másik ugyan ilyen rádióm, az meg ha leveszem a gyújtást, mindent elfelejt. Újból be kell állítani mindent. Lehet, hogy el kéne felejteni a kenwoodot? Szétszedem, ha lesz egy kis időm. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2024
(#) Landsmann válasza bélabé hozzászólására (») Szept 6, 2024 /

Ha gyújtás nélkül elfelejti az adókat, akkor ott a memória vezeték vagy nincs bekötve, vagy szakadt. Esetleg fel kell cserélni a piros és sárga vezetéket.
(#) bélabé válasza Landsmann hozzászólására (») Szept 6, 2024 /

Eddig minden működött, egyszercsak feladta. Mindegy 10 évig jó volt a mai világban ez már ajándék. Azért futok még néhány kört. Van egy technics equalizerem, az is elfelejtette a beállításokat, egy kondenzátor csere megoldotta. Köszi a segítséget, ha megoldódik azt is megírom, hátha más is okul belőle. Köszi!
(#) Landsmann válasza bélabé hozzászólására (») Szept 6, 2024 /

A kondik bizony elfáradnak. Én az egyik VOIP adapteremben nem győzöm cserélni a kondikat. Volt aminek kifolyt a leve, volt aminek a lába tört el, másik kettőnek meg egyszerűen a kapacitása annyira lecsökkent, hogy nagyon zajossá vált a vonal. Nem csoda, rohadtul melegszik, persze hogy nem bírják a kondik az éveken keresztül 50-60 fokos környezetben leledzeni. Most hogy ilyen melegek vannak,egy régi számítógép ventilátorral keringtetem a levegőt körülöttük, így 35 fok körülre lemegy a hőmérsékletük. Az autóban is elég mostoha körülmények vannak hőmérsékletileg.
(#) bélabé válasza Landsmann hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

Szétszedem, hàtha làtok valamit. Köszi az ötletet!
(#) janir18 hozzászólása Szept 9, 2024 /

Hello!

Vadonatúj Pioneer rádiót beépítés közben kipróbáltam, szerintem elég melege van. Minden a helyén, hangszórók megfelelően bekötve. Ez a hőmérséklet rendben van így? Igaz júliusi eset, 35fok volt a levegő árnyékban.
A rádió működik még, semmi beavatkozást nem tettem, gondoltam ha nyekken megy vissza gariba. Hosszú távon tuti kiszikkadnak a kondik, valószínűleg egy venti beépítése lesz a megoldás.
(#) Joe_001 válasza janir18 hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

[off][Érdekes a REMIX kondijai a mai napig tartják az értékeiket, pedig a gyár rég porig égett,[off][Érdekes a REMIX kondijai a mai napig tartják az értékeiket, pedig a gyár rég porig égett, (Amikor az Oroszok kimentek.)/off]
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2024
(#) Gafly válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

Szerintem lehet kevered a REMIX-et, meg a MEV-et.
(#) Joe_001 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

Nem.
(#) pucuka válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

Pedig a Mikroelektronikai Vállalat égett le, a Remixről én sem sem tudok.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2024
(#) Joe_001 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

A REMIX is.
(#) pucuka válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

(#) bélabé válasza Landsmann hozzászólására (») Szept 18, 2024 /

Hát végül is szétszedtem, de nem láttam semmi furcsát, sajnos nem tudok tovább lépni. Köszi a segítséget!
(#) LaciCRM hozzászólása Szept 19, 2024 /

Üdv!

Sony DSX A410BT autórádió (kamionba van szerelve ahol van egy 24/12v átalakító gyárilag) felforrósodik majd kikapcsol, újraindul ( ezt elég sűrűn csinálja, mondhatni folyamatosan).

-Lehúztam minden hangszórót, akkor is csinálja.
-Átraktam másik autóba , ott nem csinálja.
-Beraktam egy másik , masszívabb de régi sony rádiót a kamionba, az is forrósodik rendesen, de mivel jobb a hűtése nem kapcsol ki csak fél naponta kb ( egy napos tesztüzem volt).

A kamionban 14.2v van stabilan, a személyautóban amiben jól működik ott meg 14.0-14.1 körül.
A test kicsit gányul van levéve, de biztosan nem kontakt probléma van, mert ellenőriztem. Az összes többi rendesen iso csatlakozóval, 2 éve működött rendesen.

Ötlet? Elég vakon vagyok így, hogy kizárólag a tápfesz van rajta ami 14.2v, és két külön rádiót is felmelegít, amik máshol nem melegednek.
(#) Bakman válasza LaciCRM hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Könnyen megeshet, hogy a 24/12 V átalakító miatt melegszenek az eszközök. Valószínűleg zajos az átalakító kimenete. Épített/vásárolt zavarszűrő vagy az átalakító cseréje lehet a megoldás.
(#) LaciCRM válasza Bakman hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Na igen , erre lettem volna kíváncsi, hogy attól mert én mérek 14 voltot, az a 14v még lehet "rossz"? Mert ha jól tudom 14- 14.5v-ot még azért bírnia kéne a fejegységnek
Én csak egy hobbista vagyok, elnézést ha rosszul fogalmazok...
Bővebben: Link ilyen átalakító van benne
(#) Bakman válasza LaciCRM hozzászólására (») Szept 19, 2024 /

Zaj alatt nagyfrekvenciás zavart értek, ezt egy egyszerű multiméterrel nem lehet megállapítani.

Ha készen akarsz vennei, akkor autórádió zavarszűrő néven keresd. Ha építeni akarsz elektronikai alkatrészekből, abban is tudunk segíteni.
(#) LaciCRM válasza Bakman hozzászólására (») Szept 20, 2024 /

jelentem a 24->12v inverter csere után elmúlt a hiba, a rádió üzemel.
Köszönöm a segítséget ilyen került beszerelésre. jelenleg csak a rádió megy róla, de tervezem beszerelni a központi átalakító helyére ami a szivargyújtót is ellátja ( 1 db 12v 1 db 24v szokott lenni kamionokba). ( legnagyobb problémám most hogy nem találom a helyét )

Ez már itt off, ha jól gondolom, de szerintetek ez a 10A elég ide ? a gyári is annyi, csak gondolom az jobb minőségű lehetett amíg működött.
(#) moltam hozzászólása Szept 27, 2024 /

Helo.
Citroen/peugeot VAN buszos rádióval van valakinek tapasztalata? Már kettő van és egyik sem kapcsol be. Müködnek ezek autó nélkül vagy kell neki a Bsi től a kommunikáció? Gyanítom ilyesmi gond lehet mert diagnosztikával ha megpróbálok kapcsolódni a rádióra pár másodpercig megy mind a kettő. Sajnos csak VDO rádiót tudnék kiolvasni ezek meg Clarionok úgyhogy nemtud kapcsolódni de már a próba elég a wake uphoz.
(#) Landsmann válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 3, 2024 /

Most kicsit tüzetesebben belemásztam a rádióba. Megnéztem az alaplapon az ellenállást. Annak az értéke és a forrasztás is jó. Úgy tűnik, maga a rádió oké, mert rátettem egy másik Sony Előlapot, azzal működik. Tehát mégis magában az előlapban van a hiba. De ha az ellenállás értékek jók, mi lehet mélg vele?
Következő: »»   212 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem