Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AUX bemenet utólagos építése
Lapozás: OK   9 / 15
(#) elektroncso válasza brumbrus hozzászólására (») Júl 23, 2015 /
 
Szívesen!
(#) T Norbert hozzászólása Nov 9, 2015 /
 
Sziasztok!
Egy Szuki Ignisem van, gyári blaupunkt cd lejátszóval. Szeretnék bele aux kimenetet. Azonban az elektromos szakik szerint nem megoldható.
Van akinek más a véleménye?
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
(#) Ze hozzászólása Dec 29, 2015 /
 
Üdvözletem. Ignis gyári kazettás magnóba is forrasztható utólag rca vagy jack aljzat? Jack dugós bluetoth akarok rákötni . Köszönöm a segítségeteket .
(#) Inhouse válasza Ze hozzászólására (») Jan 4, 2016 /
 
Valamilyen megoldással bármibe rakható. Kérdés, hogy milyen megoldások vannak a rádióban, milyen kompromisszumokat vagy hajlandó kötni és milyen képzettséged van...
Most raktam egy barátom Panasonic CQ-RDP472N CD-s, MP3-as (csak CD-ről) autórádiójára. Ez alapból tud CD-tárat is, de az nincs hozzá. Így hiába van rajta egy RCA-s CD-in, az nem éleszthető. Mikrokontrollerrel lehetne szimulálni, de ahhoz nem értek.
Jött a másik megoldás, az AM rész egyébként sztereó vonal részét kell kivezetni. Na ebben nincs ilyen külön, a TUNER belül oldja meg, van egy lába egy kapcsolófeszültséggel. Erre lett illesztve egy tranzisztorral egy relé (találtam egy kockacukor méretű 6V-ost, épp elfér), aminek 2 váltóérintkezője van. A rádió vonali jele mielőtt elérne a hangfeldolgozó részhez, a csatolókondiknál meg lett szakítva. Kifordítottam a kondik egyik lábát, egy vezeték a lukba, egy a kondira, valamint egy a (ha már van rajta RCA aljzat) nem működő CD IN rész szintén megszakított pontjára. Alapból szól minden, mint egyébként, AM-re kapcsolva pedig életre kell az AUX bemenet. A vezeték PC-s szalagkábel, minden aktív ér mellett fut egy testre kötött szál pluszban (csak az egyik vége bekötve), így szépen bontva, ahol el kell ágaznia és mivel lapos mindenhol elfér. Ezekben a rádiókban gyakran nem sok hely van. Nem búg, nem zúg, szépen szól. Kívülről semmi nem látszik. Az AM vevőt gyakorlatilag nem hallgatja senki már régóta, most meg talán már adás sincs rajta...
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2016
(#) Ze hozzászólása Jan 12, 2016 /
 
Köszönöm az infot.Úgy látom nagy fába vágtam a fejszémet. Nyíregyházán van hozzá értő szaki ?Tudtok valakit ajánlani innen.?
(#) Inhouse válasza Ze hozzászólására (») Jan 12, 2016 /
 
Mondok neked egy egyszerűbbet, kazetta adapter. Lehet, hogy kicsit gyengébb minőségű, de nem biztos, meg kell próbálni. Semmit nem kell szétszedni, átkötni, forrasztani...
(#) Ze hozzászólása Jan 14, 2016 /
 
Már próbáltam.kicsit kazettás a zene minősége.de köszönöm.
(#) Ze hozzászólása Jan 24, 2016 /
 
Aútósmagnónál az Am csatornára vagy a kazettás magnó részre egyszerübb rca kimenetet tenni ? Segítsetek már nekem ebben ,mert ezzel cicilek már egy ideje. Blaupunkt magnó ignis.köszönöm szépen .
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
(#) steelbird válasza Ze hozzászólására (») Jan 24, 2016 /
 
Kellene egy pontos típus, hátha van róla a neten szervizkönyv, vagy rajz. Akkor könnyebben tudnánk segíteni.
(#) Inhouse válasza Ze hozzászólására (») Jan 24, 2016 /
 
Az AM résznél lehet olyan buktató, hogy a tunerben van az is és egy vonal kimenet van FM/AM-nek, így jártam én a múltkor. Kazettánál pedig lehetséges, hogy gond lesz a szalagfigyeléssel. Lehet, hogy nézi van-e benne kazetta, mikrokapcsolóval, vagy akár a szalag mozgását is figyelheti, aztán, ha hiba van, akkor mit csinál, ez a kérdés?
(#) Ze hozzászólása Jan 24, 2016 /
 
Ma dolgozom.de megnézem majd a pontos típusát.A magnó részre a fej szalagkábel panel pontjánál ráforrasztottuk egy cimbivel,mert nem találtuk a kimenetet az icénél.Kazetta kell bele,hogy érzékeljen de nagyon tré a.hangzása.
(#) steelbird válasza Ze hozzászólására (») Jan 24, 2016 /
 
Persze, mert a magnó lejátszóerősítő nem lineáris frekvenciamenetű, hanem korrekciós erősítő.
(#) Ze hozzászólása Jan 25, 2016 /
 
Csináltam képet a panelről és a paraméterekről. AM adóra szeretnék bemenetet kötni. Mert a magnó részen nagyon gyengusz. De lehet rossz pontra kötöttük mert kazetta kell bele, de az meg nem jó a szalagfigyelés miatt
(#) Inhouse válasza Ze hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Ezen az oldalon van egy hasonló fej (G10 és nem G00 véggel), egy külső bemenet megoldással. A pontok már meg vannak, vagy így használod, vagy meg kell szakítani a fóliát és átvezetni egy relé váltóérintkezőin. Így külön is kapcsolhatóvá teheted, az üres CD-s megoldás helyett, bár lehet, hogy kár túlbonyolítani.
(#) Ze hozzászólása Jan 26, 2016 /
 
Azon a képen egy cd-s változata van.de az enyém az kazettás. Az Am adó leválasztása az nem egyszerübb?
(#) Inhouse válasza Ze hozzászólására (») Jan 27, 2016 /
 
Affene, akkor ez a különbség, tényleg, ezen elsiklottam. Amint lesz hozzá rajzod, meglátjuk.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2016
(#) Ze hozzászólása Jan 27, 2016 /
 
Igy nem tudnánk kimatekozni,hogy merre is induljak ?
(#) Ze hozzászólása Feb 5, 2016 /
 
Vettem egy gyári cd rádiót a fennt említett kazettás testvérét. Itt rákötöttem az ic-re a bemeneteket bal,jobb,gnd. De csak úgy szólal meg pl.atelefon,ha teszek egy csend" cd-t. De sehol sem tudok letölteni csend zenét. Hogyan tudnám kiiktatni a cd részt vagy hogy azt érzékelje van benne.cd? Inhouse ami helyet ajánlottál azon kép alapján forrasztottam be a bemenetet. Köszönöm.
(#) Inhouse válasza Ze hozzászólására (») Feb 6, 2016 /
 
Erről is szólt az a leírás, így kell működnie, mivel rá lett párhuzamosítva. Azon a csatlakozón kellene azt a 2 meleg szálat (L és R) megszakítanod ahhoz, hogy csak ez szóljon, de nem javaslom, így megmarad a CD funkciód is. Nem kell csend CD-t letöltened, csinálhatsz te is. Letöltöd az Audacity nevű ingyenes programot, ott pedig előállítás->csend->megadod, hogy 80p és mehet. Az eredményt kiírod audio CD-ként és meg is van.
(#) matyivagyok válasza Ze hozzászólására (») Feb 6, 2016 /
 
Szia!
Én anno hasonló módon oldottam meg, mit ő. Szerintem ha nem megy az angol, akkor is meg tudod érteni mit akar
(#) Ze hozzászólása Feb 6, 2016 /
 
Köszönöm az infot! Az lenne még a kérdésem,hogy kipróbáltam úgy ,hogy beletettem egy kéznél lévő cd-t,hogy szóljon már benne valami és rádugtam a telefont elindítottam rajta egy zenét de az úgy szólt mintha háttér zene lenne olyan üres hangzása volt.azon link alapján kötöttem rá az rca dugókat ahogyan a küldött linken volt a 01.25. Válaszotokban. Az rca dugókra pedig tettem rca aljzatos fordítós jack-ot és így dugtam össze.
(#) Ze hozzászólása Feb 6, 2016 /
 
Ui. A jack aljzat előtt van egy kicsi áramkör a blaupunkt kacsa-ignis oldalon. Kondenzátor ,dióda, na én ezt kihagytam . Ezért szólhat ennyire üresen ?
(#) Ze válasza Ze hozzászólására (») Feb 6, 2016 /
 
Ui az nem dioda hanem a vonal irány.
(#) Inhouse válasza Ze hozzászólására (») Feb 6, 2016 /
 
Sajnos a telefonok fejhallgató kimenet vonalkimenetként halvány, kell egy olyan 5-szörös erősítés, hogy rendes vonali jele legyen. Más forrással jó lehet.
(#) Ze hozzászólása Feb 6, 2016 /
 
És ha egy audio bluetooth dugok rá,vagy a picike kis mp3 lejátszót ?
(#) Inhouse válasza Ze hozzászólására (») Feb 6, 2016 /
 
Attól függ, hogy magasabb-e a kimeneti szintjük, lehet, hogy jó lesz. Tapasztalat alapján az okostelefonoké kevés.
(#) Ze hozzászólása Feb 7, 2016 /
 
Köszönöm!
(#) Szobonya hozzászólása Feb 12, 2016 1 /
 
Sziasztok!
Segítségért fordulok hozzátok. Van egy Roadstar mini hifim és gondoltam, hogy legyen valami haszna is fabrikálok rá egy jack bemenetet. Aztán rájöttem, hogy talán mégsem lesz olyan egyszerű a dolog (számomra). Van benne egy kazetta lejátszó és mivel úgysem működik célszerű lenne ennek helyébe bekötni a bemenetet. Olvasgattam a korábbi bejegyzéseket, de mivel elég amatőr vagyok a témába és az eszközt sem szeretném gallyra vágni, gondoltam tutira megyek és megkérdezem mit hogyan. Egy külön panelen van a kazetta elektronikája amin található egy "AN7312" elnevezésű IC. Ha jól sejtem elegendő lehet ennek az IC-nek a megfelelő lábaira kötnöm a jack bemenetet. A kérdésem az lenne, hogy melyek ezek a megfelelő lábak (persze ha egyáltalán meglehet így oldani a dolgot), és mik azok amiket az IC és a jack aljzat közé kell kötnöm? A csatolt PDF az IC dokumentációja.
Remélem tudtok segíteni. Előre is köszönöm válaszotokat!

datasheet.pdf
    
(#) Inhouse válasza Szobonya hozzászólására (») Feb 12, 2016 /
 
Ha ez az IC az kazetta rész előerősítője, akkor a 4 és 11 láb a két kimenete, innen már kompenzált vonal jel megy tovább, tehát itt kellene kutakodni. Valószínűleg lesz egy-egy kondi sorban a kimenetekkel, azok IC felőli lábát kiemeled és oda (nem az IC-re, hanem a kondik szabad kivezetésére) mehet a jack-es vezetéked bal és jobb oldali melegpontja, a testet meg a testre és próba. Viszont a kazetta miatt elképzelhető, hogy a play-nek lenyomva kell lennie, hogy a megfelelő kapcsoló kazetta üzemmódra váltson.
(#) Szobonya hozzászólása Feb 12, 2016 /
 
Köszönöm szépen a segítséget! Nagyon szuper lett. Mintha gyárilag rajta lett volna, és a hangja is szép.
Következő: »»   9 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem