Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Köszönöm a választ.
tudsz ilyenre példát mutatni? mert a mostani koddal csak percenkent csipog es villan eccere.Sajna akárhogy átirom ebben a kodban Igaz Vagy hamis van ha azt kitudnam venni es a generate_tone(10000,300); reszt betenni egy C4HANG_ON OFF ra eccerübb lenne szmomra de hiaba raktam bele kiegeszitve a LED reszt nem kapcsolja be a hangot ![]() Attiny13 lenyegeben egyszerübb müveletekre alkalmas akkor.
Idézet: egyszerre, egyszerűbb !!!! Plusz nagybetűk hiánya, köbzé látná főbe lőne! „eccere..........eccerübb”
Bocsánat, hogy nem irok nagy betükkel meg ékezettel de meg szokás.Eljutottam addig, hogy mar csipog es szinkronban van a led es a piezó.Hogy lenne egyszerübb megoldani az 5perces csipogast majd a gyorsulasat? Perpil 500MS van 5 ször majd ezt csökkentem 100 MS ig (lehet igy mar tul sok neki és nem képes lekezelni?.
Lenne egy kérdésem gyors AVR<->PC kommunikációval kapcsolatban. Hogyan illik megoldani?
1. UART (soros port nem minden gépben van, de beszerezhető USB-s változat fillérekért) 2. FT232RL (drága, nem DIP tokozás, mellesleg ugyanaz, mint az USB-soros port átalakító) 3. UART -> nincs táp, külső adapter kell, az USB-ről 5V-ot kivezetni igencsak érdekes megoldás lenne ![]() 4. v-usb-ről nincs információm, hogy mennyire akasztja meg a chipet, de nem kifejezetten örülnék, ha 1 ms-ig kompletten megállna minden Szóval érdekelne, hogy mit használtok.
Szia
Én egy USBASP használok.AKkora mint egy Pendrive csak annyi a külömbség hogy szallagkábel jön kibelöle 10PIN es 4 Földelés van rajta stb én azt ajánlom ![]() EDIT_-
ebben mi a hiba? ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Valaki tudna segíteni?
Még egy információ, mikor sima ledekkel és előtét ellenállással dolgoztam akkor a szoftver tökéletesen működött. Köszönöm a segítséget előre is.
lehet hülyeséget irok de elegendö az erőforrás a meghajtáshoz?vagy nem kötöttél félre valamit? télleg bocsi, hogy beleszolok ^^
esetleg hátha tudsz kicsit segiteni ha rá érsz.
itt szerinted mi lehet a problema??? http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/nyolc_labbal_i_resz.html?pg=5 ez a felhasznált kód. nem veszi figyelembe a delayeket. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Szerintem elbírja a tápegység a két ledet, egy Pc-tápot alakítottam át a meghajtásra.
Akkor a rossz bekötés amire tudok tippelni.
Nem kötöttél félre semmit? télleg bocsi ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Semmi gond. Megnézem azt is, megtudnád az egész kódod osztani?
Tessek nagy nehezen kivettem az IF et és az Elset most beallitom h percenkent csipogjon az ok.de nekem úgykéne, hogy 45mp es legyen es egyre jobban csipogjon.Beállitottam mindent de csak a legelsö delayt vette hiaba klonoztam azt a 5 sort.
Mi lenne ha while-ban növelnéd a frekvenciát és fix időközönként csipognál?
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Aza baj hogy elethüség miatt egyre gyorsabban kene. Ez jelezné a játékosoknak, hogy sietni kéne.Airsoft kellék lenne. Eleinte vagy gombal lehetne kikapcsolni majd bonyolitanam de még a csipogást se tudom megoldani mert nem veszi figyelembe.
Amugy ha jol látom a frekvenciat állitottad de nekem a Delay kéne hog csökkenjen most a freq az a kiadott hangot szabalyozza nem?
Akkor a delay paraméterét is változtatni kell a while-ban.
Most ez nekem magas.Ahogy nézem te a Kiadott hang Frekvenciajat változoba raktad es minden egyes lejatszasnal 200 al meg növelted?.Annak fixnek kell lennie es az idöt kene valahogy megoldani annal is menne ez a valtozos?csak kivonassal?
nem lett gyorsabb a csipogas :///// A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Igen.
Énis ezt csinaltam epp.
de nem var 45 másodpercet hanem 5 másodpercenkent pittyeg. És a tiednel is :// nem lehet hogy a feljebbi kodok amik a while on kivül vannak befolyasoljak a delayet? A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Sziasztok!
Elmagyaráznátok nekem a következő kódot:
Az eleje világos és az is, hogy LDI-nél az X pointert ráállítja a az SRAM egy adott címére. Ami utána jön az viszont nem teljesen. Amire gondolok az, hogy betölti az adott című SRAM cella tartalmát R1-be, aztán inkrementálva a cellacímet az ottani értéket R2-be és ugyanígy r3-nál is. Mi történne ha így volna?:
R2-be változatlanul kerülne be R1 értéke ugyanarról az SRAM címről R3 feltöltése után pedig jönne egy "fölösleges" címinkrementálás? Előre is köszi! Idézet: ftdi-ttl-232r-3v3 kábel (van 5 V-os változata is), CP2102 vagy PL2303 USB TTL modul, vagy CA42 kábel. Az E-bay kiapadhatatlan forrása ezeknek... „Szóval érdekelne, hogy mit használtok.” A mikrovezérlő közvetlenül ráköthető a TTL kivezetésekre, nem kell RS232 szintillesztő!
Nem hiszem, hogy más befolyásolná. Hogy szeretnéd pontosan hogyan csipogjon?
A saját problémámnál jól van bekötve minden csak egyszerre nem világít a két led. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
https://www.youtube.com/watch?v=ueBlmU2Ilr0 ilyesmi kéne.Ezt szeretném elérni csak picit lassaban.
Akkor a delay értékét kell csökkenteni egyre nagyobb értékkel.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
zombee, logikai jelanalizátort csinálok (4 inputon a változást nézem us pontossággal), amit át kellene vinni PC oldalra. 500 Ft-ért már lehet 2 mega soros flash-et kapni, ami elég sok adatot el tud tárolni, ha kicsi lenne a RAM és gyors a váltás.
1 AVR + 1 max232 + 1 AT26DF161 kellene, meg a járulékos cuccok (kapacitások + kvarc +...) Szóval simán elmenne a +5V-os USB-s tápról adapter nélkül. Utánanézek az MCP2200-nak, hátha az bejön.
a Main on kivüli dolgok nem befolasoljak? mert ha 50 re irom az 5 öt ugyan ugy egyenletesen csipog ![]()
A time-ot is változtattad ha desc-et is?
nincs eccerübb modja a Hang nak? lehet aza sok Delay allitas ami a Main en kivül van az kavar be? A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2012
Figyelj a nyelvtanra mert így elég nehezen értelmezhető, hogy mit szeretnél és ne keverd a kódot a magyarázattal. A többi delay a megfelelő hang kialakításához kell.
Bocsánat.
Meik rész nem érthető leirom még1szer és bocsánat. ---Akármit állitok egyenletes csipogás nem gyorsul---
Amit az előbb küldtem kódot azzal hogyan működik?
Ehelyett pedig: Idézet: „Meik rész nem érthető leirom még1szer és bocsánat.” Melyik rész nem érthető, leírom még egyszer és bocsánat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |