Szevasztok!
Abban kérnék tőletek segítséget,hogy kaptam ajándékba egy pár ilyen rádiót, sajnos ezek AM-esek és szeretném legalább az egyik készülék vételi ágát átalakítani FM-re!
Kapcsolási rajzom van hozzá,de panelrajz nincs hozzá sajnos
Én TBA120-ra gondoltam,ha tudtok segíteni kérlek segítsetek!
Az jó ha van rajzod... akkor ott találsz benne a vevőkeverő utáni kf fokozatokat.
No erről a KF trafótól kellene elvinni 1 kis jelet pl.: kondin keresztül az FM demodulátor felé.
Sejtésem szerint 1szer transzponált lesz a CB100as és 4-500 Khz körüli KFje van.
Erre kell keresni 1 KF erősítő és FM demodulátor ICnek a gyári ajánlott elvirajzát .. esetleg régebbi CB elvirajzok körül szétnézni amiben alacsony KFű rádiókban használt FM demodulátor IC-kvannak.
Végülis jó a TBA120 is csak már kcsit elavult ...
Van 2 3 alverziója is ... jó meg kell nézni az adatlapjait ezért utána álló betűk sokat számítanak tba120 - x.
Az x lehet T U ...stb ...
Keskeny FM-re van az RT haviszámaiban 89-91 közti URH adóvevő leírása . SM9x néven.
A lényegében neked belőle a vevő KF+demodulátor fokozata szükséges. Ebben TBA120-as IC van .
Igaz 600kHzre van méretezve.
De csak a KF trafókat kell benne 4-500 Khzre tekerni és már jó is lesz neked FM vevőnek.
NYÁK ültetés dokumentálva van benne.
Sok sikert !
Köszi szépen!
Minden pontosan Úgy van ahogy leírtad!Azért gondoltam erre az ic-re, mert csak ilyen van itthon és se időm se pénzem most utazni 50 kiló métert egy másikért! Ha lenne rajzod erre az ic-re és meg is osztanád velem azt megköszönném!