Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   345 / 2208
(#) rockersrac válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Dec 28, 2008
veled együtt mértük a kimenők ellenálását! amúgy elvileg egyformák(úgy rémlik h egyforma a két kimenő ellenálása!)<--- primer,max pár ohm eltérés van)mindenesetre a két hangszóró egyformán szól! köszi a gratulációt! amúgy igen te élesztetted,csak én mikor dobozoltam fullra széjjel szedtem a dologokat és kapcsolási rajz alapján újra építettem!mivel láttad hogy középre fut össze minden!úgy voltam vele,hogy attól hogy első erősítőm,attól még legyen jó! >
(#) Ricsi1992 válasza kocos hozzászólására (») Dec 28, 2008
hát az.....Nekem is nagyon sok munkám volt a kimenővel,nem is tudom mit csinálnék,ha 10óra tekercselés után kiderülne,hogy rosz a trafó.
Mi lett vele,átütött?
Én csak reménykedek benne,hogy az egyém nem fog átütni,3órát már ment,remélem nem lesz vele semmi gond.Következő projekt majd egyszer a GU50 PP lesz. azt már muszáj lesz rendesen dobozba,sztereóra építenem.Nem lesz egyszerű.Na meg a két kimenőt is nekem kell majd megtekerni....hú.De az még messze van.Mostanában az EL84 PP-t akarom megépíteni deszkánaz elvileg 15W-ot tud.Meg van EBL21,EL84 se kimenőm,azokkal is lehet szórakozni,meg a PCL86 SE.....PC-táp dobozába kéne belegyömöszölni a két csatornát,tök jól nézne ki,csak a csövek lógnának ki a doboz tetején.
(#) kocos válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 28, 2008
Az történt vele, hogy idióta , és türelmetlen vagyok ....
Idézet:
„"soha többet nem tekercselek, és nem építek semmit"”

Ezt a kijelentésemet meg is változtatom, soha többet nem tekercselek hazsnált drótból-ra!!
Gyanús volt az a 0,5-ös drót, de minden áron kész akartam lenni vele idén, hát így jártam. Na mindegy, attól megépítem "felesre", és majd januárban újratekerem a kimenőt, úgyis kell még bele 3 fojtót is tekerni, most "eggyel több, vagy kevesebb" nem oszt nem szoroz Az a vicces az egészben, hogy tudnék venni 200 fokig hőálló CuZZ huzalt, nem is drágán, csak kell egy kis idő, mire megkapom ....
(#) Ricsi1992 válasza kocos hozzászólására (») Dec 28, 2008
nem tudsz véletlenül valami drótboltot?Úgy tudom,2500ft körül lehet venni (1kg) CUZ huzalt,csak az a kérdés,hogy hol?0,25-ösöm,és 1milisem van,de anódfesz tekercsnek 0,35körüli kellene,ha meg letekerek egy trafó primeréről,az meg rövid...
(#) kocos válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 28, 2008
Nem tudok sajnos boltot, én egy ismerősömtől tudnám venni Pesten
(#) Ricsi89 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 28, 2008
Nekem is szükségem lenne huzalra. tegnap fél órámba került, míg kiszámoltam, hogy mennyi kellene. Már csak szerezni kellene hozzá. Addig nem tudok csinálni semmit. Amúgy ont így vagyok én is. Most kaptam egy ár elektromágnest, és mind 0,3mm körüli, nekem meg 0,2-es kellene. Mindenféle van itthon, csak olyan nincs amilyen kellene.
(#) CIROKL válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 28, 2008
Szia: Itt van sokfajta rézhuzal úgytudom adnak kis kiszerelésben is
(#) EcoPityu válasza sturbi hozzászólására (») Dec 28, 2008
Jó-Jó, hogy kristályhoz nem kell akkora erősítés, amekkorát egy RIAA tud /asszem 30dB/, de a mélyhangok korrekcióját csak elvégzi valamilyen áramkör?!!!
(#) besi99 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 28, 2008
Ha nagyon kell, akkor 0,35 -öst egy spulnival el tudok adni, szovjet gyártmány, de csak egybe, spulnit leszámítva 1080g
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 28, 2008
Bár én nem értek a lemezjátszókhoz, de épp ma olvastam egy régi Audio lemezjátszós erősítő adatlapján, hogy a kristály PU-ja 10cN tűnyomással 1 kHz-en 500mV feszültséget ad, szóval azt már nemnagyon kell erősítgetni.
(#) Ricsi89 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 28, 2008
Helló!
Kösz a linket. Azt nem tudod, hogy postázást vállalnak? kicsit nagyon messze vagyok pesttől.
(#) EcoPityu válasza fleta hozzászólására (») Dec 28, 2008
Szia!
GU50SE-re gondolsz gondolom...

Hány Kohm-ra akarsz illeszteni hány ohm-os hangszórót, mennyiről fog menni az erősítő, az EI 105-ös vas milyen keresztmetszetű, és hány w-ot vársz tőle, mekkora alsó határfrekvenciával... Csak ennyi kérdésem van.
Az én SE-m /6AS7G/ 12cm2-es vassal max 10w-ot vitt volna át, 7w-ot át is visz!
Bezzeg ellenütemben ez a 12cm2 elég lenne 70w-hoz is...
(#) CIROKL válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 28, 2008
Elviekben van postai és futáros kiszállítás is ? Egy telefont megér ? megmondják !hogy S mint.
(#) besi99 válasza kocos hozzászólására (») Dec 28, 2008
azt nem is kellett , de még egy drága Philips is igen gyengén szólt, se magas, se mély
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Dec 28, 2008
Kóci!
OK-OK, de a lemezen , attól még a mély hangok akkor is le vannak gyengítve.../át ne szakadjon a barázda/.
És ennek a korrekciója elengedhetetlen, még ha nem is kell erősíteni... Akkor biztos a többit gyengítik kristálynál, vissza a mély szintjére... hmmmm.Lemezjátszóban én sem vagyok otthon.
(#) fleta válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 28, 2008
Igen gu50 lenne SE. Djhans vett nekem a börzén EI106 15 cm2 trafókat. Ebből lenne kimenő. 6 ohm-ra kellene illeszteni, a Sony 80 w-os hangfalakhoz.
(#) Ricsi89 válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 28, 2008
Akkor majd megérdeklődöm, hogy mit mennyiért, mert ha drágább a szállítás, mint a huzal, akkor kitalálok valami más megoldást.
(#) besi99 válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 28, 2008
kb 2khz-től fölfele a magasat Emelik, a tűzörej miatt
(#) fleta válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 28, 2008
Ja kb 12-15 Watt jó lenne,Az alsó határfreki, 40-50 hz.
Az erősítő mennyiről menjen, 300 watt a trafó hiperszil, a primer már rajta van.
(#) kocos hozzászólása Dec 28, 2008
Ha a hálózati megszórja a kimenő(ke)t, és jól hallható brummot okoz, mivel lehetne rajta segíteni? Fix helyen van minden, se forgatni, se arréb rakni nem lehet már
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 28, 2008
próbáltam , igaz csak egyet , meg a rézfóliát is próbáltam, bebugyoláltam mindent, testeltem, de sehun sámuel ....
(#) Ricsi1992 válasza besi99 hozzászólására (») Dec 28, 2008
Annyira nem fontos,majd a GU50 PP tápjához,vagy kimenőnek kellett volna,de az még nagyon messze van,azért köszönöm.
(#) Ricsi1992 válasza fleta hozzászólására (») Dec 28, 2008
15cm2,az szép nagy,nekem csak 7-8-as kimenő van a GU50-en,és szerintem jó a hangja.
megkérdezhetem mennyibe került egy vas?Csak azért érdekel,mert a GU pp-hez is kell majd egyszer vasakat vennem,és kiváncsi vagyok mennyi lenne .A 10cm2-es,amit a PCL86 PP-hez vettem,700 ft körül volt.Hát igen,múltkor is későn keltem,és amire beértem a börzére,már nem volt két egyforma vas.
(#) djhans válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 28, 2008
1500Ft volt darabja, én vettem neki. Az én GU50 SE erősítőmben 10cm2-es kimenők vannak 8W jön le igy. Be lett mérve. Ő a maximumot akarja kihozni, ahhoz kell a nagy kimenő.
(#) besi99 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 28, 2008
nem gond,enni nem kér,fölöslegben csak ez a 0.35mm van, meg 1mm-es van
(#) besi99 válasza kocos hozzászólására (») Dec 28, 2008
Ez a lehetetlen. Két magnó építése erre megtanított.
(#) kocos válasza besi99 hozzászólására (») Dec 28, 2008
Sejtettem, hogy nemigen lehet mit tenni

ma nincs szerencsém a csövesekkel
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Dec 28, 2008
Rájöttem a megoldásra!!! Nem lesz benne végfok
(#) Ricsi1992 válasza djhans hozzászólására (») Dec 28, 2008
Hát szép mélyei lesznek az biztos.Tényleg,most hogy írodbe kéne mérni nekem is a GU-t,szünet után viszem is a suliba.Kiváncsi leszek rá.(már írtam,régen vittem be,csak a műterhelő ellenállás induktivitása,vagy nem tudom mi miatt már 0,5W-nál torz volt a jel,a DoZ-nál is tök ugyan ez volt,és hogyha hangszórón volt a szkóp,akkor szépen kijött belőle 25W/a DoZ-ból/ jó volt hallgatni az 1kHz-es jelet 25W-al.)
Ja,készül a frekimérős szinuszjelgenerátorom,úgyhogy lassan......izzítom a szkópot,ja és még1szer .Már azt is kitalálltam,hogy lehetne megcsinálni,hogy kb-ra le tudjam olvasni hány voltos a jel,pl.cs-cs.Lassan ezerrel méregethetek otthon is.
(#) sturbi válasza EcoPityu hozzászólására (») Dec 28, 2008
A kristályhangszedők többnyire sebességérzékenyek (befogatással érik el), ezért önmaguk korrigálják a frekvemciamenetet, tehát nem kell külön RIAA korrektor (terhelő ellenállásnak is van jelentősége). Sajnos ennek ellenére nem ütik meg a HI-FI szintet. A kerámiák (működésüket tekintve nem térnek el a kristályhangszedőktől), valamivel jobbak, de HI-FI-ben nem igazán jegyezhetők. Legelterjedtebbek az MM hangszedők (mert relatíve olcsó áruk ellenére egész kitűnő hangot produkálnak és tűcserével tulajdonképpen felújíthatók).
Következő: »»   345 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem