Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Arra gondoltam, hogy lezárás előtt egy-két csepp benzin bele, vagy valami és az első felfűtésnél elégetné az oxigént, vagy valami hasonló.
Márk: Igen csövet próbálok csinálni, csak gondok vannak a vákuum előállítással. Nemrég szedtem szét egy fűtőszálszakadt PY88-at. Olyan szépen el tudtam törni a búrát, hogy össze lehet ragasztani majd. Egy rossz PCL86 pentódáját próbálom beleépíteni. Unaloműzésnek jó.
Jaj ezt meg el is felejtettem hozzáfűzni
Ha elégeted a gázt akkor CO2 keletkezik és az ugyanúgy "útban van" nomeg a benzin az zárt térben robban!!!!
Aztán bírni is fogja? a PY88-ba akarod beépíteni?
Danaman: ha mást nem, megy a cső 1 hétig.
Még egy dologról nem esett szó: a Gletter amit elég körülményes lenne megcsinálni itthon, de a dolog engem is érdekel, nézd végig a youtube-os videókat a csőkészítésről.
A gletter, ha jól tudom, elég (tehát megszűnik) az első felfűtésnél, és arra való, hogy a megmaradt levegőmolekulákat szétbontsa.
Nem bírtam ki a régi szerelmem távozását, így visszavettem: (lásd a képet)
A gletter az a fényes felület a cső tetején és tényleg arra kell (tudomásom szerint) de ha teljesen eltűnik a csőből akkor az a cső lyukas.
Jól tetted, ez a cső a #1 legalábbis nálam
Ja, azt hittem, hogy láthatatlan gáz. A Hogyan készült-ben volt egyik nap, hogy hogyan gyártják a villanykörtét, oda is tettek glettert.
Az elvileg higany és az cső lezárása előtt beleteszik aztán meg nagy hőt közölnek vele és elpárolog majd lecsapódik a tetején (vagy épp ahova kell és úgy tartják). De ehez már nem értek meg még nem nagyon néztem utánna.
Bogárkáim, ez nem üveges, vagy festőszakma az az anyag G E T T E R !
Hopp bocs azt én írtam félre gondolom onnan olvasta, én meg csak szóban hallottam és "így jött le".
Bocs! Én már leírtam jól, csak ahogy olvastam, elfelejtettem, hogy getter, nem gletter!
A wikipédián van a getterről leírás. Elvileg foszfort is lehet használni, mert azt is szoktak. Amúgy az az anyag a bárium és indukciós hevítéssel párologtatják el. Bővebben: Link
Az EBL21 a szívem csücske (csöve )!!
üdv: Müszi Végre van új billentyűzetem, tudok ékezetes betűket írni
Vasárnap ki megy börzére? Mert LEHET hogy végre el tudok én is menni! De ez még nem 100%!
Akkor megint csend lesz!
Müszi, Te itt leszel ? Aztán vegyetek ám sok csövet!!! Nekem nehogy üres kézzel térjetek haza!!!
[OFF] Legalább kicsit pihensz! :beka2:
Hallgatom a PCL-t!
Én nem megyek. majd itt leszek és beszélünk a semmiről egész délelőtt, hogy legyen majd mit olvasni a többieknek délután. nemsokára kész a cső. Kis változtatás lett rajta. nem a PCL-ből van csinálva. Teljesen saját, de csak trióda.
Idézet: „Aztán vegyetek ám sok csövet!!! Nekem nehogy üres kézzel térjetek haza!!!” Akkor légyszi adj egy kis pénzt hozzá üdv
Márk, el ne felejtsd a hétvégi GU81M próbát
nagyon durva lesz, már félek előre, hogy feljelentenek a szomszédok, ha leborul a polc, vagy törnek a poharak náluk
Ha már itt tartunk nem érdekel csereberére egy ZZ1040-es csövecske? Van már ilyened?
majdnem jó lett a csövem. De történt egy kis baleset a felfűtés során. Kicsivel több foszfort tettem a csőbe és szépen eldurrant az üvegbúra. Jó, hogy gondoltam erre az esetre is és egy rongy volt rátéve. Akkorát pukkant mint egy ágyú. Mi ebből a tanulság? Rajtam kívül senki ne próbáljon csövet csinálni.
Amúgy jól indult a teszt. Az elején csak egy kisebb mennyiségű foszfor éget el és szépen látszott, hogy elég a fűtőszáltól. Látszott is a lerakódott foszfor a burán. Majd felfűtött teljesen a fűtőszál és berobbant a többi is. Kicsit túlzásba vittem a dolgot. majd legközelebb jobb lesz.
tényleg! nekem is adhatnál egy kis pénzt! vennék Pityunak két ebl21-et cserébe az EM80-akért,meg más dolgokat is vennék! szóval lehet adakozni!
Meg még Iminek is vennem kell 2db 300B csövet, úgyhogy teljesen tönkremegyek. Akkor már tényleg csöves leszek.
És nekem ki akar adakozni?
Neked is kell 300B? A HEStore-ban ingyen mintát lehet rendelni !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |