Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Akkor még keresgélem kell.. pedig már kezdtem örülni,hogy sikerült találom megfelelő vasat Nembaj majd jó lesz 807PP-nek.
(Pffff... A hegesztő trafóm - Co - 36-os.)
Nem is viszi a mélyeket!
Sziasztok: Ma végre "már" dobozba öntöttem a GU50 se maradványait !Lehet kicsit duva lett a szin kombináció de most eggyenlőre így marad ? Majd később a trafótakarókkal el kell követni szerintem egy újra szinezést ? Most ez a külalak amivel szemezgetek , nem olyan vészes élőben ! Köszönet minden kedves fórumtársnak aki ennek az erősítőnek a megalkotásában segítkezett valamely formában ! /Djhans,CHZ, fleta1/ TÖBB foto a már megszokott képtáramban látható !
Ez kivül és belül is szép lett .
Szinuszos teljesítményéről és hangjáról is írhatnál valamit .
Szép lesz, nekem az alap lemez tetszik benne a legjobban.
Sajnos csak hallgatózásos erdményről tudok beszámolni !Méréseket még nem végeztem mert nekem kapásból nincs ithon szkópom ? még eggyenlőre . Ezért csak azt tudom ami hallható , ez az eredmény teljes mértékben szerintem helyén való. Nagyon korrektül szépen szól , a teljesítménnyel is megvagyok elégedve .
Oké!
Köbzoli: Köszi, hogy ennyire aggódsz!
Sziasztok!
Nekem van egy 24cm2es vasam,,segitséget kérnék tőletek a kimenő tekeréshez,,Apx 100 hoz.... Mindent segitséget elfogadok...
Holnap talán eljutok odáig, hogy pár triódát mérjek. A tápfeszültség 260V lesz, többek között, az ECC 82-83-85-88, a PCC189, az EABC80, az ECH81, és a PCF80, 82, 802, valamint a 6F1P, és a kis orosz szingli trióda. Statikus, és dinamikus méréseket is szeretnék elkövetni, valamint 20Veff. kimenőfesznél torzításértékeket (1kHz) mérni. A munkaellenállásokat is 47k-220k között változtatom. Megpróbálom táblázatban összefoglalni a eredményeket.
A múltkor már leírtam. Az ábrán láthatóval megegyező elrendezésű, de menetszámban, huzalvastagságban mutatkoznak eltérések. A primer egyenként 220 menet, 0,45-ös drótból, a szekunderek 37 menetesek, 1,2-es huzallal, 6 Ohm -os hangsugárzó esetén.
Ezt ismered? Ha nem, érdemes tanulmányozni.
Saját trafóját is át lehet alakítani
Nagyon szépen köszönöm!
Tehát jó lessz az én vasamra is ugy néz ki... Még anyit kérdeznék tőled,hogy ez a 6ohmos illesztés elég,ha teszek majd rá 4ohmos hangfalat is? Mit kellene változtatni 4ohm-hoz ? Gondolom kisebbre tekerés esetén a nagyobb ellenálás nem okozhat problémát,,viszont lefelé nem kisérleteznék,,, Igaz csak egy pár Sony van ami 4ohmos a többi mind 6és 8ohmosak... Szigeteléshez prespánom van ithol,,megfelelő e a tekercsek elszigeteléséhez?Ill mit használtok még erre a célra? Olvastam száritott kondipapirt stb.... További szép estét! üdv
Belebujok és átböngészem!
Nagyon rendesek vagytok,Le a kalappal :yes: Köszönöm szépen.. Nekilátok és majd közben jelzem az eredményeket mire jutok... A legjobbakat neked is.. üdv
Ha semmit nem változtatsz rajta, akkor sem lesz rossz, a csöves kapcsolások másképpen "reagálják le" a kisebb impedanciát, tönkre nem mennek.
Rendben akkor ezek szerint nekilátok...A vas tiszta a huzal megvan,,holnap kezdek...
Köszönöm!
Folyamatban van a triódák mérése. Nem is biztos, hogy kész lesz ma, találtam jó sok potenciális alanyt.
Szerk: 260V-os tápfesznél 140V-ra állítom az anódfeszültséget. Mérem a katódfeszültséget. 100mV-ot adva a rácsra, mérem katódkondival a kimenőszintet (feszerősítés), ill. 20V kimenőjelet beállítva a THD-t (katódkondival, és nélküle). Az anódellenállások rendre 47k, 68k, 100k, 150k, 220k.
Az szép! Nem fogsz unatkozni akkor délután. Jó kis időtöltés.
A kis ruszkival vagyok meg csak. Az eleje mindig elég körülményes, de utána már jobban megy. Most a foglalatot is át kell kötnöm, aztán mehet a mérés tovább. Ha minden lehetséges csövet megmérek, megosztom, felhasználható lesz, mint adatbázis. Ha van ötlet, milyen csöveket mérjek, akkor szívesen bevonom a "játékba" azt is. Csak novál csöveim vannak.
Idézet: „A kis ruszkival” Miért, orosz cuccból létezik kicsi ?!
Létezik olyean miniatűr is, (nem cső, hanem pl. komplett katonai adó-vevő és műholdas átjátszó berendezés,) hogy elfér egy kabátgombban. (Csak az akksit viszi utána 2 KRAZ teherautó. )
Igen, ismerem a viccet. :yes:
Szia!
Most szedem szét a magot,,tegnap elfelejtettem valamit,szükséges e a 6.5voltos tekercs a müködéshez?vagy ami az átalakitásban van leirva hogy az égő csere 24voltosra és a kimenetre téve elégséges? ill a védelme fog e müködni ugyanigy? Köszi
[OFF]Azért nem csak nagyok voltak a ruszki cuccok, tudtak is valamit. A MiG25-ös nehézvadász lokátorát a földön tilos volt bekapcsolni, miután rájöttek, hogy 1 km-ről még simán kinyírja a nyulakat a pálya túlsó végén. Ez emberre sem lehetett túl egészséges.
A működéshez semmi szükség a 6,5V-os tekercsre. Az a vonal megszakadása esetén letiltotta az erősítőt. Szerintem az elegendő, ami a leírásban van.
Képcsöves TV/monitort kéne velük csináltatni!
Rendben!
Folytatom ezek szerint .. Köszi szépen..
Lassan de biztosan...
A cséve már kész van kezdem a tekerést.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |