Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   529 / 2208
(#) Doncso válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Tényleg, igazad van, Action2k-nál is láttam egy ilyen megoldást, köszi.
Arra esetleg nincs ötleted, hogy miért nem szól szépen? Tulajdonképp, tiszta és torzítás mentes a hangja , és tegnap felfedeztem a melegséget is benne, alakul, alakul de a magasak és az elsöprő mélyek valahogy kimaradtak, ez lehet a rádióból bontott kimenő trafó számlájára írni?
(#) Imi65 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Lehet, a mély hangok a vaskeresztmetszetet lehet okolni, a magasakért meg a tekercselés elrendezése a felelős (leegyszerűsítve). Azért írtam korábban, hogy ilyen összeállításnál a frekvenciamenet hasonlíthat egy szánkódombra, de ezen egy kis visszacsatolással (a meghajtó cső katódjába, erre láttál már példákat) a szekunderről lehet segíteni. Ezért kéne méricskélni, de erre nincs mindenkinek lehetősége.
Igen ez a szánkó domb frekimenet a jellemző, erre a visszacsatolásra rákeresek, de szerintem a kimenő is sokat ront, ez egy videoton R 4902-es kimenője, nem éppen hifi célra építették, persze csak tesztre kötöttem be, szerzek egy normális kimenőt. Köszönöm az eddigieket is.
(#) CHZ válasza ferencferenc hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Szia !
Ezt nem csináltam meg .
Természetesen ez csak megfelelő védelemmel (hangszóró védő áramkör) érdemes megcsinálni , mint a többi szimmetrikus táplálású félvezetőst .
Már céloztam rá , hogy egyszerű modosítással , kicsatoló elkosra átalakítható , ami az offset problámát is kiküszöbölné és kezdő hibrid építőnek könnyebben megvalósítható egyszerű erősítő .
(#) CHZ válasza csezoli21 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Tekercs 08-1mm vezetékből , kb . 6mm átmérőre feltekercselt vezeték kb. 20 menet , 10 ohm 2W ellenállással párhuzamosítva , az ellenállás lehet a tekercs belsejében .
(#) MrBrown hozzászólása Ápr 20, 2009
Sziasztok,
Arra van valami mód, hogy egy 150V / 20mA-es stabicsőnek felemeljem a feszültségét ahol stabilizál (előfesszel vagy akármi mással), mert az EBL21 gyórsító rácsának a feszültségét szeretném vele stabilizálni, de oda kevés a 150V gondolom!
Onnan gondolom hogy kevés, hogy a PCL86-nál (ami nagyságrendileg azonos az EBL-el) az itt folyó 5mA-t ha beszorzom az ellenállásértékkel ami az anód és a G2 közé van téve kijön hogy csak néhány (5-10) voltal tér el azitt lévő fesz az anódfesztől, tehát a 150V kevés!
Ugye jól gondolom hogy a kosaras-foglalatos mivolta miatt ez a stabicső korban illeszkedik az 50-es évekbeli EBL21-ECH21-AZ21-EM4-ekhez?
Előre is köszönöm!
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Én is zenerre gondoltam, csak nem mertem mondani :yes:
Szóval: 100V-os zener - 10Kohm / 2W potméter - 150V / 20mA stabi cső sorosan!
Ez így jó?
Persze ez párhuzamosan menne mindkét EBL-hez!
Te Zoli, egyébként ezek a háló anódos-katódos stabi csövek hogyan öregszenek/halnak meg?
Ha a búrája ép, nem tükrös akkor újszerű?
Egyáltalán mi okozza a halálát a búratörésen kívül?
Ez jó hír!
csak azért kérdeztem, mert van három jó állapotan lévőm és így hogy írod, nehezen halnak meg, merek építkezni vele az EBL-hez :yes:
Elsősorban dísznek szánom, de gondoltam bekötöm hogy dolgozzon is! Nyugtass meg hogy ha sokat nem is használ legalább ártani nem fog !?
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Nem rontasz el vele semmit, bár - ahogy írod - túl nagy jelentősége sincs neki.
(#) ferencferenc válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 20, 2009
...egy működőképes neadjisten A osztályú megoldás érdekelne....nincsenek nagy igényeim, olyan 15 W KÖRÜL KIEGYEZNÉK
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Köszi Imi, de tudod ha most nem akkor az életben soha nem fogom használni őket. Ahoz meg nem vagyok eléggé Müszi hogy csak legyen és nézegessem pláne mind a hármat :yes:
(#) MrBrown válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Mármint "ahhoz"
5-6 éve ajánlottak pár ezer HUF-ért több ezer db AT80-as sabcsövet. Hosszas hezitálás után visszautasítottam. Talán nem kellett volna!?
Szegény Müszi, ezt olvassa, és ezért nem épít több csövest. Az utóbbi időben úgyis "rájár a rúd". Még a végén májusban sem jön el....
(#) zolee1209 hozzászólása Ápr 20, 2009
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy van-e valamelyikőtöknek néhány EM84-es csöve eladásra szánva? Illetve ha van olyan típus, mint az EM84, csak "megfelezve" a kijelzése, annak mi a típusa?
(#) Mate78 hozzászólása Ápr 20, 2009
Van pár kerámia novál foglalatom, a nem nyákos kivitel, de meg vannak feketedve a lábak, és a forrasztóón nem akarja befutni.Van arra valakinek valami ötlete, hogy mivel tudom eltávolítani?Csiszolópapír nem jó, körülményes, és sokáig tart.

köszi

üdv
(#) Imi65 válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Szerintem mégis csak a mechanikai tisztítás lenne a megoldás. Csavarhúzóval lekapargatni? Nem túl szapora, de a vegyszeres dolgok "nem fejezik be" aktivitásukat a munkák befejeztével.
(#) Mate78 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Én is valami vegyszeres dologra gondoltam,és utána lemosni róla a maradék vegyszert.Régebben használtak valami zsírt vagy mit forrasztás előtt az is valami savas cucc volt.
(#) mark.budai válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Lekapargatod késsel, én úgy szoktam. Nem körülményes, nem kell órákig kapargatni. Aztán utána gyantával szépen lehet rá forrasztani.
(#) MrBrown válasza zolee1209 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Szia,
EM84-et vehetsz újat a vaterán 1000 ft/darab áron!
A sztereó verziója az EMM801 de szerintem azt felejtsd el mert beszerezhetetlen, legalábbis 130 dolláros ára azzá teszi szerintem, vagy van az EM83 ami inkább az EM80-ra hasonlít persze sztereóban, ebből építettem én is! Ilyet az ebay-en vehetsz kb 5000 ft / darab szállítással együtt Németországból!
(#) Mate78 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Akkor csak én vagyok ilyen lusta?
Gondoltam belemártom valamibe aztán kész.De akkor marad a kapirgálás.Egyébként szépen lassan készül a 6P14P SE amihez a foglalatok kellenek,már a trafók a helyükön vannak,hétvégén folyt. köv. majd teszek fel képeket.
(#) Action2K válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Nem szabad annyit adni értük! Én 200Ft ért vettem darabját. EM80, EM84 összesen 10 darabot.
A vaterás sem új.
(#) MrBrown válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Hát most éppen nincs fent, de árul egy ember tényleg vadi újat, tudom, mert én is vettem tőle 6 darabot!
A börzén is legalább 800 ft az új!
Az EM83 meg kuriózum, nem ér ennyit mégis van hogy megveszi az ember fia
(#) mark.budai válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Meglátod, pillanatok alatt kész van. Ha egyszer megint mind a 2-en ott leszünk Zolinál, akkor majd el tudod hozni? Kíváncsi vagyok, milyet csinálsz, de élőben, a PL500PP képen is szép volt.
(#) mark.budai válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Szerintem minden kivezérlésjelző cső ér annyit. Még egy ezer éves EM1, vagy 4 is. (Már, ha van EM1)
(#) Action2K válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Üzemóra számláló, vagy hangerő "poti" az az elején? Honnan van?
(#) Action2K válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Idézet:
„Már, ha van EM1”
Bővebben: Link
(#) MrBrown válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 20, 2009
Ho-hóóó, men vagyok egyedül a varázsszem imádatommal?!
http://www.akh.se/tubes/
... itt válaszd a Magic eyes menüt!
Na ugye hogy van EM1 :yes: , még EM2 is
Következő: »»   529 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem