Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   550 / 2208
(#) mayky válasza rhesus23 hozzászólására (») Máj 4, 2009
Kimenő, vagy hálózati ?

Bár én hálózatit is az OPT_DA progival tervezek.

OPT_DA

Kimenőtrafó
(#) CHZ válasza Doncso hozzászólására (») Máj 4, 2009
Szerintem a soros szekunder talán jobb megoldás .
Párhuzamos kötéseknél nem előnyös a tekercsek eltérő DC R értéke , igaz nincs nagy eltérés de , minden rétegnél növekszik , soros összekötés esetén ez nem okoz problémát .
Mind 2 megoldást használják , sokszor a hely nagysága is eldöntheti , melyik a kedvezőbb .
(#) Doncso válasza CHZ hozzászólására (») Máj 4, 2009
Értem, köszönöm szépen a világosítást.
(#) mayky válasza CHZ hozzászólására (») Máj 4, 2009
Hát én kipróbáltam mindkét variációt. Igazán nem éreztem jobbnak azt ha 6 db 0.5-öt drótot tekerek egyszerre, pedig megcsináltam.

6x0.5

Most már nem vesződöm, vele, inkább megtekerem a trafót a cséve felénél kevesebbre, így nem lesznek nagy eltérések.
(#) CHZ válasza mayky hozzászólására (») Máj 4, 2009
Az sem rossz megoldás nagyobb vas , vékonyabb vezeték , jobb csatolás stb. ... és más hang .
Kinek mi tetszik ...
(#) jandark válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 4, 2009
Egyre jobban belegabajodok,,még nincs lázam de szinte nem telik el a napom ugy hogy ne gondoljak valamire ezzel kapcsolatban. .
Értelmet nyer a zenehalgatás...
Kérdésem:van 2 egyforma kisebb mikrótrafóm,,nagyon agyament dolog lenne ha megtekerném őket kimenőtrafónak?(csinálnék normális csévetestet,no meg talán nem hegeszteném viszahanem csinálnék hozzá mint a hiperszilhez öszehuzó szerkentyüt....
Ill mégegy:hálótrafóként ha nagyobb teljesitményü akad,de csak 1*pl 230volt és a fütés van rajta,(ilyenem már nekem is volt),menyire gázos?Sok a fesz a csöveknek?(ill gondolom jobb a csatornánkénti egyenirányitás)

(#) laci6662 válasza djhans hozzászólására (») Máj 4, 2009
Kicseréltem a csövet, úgy néz ki tényleg az volt a hibás...

Annyit módosítottam a rajzhoz képest a szerelésnél, hogy a trióda elé tettem egy 1Mohmos rácslehúzót, és egy 100nF-os csatolókondit, ill. a trióda és a pentóda közötti csatoló helyett is 47nF-ost tettem bele.

Szerinted a csatolókat érdemes lenne-e, lehet-e tovább növelni (a több mély érdekében), és ha igen akkor meddig?

Üdv: Laci
(#) mark.budai válasza Doncso hozzászólására (») Máj 5, 2009
Hát én sem, de az én szemszögemből nézve el sem adnám, hanem építeném velük a tegnap felsorolt erősítőket.
(#) llaci56 válasza jandark hozzászólására (») Máj 5, 2009
Idézet:
„van 2 egyforma kisebb mikrótrafóm”

De pontosan mekkora? (mikró trafó...) A mély átviteléhez azért itt kell ám vas keresztmetszet!
Idézet:
„talán nem hegeszteném visza”

Kimenőt hegeszteni?
(#) rhesus23 válasza mayky hozzászólására (») Máj 5, 2009
Köszi a linkeket. Végülis mindegyik érdekel. Először talán hálózatival kísérletezek, aztán, ha jól megy megpróbálkozok a kimenővel is.
(#) Müszi válasza laci6662 hozzászólására (») Máj 5, 2009
Itt van egy sokkal egyszerűbb, 102%-ig működő, jóhangú kapcsolás: Bővebben: Link

üdv
(#) Imi65 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 5, 2009
Idézet:
„A pentóda hajtja meg a kimenő-transzformátort, amivel az erősítés végbemegy.”

Müszi, ezt nem tudod már javítani a cikkedben?
(#) Doncso válasza CHZ hozzászólására (») Máj 5, 2009
Na úgy tünik lesz zománc huzalom, 0,25-ös, vagy 2kg, hála Mayky mester közreműködésének, 1000 köszönet érte. Ebből már kijön a két kimenő. 102-es vasra tekerem. Az biztosan elég lesz neki. Az jó nagy. Ha hálózatit csinálnék belőle, kb 180VA-os lenne , ez elég lesz szerintem.
(#) mark.budai válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 5, 2009
Az még oké, hogy mekkora kereszmetszet kell, mert a mikrókban 10-20cm2-es trafók vannak. De túl vastagok a lemezei, meg a vas minősége sem a legjobb...
Én is mikrótrafót akartam kimenőnek (GU-50 PP, utána csak SE), de ezt, amikor itt volt Zoli, meg Mátéval PÜ-ben megbeszéltük, hogy a mikrótrafó nem jó kimenőnek.

Meg (szerintem), ha elvágjuk a hegesztést, akkor sérülnek a vasak.
-Ezután hogyan mondom HI-FI, audiofil minőségnek, meg A osztályúnak az erősítőmet?!
-Sehogyan. Ahogy itt kibeszéltük/kibeszéltétek a kimenő a leggyengébb láncszem az erősítőben.

Ez az én véleményem. De ha kipróbálja Jandark, és szépen szól, jók a mérési eredmények, akkor van 2 rossz mikró(m), és veszek GU-50 foglalatot, csövet nem veszek, mert Zoli azt mondta, hogy feleslegesen ne vegyek, Őneki van 1-2db.
Lehet, hogy megkérem Mátét, hogyha eljut a Börzére, akkor hozzon nekem 2 foglalatot, meg egy ECC85-öt, vagy akármilyen ECC-t, nem lényeges, de Müszi rajzát építeném meg.
Aztán ha belejövök a mikrótrafó tekergetésébe, akkor letekerek annyit, hogy 290VAC legyen rajta, vissza meg 12VAC, 6,3VAC-t (Több szál huzalt egyszerre tekerve) , aztán a hálótrafó is mikróé lesz. Ennek az erősítőnek meg "MOT GU-50 SE" lesz a neve.
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 5, 2009
Bocsi, amikor a Tiédet olvasatam, akkor már nem tudtam szerkeszteni. Elolvastam, amit Laci írt, és már nyomtam is a válasz gombot.
(#) mark.budai válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 5, 2009
Inkább így:
Bocsi ! Amikor a Tiédet olvasatam....
(#) Action2K válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 5, 2009
Nem Tiedét
(#) mark.budai válasza Action2K hozzászólására (») Máj 5, 2009
[off]De. Vagy inkább mind a kettő. Két hangalak (vagy valami ilyesmi), meg egy jelentés. Mind a kettő helyes.
(#) djhans válasza laci6662 hozzászólására (») Máj 5, 2009
A csatolókondi a a rácslehúzó ellenállással egy felüláteresztő szűrőt képez. Ki lehet számolni, van rá képlet amiből kiszámolható a kondi értéke. Egy érték után már nem nő a mélyátvitel. Én gyakorlatban 470k-hoz szoktam 100nanot tenni. Akkor a trióda 1 Megásához jó a 100n és a pentóda 820k-hoz is jó a 47n. A bemenetre bőven elég lenne a 47nano. Vagy cseréld fel a kettőt de így is jó.
(#) EcoPityu hozzászólása Máj 5, 2009
Srácok!
Mi a fene az a Thyratron?
Van egy TG1-2,5/4-esem, valami 2,5A-t tud 4000v-ig, mi ez?

DSC02538.JPG

(#) EcoPityu válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 5, 2009
Van 5kv-os, 0,5A-es is!
TG1-0,5/5
(#) EcoPityu válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 5, 2009
Na meg van B1-0,15/55-öm is, de arról semmit nem találok!
(#) mp3maker válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 5, 2009
Gáztöltésű rácsvezérelt egyenirányító (ha jól emlékszem)
(#) EcoPityu hozzászólása Máj 5, 2009
Nos és egy ilyen is virít a készletemben...

GMI-5
(#) Ricsi89 válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 5, 2009
Hogy neked milyen csöveid kerülnek elő mindig. :eek2:
(#) EcoPityu válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 5, 2009
Tudod dúrtam egy kicsit, és "elém esett" az EX katona haverom által hozott csőhalmaz...
(#) pucuka válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 5, 2009
Üdv!
olyan, mint a tirisztor, csak csőben. (azért ez volt előbb) Nagyteljesítményű nagyfeszültségű egyenirányítóban használják.
(milyen radart szedtetek szét?)
(#) mark.budai válasza pucuka hozzászólására (») Máj 5, 2009
Valahogy úgy! 0,5 A a csveknél... Elég lenne egy 5.1 6C33C + EM8x-hez (külön az első, hátsó, középsugárzó, és mélyhangfalhoz, de a bal és a jobb oldalt egy cső mutatja). Még ehhez is sokat tud...
(#) Moszkvai válasza mayky hozzászólására (») Máj 5, 2009
Naon tuti!
Mi vezeti ilyen szépen a huzalt?
(#) mayky válasza Moszkvai hozzászólására (») Máj 5, 2009
A kezem
Következő: »»   550 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem