Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
sziasztk szeretnek segitseget kerni .szeretnek egy gitar erositot el34 6l6 gu50-et valami nagyon dogost persze monot
2010 RT. évkönyvben tálálsz több kapcsolást is , ha építeni akarsz .
Üdv! Érdeklődnék, hogy a Beag APX100-as erősítő alkalmas lenne-e basszusgitár erősítőnek az alap átalakítások után? 5 húros gitárral használnám,és játékomhoz többnyire használok közép tartományt is bőven.
De még mennyire ! Csak az előfok részét cakompakk ki kell dobni ( kivéve az ECC808-as csöveket, azt nekem kell adni ), és átépíteni "basszusgitárcentrikusra" Nekem is épp tervben van. De csak mint végfok, 4 és/vagy 8 és/vagy186 ohm-osra áttekerve a kimenőt, és acsatolókondikat nagyobb értékűre, jobb minőségűr cserélve, esetleg , ha szükséges a puffereket is, mint végfok megállja a helyét, de kel hozzá egy basszuselőfok, vagy multieffekt, ami ad vonali szintű jelet
Gratulálok hogy sikerült,gondolom nem kell magad a fotelhoz láncolni mikor zenél.
Én nem szoktam a szekunder oldalon, csak a hálótrafó primer körébe tettem biztit.
Szép az erősítő! Felvillanás nem akkora gond. Jó méretesek a kimenők. Mekkora a vaskeresztmetszet?
Köszönöm! Zeneiség és lendület is van a hangjában, de a zenék amiket hallgattam a hétvégén, nem tipikusan azok a táncraperdülősek...
Miért nem jó a saját előfokja? Nem jó ha azt kicsit átbuherálom? Szeretném ha minnél jobban megmaradna a csöves hangzás, a multieffekt sajnos ezt eléggé elveszi így is szerintem. A kimenőt tényleg lehetetlen feladat itthon áttekercselni? A rádiótechnikás cikket olvastam már, de ott nekem elég bonyolultnak tünt az áttekercselése.
Szia! A katodin fázisfordító nem a legjobb dolog a PL-ek hajtására, külön puffer fokozatok nélkül. A csatolókondik igen rossz minőségűek, a legnagyobb probléma, hogy a bemeneti érzékenység 775 mV. Én is multieffekt ellenes vagyok, nagyon is, csak nem tudtam mid van. Meg aztán a hangszínszabályozó igénye is felmerül, vagy van amivel ezeket meg tudod oldani? Pl padló preamp ( EBS microbass, Sansamp.. stb ) Az átalakítását az előfoknak természetesen fullcsövesre gondoltam, de mivel nyákos konstrukció, nem könnyű buherálni. Ráadásul az ECC808-ak nehezen beszerezhetőek, és nem lábkompatibilisek a hangszererősítőkben már "klasszikusnak" számító ECC81, 83-mal. nem reménytelen a kimenő áttekerése, de nem egyzserű feladat! Mennyire vagy jártas a tekercselésben ? Ha jársz Pesten, akkor lenne egy ajánlatom ! nekem a fiókban lapul egy 8 ohmra áttekert APX kmenő, még szegény Siba Feri bácsi munkája, én azt elcserélem Veled a Te 100 V-osodra, ha gondolod
Az RT-s cikk úgy tudom komplett új trafót "teker" SM102/b vasra. annál meg jobb (szerintem) az eredeti M vasmag Én egy új vaslemezt fogok a nyák helyére csavarozni, erre a csöveket, és "klasszikus" szereléssel egy új előfokot, valami ampeg szerűt, de a saját szám íze szerint. meg hangszínszabályozót is kap
A fűtéskör biztosítása teljesen értelmetlen, valóban ( ennek ellenére láttam gyári kapcsolásban ), de azért az anódfeszt nem árt biztosítani. Én legalábbis szoktam
Csak most látom a képeidet ! Szép munka ! Pacsirta power a pacsirta kimenők, mint fojtó működnek ? Én is most építek egy gitárerősítőt Se el84, vagy 6V6, kapcsolhatóan, és egy pacsirta hálózati adja a cuflát neki Van egy másik, szerintem azzal összebohóckodok egy monod EBL21-et
Én a basszgitáromhoz egy Boss GEB-7 EQ pedált használok. Lehet hogy az elég lenne végülis neki. de nem vagyok nagyon biztos benne, de ez legalább megoldaná a hangszínszabályzás kérdését. Amúgy pedig a csere ajánlat majd érdekelne, csak még egyenlőre be kell szereznem egy ilyen megkímélt cuccost valami jó áron Amúgy mennyire fog különbözni a tranyós erölködőtől, csak mert még csöves basszus erősítőt sose volt alkalmam hallani eddig.
Csak "vaslemezt", azt lehetőleg ne használjatok...
Rossz esetben felmágneseződhet, és ezzel a csövekben "mágneses eltérítés" révén megfejthetetlen torzításokat okozhat... De mindezt csak halkan mondom... Volt egy amp projektem, ami deszkán olyan kiválóan üzemelt, hogy soha úgy ampot nem hallottam szólni. Másnap szépen beépítettem egy itt-ott vasat is tartalmazó dobozba... Egy egész napig dolgoztam rajta de az eredmény szó szerint siralmas volt Ezek a dolgok sajnos nagyon bele tudnak szólni a hangzásba :yes:
És a földelések rendben vannak?
Táp, elő / végfok. Remélhetőleg nem a legközelebbi pontban vannak földelve. Pa.
Még van egy hurok benne valahol,ezen dolgozom amennyire tőlem telik.
Szia kocos, te is ismerted a Siba Feri bácsit ?
Azt sajnálom nagyon hogy egyetlen kimenőt sem tekertettem vele csak hálózatikat Szegény halála előtt fél évvel tervbe volt véve hogy csinál nekem EL84 SE-hez kimenőket de elkéstem vele, ÖRÖKRE
-És azt még nem is említetted, hogy szerencsétlen esetben medvebarlangnak sem utolsó.
Ha telerakod félvezetővel a csövest, tranzisztoros hangja lesz... Már meghallgattam, azért írom... A félvezetős tápellátásnak, meg a DC fűtés csuda dolgokat csinál. Oda lesz a dinamika, a térhatás meg a csöves hang, és átvált egy lefojtott tranyós hanggá. Sokat kísérleteztem ezzel. Csöves erősítőben nincs helye 1mg szilíciumnak sem! Javaslom olvasd el az elektroncső.hu-n a Az elektroncsöves erősítők titkai című cikket.
Hát igen valami ilyesmire gondoltam, egy késleltető áramkörre, ami meghúz egy relét amikor már felfűtöttek a slagok, és rövidre zárja az ellenállatot amin keresztül fűtünk.
Köszi! Örülök, hogy tetszik az erősítő, a kimenő még szegény jó Siba Feri bácsi keze munkája aki már sajnos nincs közöttünk. Azt hiszem 12cm2 a keresztmetszet. EI84B-n van a cséve, és 44mm vastag a lemezcsomag.
Köszi örülök, hogy tetszik. Így van a pacsirta kimenő mint fojtó funkcionál. Nagyon szép hangja van, sokkal jobb mint az én EAG AE-782/A erősítőim, és sajnos már nem is tudok csináltatni ilyen jó SE kimenőt Siba Feri bácsival.
Személyesen sajnos nem, csak a hírnevét! Az utolsó "tanítványát" ismerem, Tőle van az APX kimenő is ! Meg dolgoztam ott, ahonnan vette a vasat, és a csévét
Mivel az egész APX háza lágyvas lemezből van szerintem egy kéttenyérnyi darab már nem oszt nem szoroz ! Több erősítőt is csináltam már acél sassziba, és semmi brumm, pedig hangszererősítők, kisjelű fokozatokkal az elején. Sztereo cuccot is készítettem lágyvas sasszira, acél sasszira, egyikkel sem volt gond. Amostani az majd 3mm-es alulemezre készül, mechanikai, és megmunkálási szempontokat szem előtt tartva.
Márkás gyári készülékek is lágyvas, vagy acél sasszira készülnek, és készültek már az '50-es évektől :nemtudom:
Tényleg, azért volt ilyen ismerős a vas ... Rossz emlékek ....
Itt találsz csöves gitár erösitö kapcsolásokat:
Hangmester-Fórum-csöves erösitö linkek. Idézet: „Csöves erősítőben nincs helye 1mg szilíciumnak sem!” Pedig van benne rendesen a csövek üvegburája csupa szilícium, a kimenő vasa is jó esetben tele van szilíciummal. És ha nem csöves az egyenirányításod, akkor a diódák is szilíciumból valók, esetleg lehet szelén ei.
Ha a mostani állapotban (az RCA-k nincsenek fémesen a házon) összekötöd a két RCA testjét, és ettől elkezd brummogni, akkor másik átjátszózsinór kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |