Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   810 / 2208
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Nov 29, 2009
A legjobb szerintem az SU. 8cm2-es SU szerintem felér 10-12cm2 EI-vel. Meg erre ugye két cséve kell, sokkal szimmetrikusabb lehet így a trafó.
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Nov 29, 2009
Na ezt is megrágom még, az EI-re ugye csak fel kell tekerni egy csévére, minden adott, az SU viszont azt mondod jobb, de abba meg akkor kell két cséve és egy kimenőhöz két csévét is meg kell tekerni. Na meglátjuk mi a kézenfekvő, ugye az egyik egyszerűbb, a másik melósabb de jobb.
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Nov 29, 2009
Szerintem kérd ki Sturbi vagy CHZ véleményét is. EI 7,5cm2 nagyon kevés. Több munka de jobb hang és nagyobb kimenő teljesítmény SU-val
(#) kocos válasza Doncso hozzászólására (») Nov 29, 2009
7,5 cm2 bőven elég egy PCL86 PP-nek ! nekem 7 cm2 brutto van, és kielégítő a mélyátvitel - jelenleg - nvcs nélkül is ! PP-nél kisebb vas is alkalmazható, mint az SE-nél, ott ugyanis a légrés belekalkulálása miatt kell nagyobb keresztmetszet. én a 10..20*ngyök(P/fa) képletet úgy szoktam használni, hogy PP-nél a szorzó 10-15, SE-nél 15-20, eddig bevállt, mondjuk még vagy 10 kimenőt tekertem eddig A lényeg, hogy az abalakban elférjen a huzal, szóval nem mindegy, hogy EI66, vagy EI84 aza 7,5 cm2 !
(#) kocos válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 29, 2009
ez 2 * 70..100 W-os PP-k hálózatijának is elég
(#) rhesus23 válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2009
Ideális kombók építéséhez!
Jah ! Nekem is van egy, de abból 2x40 W-os 807PP-t tervezek ELKÓ nélkül ! Egyszer majd, 2012-ben, de még mielőtt vége a világnak
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2009
EAG AE-110 erősítőben 7,5cm2-es kimenő van az AE-211-ben meg 16cm2-es. A minőség ég és föld! Az egyik hifi, a másik meg hangosításra van. Én azért PCL86PP-hez EI-ből min. 10cm2-t javasolnék. 7,5cm2-es kimenővel gitárhoz jó lesz.
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Nov 29, 2009
Az AE110-ben 5,6 cm2 a kimenő, itt van egy a műhelyben, de még nem hallgattam meg. Igazából, se a mono, se a stereo ECL-t nem hallottam, de az AE110-ről ódákat zengenek. Viszont a TK782-es trafóról is
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Nov 29, 2009
Janikám, neked mi volt a véleményed az EL84SE számítógépről történő üzemeltetésével kapcsolatban?
Nekem az, hogy a magasa pocsék (a gépnek, a CD-játszóhoz képest), igaz integrált hangom van, ami olyan, amilyen. Ha az mp3-at kiírom CD-re, különbül szól.
(#) Imi65 válasza highand hozzászólására (») Nov 29, 2009
Üdvözlünk Highand Mester a csövesek között. Ajánlatunk az, hogy Te is térj meg az Anód, Katód, és a kimenőtranszformátor nevében. Nem fogod megbánni, ha szakítasz a félvezetőkkel.
(#) Imi65 hozzászólása Nov 29, 2009
No, meghallgattattam a lányommal, aki rettenetes arcokat vágott. Azt mondta, hogy ez borzasztó, zajos, és a cinn bádogból van. Az énekhang fakó, majdnem jellegtelen, de mindenképpen nehéz felismerni a gazdáját. A középtartomány is problémás, szóval - ha evvel (is) akarok zenélni - elkerülhetetlen egy normális hangkártya vásárlása.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 29, 2009
Nekem is az jött le! Bár a 320-as eredeti cd-ről készített mp3-mak nem szóltak rosszul. Egyébként ha az mp3-mat visszaalakítod audio cd-re akkor a gép pótolja a hiányzó infókat. Meghamisítva az egészet.
Hiába veszel normális hangkártyát akkor is siralmas lesz az mp3 a gépről egy eredeti cd, audio cd lejátszóban történő meghallgatásához képest.
Szerintem a hamisítás már akkor kezdődik, mikor betömöríti. Onnantól vége a dolognak. Az audió CD-vé történő megíráskor a gép valóban 30-40M-s fájlokat generál, mintegy felhizlalja a nem létező információból. Ez viszont miért jár hangminőség javulással, ezt a lejátszó programok is megtehetnék, nem?
(#) rhesus23 válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2009
Hogy érted, hogy elkó nélkül?
(#) Imi65 válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 29, 2009
Gondolom, nem elektrolitikus kondenzátorokkal szűr, hanem pl. olaj-papírral. Nekem is voltak 50 µF , 250V-os MKP kondijaim.
Egyébként érdekes az erősítőm, a maximális kimenő teljesítménynél, még szemre torzítatlan jelalaknál tovább növelem a bemenő jelet, akkor a kimenő jel nem növekszik, hanem bekockásodik a színusz alja, teteje és a le és felfutó részén megjelenik egy-egy törés. Most 10W jön ki belőle. Nekem ez elég.
Szerintem magas emelést hajt végre, mert amikor betömöríted akkor a magas tartományból veszik el a legtöbb.
Ha elég, akkor nem igazán kell vele tenni semmit. Csak hallgatni.
A fene tudja, elvileg nem így csinál, de hogy igazán mit, még talán Bill Gates sem tudja.
Igazad van Ha meg döngetni akarok arra ott lesz majd a PL36PP. Egyébként legtöbbször elég nekem még a piccolo is. 6P14PP-t nem fogom nap mint nap hallgatni.
Amúgy meg már a CD lemezen is tömörítve van a cucc az analoghoz képest. Nekem a CD minőség már elegendő. Persze gyári CD-ről beszélek.
(#) highand válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 29, 2009
Sziasztok!

Nem tudom mit hoz a jövő, de hozzám került egy erekje, egy PACO ének erősítő, kimenőtrafós. Nos én a kellő tisztelettel kiműtöttem a trafót és meghallgattam vele pár félvezetős végfokot.

Mi tagadás meg szeretném tudni, mit hallok a trafón keresztül. Szóval szeretném a témát feldolgozni. Meg azután szeretem a tábortűz effektust.
Igen, olajpapír pufferekkel ! 100mikro/1000 V, meg majd még Hans Janival bizniszelek párat
(#) sturbi válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 29, 2009
Megbánod még, ha megszabadulsz tőlük, az oroszok 300 VA körülire méretezték a velük készült trafókat, igaz zúgtak mint az állat, de nem a vas miatt, hanem a laza tekercselés miatt, lakkba befürdetve már egész csendesek tudnak lenni. Új trafót 0,5 KW-ost biztos össze lehet hozni rájuk, de a 300-as nem kérdés. Igaz nem próbáltam még, de lehet hogy 6C33C kimenőtrafó kisérleteknél is jó szolgálatot tehetnek (nem tudom milyen vékonyak (vastagok ?) a tekercselés lemezei).
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Nov 29, 2009
Volt aki ponthegesztőt csinált belőle De 2x100 W-os Quad 405 tápjaként is láttam már ! Az eredeti alumínium drótot el kell vinni a színesfémfelvásárlóhoz, és megtekerni rendesen rézből. A papírcsévetest lelakkozva szerintem használható, ha nem hullámosodott még meg
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2009
Igy van ez, szegény embernek biztonságérzetet ad, ha van ilyen a fiókban.
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 29, 2009
Úgy látom hamarabb jár a mikulás és már most elkezdődött az ingyen trafóosztogatás. Hozzám is küldhettek fénypostával egy pár felesleges trafót/magot. :hide:
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Nov 29, 2009
Áhá majd rákeresek, látni akarom eredeti környezetben is. A kimenő tervét gondolom a céges mail címemre küldted ami az adatlapomon szerepel, majd átjavítom a privátra. Egyébként szerintem publikussá teheted, gondolom egy cseppet sem bánná CHZ! A csavaroshoz egyszerűen sajnos nem volt időm elmenni, de kedden okvetlenül sort kerítek rá. Ilyen az amikor a családos ember mindet a hétvégébe próbál bele sűríteni
A PY88-aidat már előhalásztam, a 83-as gondolom kevés lenne a maga 175mA-jével, mert abbó többet is tudnék adni igaz használtak de mire az kipurcan...
Következő: »»   810 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem