Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én El34 PP-hez 70 V AC tekercset tekertem és Z-diodás stabilizátorral 60 V stabil feszt osztottam le pedig csak 30-40 V -ra votl szükség ! nem árt sosem fejebb menni ! abból mindig lehet elvnni, de hozzáadni nem...
én már láttam akkor , ez a Pathos ihlette kicsike
Remélem majd egyszer meghallgathatok egy olyat is. Most volt itt nálam Doncso, meghallgattuk a 6P14P PP-t. Ezek után rákapcsol majd a PCL86 PP-re. Meghallotta mekkora különbség ez az EL84 SE-hez képest.
Most értem haza Janikám. Hát őszintén szólva ma két csodát is átéltem, első körbe a Piccolo ujbóli meghallgatása, hát ő még mindig a régi, nem tudom nálam a falakkal vagy mással lehet a gond, de a Piccolonak szebb a hangja, ez ma kiderült számomra, no de a PP, az döbbenet, sokkat erőteljesebb, keményebb, de mégis lágy a hangja, egyszerre selymes és erőteljes, Janikám, köszönöm.
Az SM74-es magért meg egyenesen isten vagy. Mostmár megvan minden csak tekerni kell, hát mit ne mondjak, lesz mit, de megéri, mert amit ma hallottam, az kell nekem.
Kíváncsian várjuk az új erősítődet. Az építés fázisairól remélem lesznek majd képek.
Ez a 6E5P cső kapható pl börzén, illetve menniybe kerül? Én is kipróbálnék lehet vele egy SE-t nekem elég 1-2 W a szobába, bár nem vagyok egy SE rajongó valamiért nekem a PP dögösebb, SE-t gitárhoz szeretem, szépen ki lehet hajtani szobahangerőn
Persze, megosztom mindenképpen, de ezuttal összeszedettebb belsőre törekszem, jó az első SE elment spagettinek , de ez már komolyabb külsőt és belsőt is kap.
Idézet: „a PP dögösebb” Na, ez az, nem találtam a megfelelő szót rá.
Sziasztok. Ismeri vki ezeket a csöveket, és meg tudnátok mondani hogy lehet e velük kezdeni valamit?
A nagyokon látszik a tipusa a kicsiken meg 6x1n, 6x1n-e (az "x" az egy ciril zs ha jól tudom csak nincs a billentyüzetemen) meg 6x2n ebez tényleg x
A kicsik, 6zs1p, illetve 6zs2p, gugli.
Üdv
Sziasztok van eggy lehet buta kérdésem,ha az ecc83-nál az 1.2.3.láb van bekötve kell e a 4 es és 5 ös lábon fűteni vagy elég a 4 es és 9 es lábon füteni?
a 4, 9-es lábra adj 6,3V-ot, és ha azon a felén viágt, amelyik felén van az 1, 2, 3 -as láb, akkor elég ott, ha nem azon, akkor meg az 5, 9-es lábon kell fűteni. Ennél a csőnél, ha a 4,5-ös lábra kötöd a fűtőfeszt, akkor 12,6V kell neki, de ha a 4-esre, vagy 5-ösre, meg a 9-esre, akkor 6,3V kell neki.
Elég csak a használt csőfélnek alágyújtani 4-9-es láb
A legnagyobb az 6P6sz a 6V6 megfelelője. végerősítő sugártetroda, 12 W anóddiszzipációval.
A ZS jelölés a szovjet csöveknél pentodát jelent, de ha X, az H és dioda
Köszi szépen a válaszotokért.Mindig jobban tetszik ez a fórum.Nagyon segitőkészek vagytok még ijen újdonsült amatőrök iránt is mint én vagyok.Remélem eggyszer kész lessz az én első erősitőm is ,segitségetekkel már jó úton járok.
Naná, hogy lehet. A 6Ж1П, a 6Ж2П és ha jól látom (nem látszik a felirat a jobb szélsőn), 6Ж4Л príma előerősítő pentódák, némi leleménnyel helyetesíteni lehet bármelyikkel az EF 86-ot is, alacsony tápfesszel is elketyegnek amúgy. A 6П6С végpentóda, EL 84 kaliber.
Van cirill betűd csak kirakod a karaktertáblát a tálcára, és mikor ilyet akarsz használni, egyszerűen onnan beilleszted.
Köszönöm. Közben kezdek kiigazodni a csöveken
http://www.elektroncso.hu/cikkek/jelolesek.php Ez lehet segit másoknak is.
Van egy két db, elöbb utóbb kezdek velük valamit, ha a mostani projektemet sikerül ugy befejeznem hogy élményekben gazdagon hallgatom.
Ez a 6E5P cső kapható pl börzén, illetve menniybe kerül? Én is kipróbálnék lehet vele egy SE-t nekem elég 1-2 W a szobába, bár nem vagyok egy SE rajongó valamiért nekem a PP dögösebb, SE-t gitárhoz szeretem, szépen ki lehet hajtani szobahangerőn
Gugli = google
Ott megtalálod, hogy mire jók ezek a csövek
Ha ilyen sok 6P6Sz-ed van, akkor boldog ember lehetsz ! Iszonyat jó cső, még akér 400 V anódfesszel is elketyeg, a 6L6 család "kisöccse" PP-ben két cső 15-17 W-ot lead, de sokkal jobb hangú, mint az El84 ! Se-ben 3 W, így is szépen muzsikál. Illezstő ellenállást tekintve pedig szinte ugyanaz, mint az El84 de mivel sugártetroda, így szebb hangú
Mi a véleményetek erről a kondenzátorról? Orosz olajpapír. Csatolónak gondoltam 220 nano-s kivitelben.
Hali!
Az ECL86PP-hez szinte minden összetevő fellelhető a fórumon kivéve a hálózati trafó. Aki már épített ilyet elmondaná milyen tarfót illik/kell tenni a tápjához?
Akkor ha eljön az idelye, lesz biztos kérdésem hozzátok.
-Hát igen, az ECL/PCL 86 PP nem hazudtolja meg magát, nagyon fel kell kötni a gatyamadzagot, hogy EL 84-el el lehessen érni azt a fátyolmentes csillogást, ami az ECL/PCL 86-nál szinte természetes. Maga a "PP döbbenet" szerintem csak attól van, hogy az SE még nem eléggé sikeres projekt nálad, ami főleg abból ered, hogy a nekivaló kimenőtrafó szinte mindig valami elspórolást tartalmaz, ha ez nincs akkor nagyon az ember szívéhez tud nőni az SE, jobban mint a PP ereje. Vannak persze olyan zenék amik igénylik, hogy az embernek ne csak a füle hallja ami szól, ott az SE nemigen állja meg a helyét. Sajnos a PCL/ECL csövek SE-ben is PP-ben is érzékenyek a hangsugárzóra, de ha az illeszkedik hozzá, az élmény nem marad el.
Az SM 74 ideális vas egy PCL PP-nek, nagyon jó hangot lehet vele elérni, úgyhogy a leglényegesebb dolog már megvan. |
Bejelentkezés
Hirdetés |