Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   122 / 443
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Melyik verzióval csináltad?
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

5.1 és 5.4 mindkettővel megpróbáltam

Ahha. Ez az 5.5 demó. Lehet hogy nem megy benne?
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Miért nem a már működő, bekapott verziókat használod ?

Mert a legfrissebb gondoltam jobb, de ez egy kalap :duma:
A 4.16-os jó.
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /

Az 5.4-el nekem is megy, ha ez egy bug az 5.5-ben akkor nagyon durva.
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /

Nem kizárt, hogy hibás a program.
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 27, 2009 /

Cadsoft-nál van egy fotoplotter.
Rendkívül kedvező árat ír. Gondoltam rákérdezek.
6000 valahányszáz euró.
Fogtam egy padlót, mert az több mint 2 millára jött ki.
Ha ez a kedvező ár akkor milyen a nem kedvező.
Mondjuk 8100*8600-as felbontása volt, de hát akkor is!
(#) jury hozzászólása Ápr 27, 2009 /

Sziasztok!
Azt szereném meg kérdezni hogy az Eagle 5.4.0 hogyan tudom meg csinálni azt hogy a szabadon lévé területeket ne üresen hagyom hanem mint egy árnyékolás ként alakitsam ki.
mint a sprint layoutban ground plane funkció?
Köszi Jury
(#) brezinajanika hozzászólása Ápr 27, 2009 /

Csinálsz 1 polygont ,amit később átnevezel GND-re.
(#) MolnarG válasza jury hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /

Vagy csinálhatod így is: Bővebben: Link

Rájöttem a régebbi problémám megoldására,hogy hogy lehet egyéni színeket berakni .Ha érdekel valakit leírom
(#) MolnarG válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /

Mondhatod.

Szóval
1.Megnyitsz egy tetszőleges board-ot(én ott csináltam)
2.Options>>>set>>colors fül és ott van bal oldalt 3elkülönülő gomb egymás alatt .Ott bármelyikben hozzá tudod adni a neked tetsző színt
(#) wg_kezdo hozzászólása Máj 1, 2009 /

Most ismerkedem a programmal.
Leszámtva, hogy fél óráig keresek egy alkatrészt egész jó .

A kérdésem:
Egy csomó olyan dolog lesz majd (már van is) amit több helyen akarok felhasználni. (Pl. 78L05-ös 5V-os feszszabályzó).
Próbáltam azt, hogy kijelölöm egy csoportnak majd copy->paste, de ez nem működött.
Hogyan lehetne átvinni egy meglévő rajzról egy teljesen újra egy részt?
(#) kobold válasza wg_kezdo hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Kereséshez nagyon hasznos a
Idézet:
„*név*”
formátum, ahol a
Idézet:
„név”
lehet az alkatrész nevének egy részlete, tokozás típusa stb. A lényeg a csillag karakter, anélkül egyezésre akar keresni.
Az említett másoláshoz pedig, kijelölés után, a Cut parancsot kell használni. Nevével ellentétben nem vágja ki, csak vágólapra másolja, másik rajzon pedig működni fog a Paste.

Egyébként mindkét említett "probléma" meg volt már magyarázva a témában többször is - ráadásul van az Eagle-nek súgója, aki azt olvasgatja, mindent megtud
(#) PLaci hozzászólása Máj 2, 2009 /

Sziasztok!
A lista legelső lapjainak valamelyikén volt egy olyan kérdés, hogy miként lehet megváltoztatni (megnagyobbítani) az alaktrészek beforrasztási felületét. (pl kiválasztok az alkatrész listából egy ellenállást, de a forrasztási pontjait meg szeretném növelni.) Sajna a kérdésre a választ nem találtam meg Leírná valaki a megoldást? Köszi előre is!
(#) niedziela válasza PLaci hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Már x-szer elhangzott.

Vagy szerkeszted az alkatrészt, vagy a kész rajzon az alkatrészre teszel VIA-at.
(#) PLaci válasza niedziela hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Köszi szépen, és elnézést, hogy ilyen elemei kérdést tettem fel. Tényleg nem találtam a választ. A via rárakását alkalmaztam eddig is, de kicsit "macerás" ezért azt hiszem meg fogok próbálkozni az új alkatrész tervezésével.
(#) niedziela válasza PLaci hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Jobban jársz, ha magad készíted el azokat az alkatrészeket amiket használsz.
Elsőre talán nagyobb meló, de utána csak 1-1 új alkatrészt kell hozzá rajzolni, ha lesz valami új.

(#) MolnarG hozzászólása Máj 3, 2009 /

Elkezdtem összeállítani egy afféle Eagle F.A.Q / GY.I.K leírást benne a már Slágernek számító kérdésekkel és válaszokkal. A moderátorokhoz lenne olyan kérésem, hogy ha most felteszem a hozzászólást "félkészen" akkor esetleg később, amikor még gyűlik hozzá akkor lehessen folyamatosan frissíteni. Így a már százszor elhangzott kérdésekre már csak egy linkkel kellene válaszolni.
(#) Moderátor hozzászólása MolnarG hozzászólására (») Máj 3, 2009

Lehetséges.
(#) MolnarG válasza (») Máj 3, 2009 /

OK. Tehát akkor a jön a F.A.Q / GY.I.K béta verzió, aki elvi vagy egyéb hibát talál benne jelezze.
(#) MolnarG hozzászólása Máj 3, 2009 / 6

Eagle F.A.Q / GY.I.K

#1. Leraktam egy ic-t, de a táp és föld lábak (Vcc,GND) nem jelennek meg!

Megoldás: Kattints a Invoke gombra, majd ott a PWR+- -ra, ezután a lábak letehetőek lesznek!

#2. Egyszerre több darabot szeretnék kinyomtatni az elkészített nyákból, hogyan tehetem ezt meg?

Megoldás #1: Group paranccsal kijelölöd a sokszorozni kívánt területet, aztán a Copy ikonra kattintasz, majd jobb egér gombbal bárhova kattintva a board-on előjön egy menüből, amiből Copy group parancsot választva a kijelölt terület lerakható újból.

FONTOS: Ezzel a módszerrel a csak a board rajzolata sokszorozódik, a schematic-é nem! Ezzel a módszerrel a schematic és a board konzisztenciája elvész! Abban az esetben érdemes például használni, ha csak a nyomtatás miatt sokszorozzuk és nem mentjük a változást.

Megoldás #2: Ha azt szeretnénk, hogy a schemtaic-ban lemásolt kapcsolási rajz (vagy rajz részlet) az elkészített board-on is sokszorozódjon, tehát a kettő konzisztenciája megmaradjon, használjuk a duplicating ulp-t, amely:
letölthető: innen
működésének leírása: itt található
és egy kis segítség a használathoz: pedig itt

#3. Egy kapcsolási rajzot vagy nyákot (vagy annak részletét) szeretném átmásolni egy másik schematic/baord fájlba, hogyan valósítható meg?

Megoldás: Group paranccsal kijelölöd a sokszorozni kívánt területet, aztán a Cut gombra kattintasz, majd a kijelölt területre kattintasz a bal egérgombbal vagy ha a jobb egér gombbal bárhova kattintasz a boardon előjön egy menüből amiből a Cut group-ra kell kattintani. Átmész a célfájlra ahova másolni akarsz, majd a Paste paranccsal annyiszor illeszted be amennyiszer szükség van rá.

FIGYELEM: Board másolása esetén itt sem másolódik a schematic, és elvész a konzisztencia!

#4. Nem találok egy alkatrészt a meglévő könyvtárakban, hol keressem?

Megoldás #1: Lehet, hogy rosszul keresel. A keresést nagyban megkönnyíti a „*” karakter használata! Pl. Keresed az „555”-ös ic-t, beírod a keresőbe, nincs találat. Beírod, hogy „*555” és máris kidob jónéhány találatot.

Megoldás #2: Ha az előző keresésnek nincs eredménye, akkor érdemes szétnézni az Eagle honlapján a download/libraries lapon. Cadsoft Online

Megoldás #3: Ha fenti honlapon sem találod a keresett alkatrészt akkor nincs mást tenni, mint megtervezni az alkatrészt az Eagle alkatrésztervezőjében. Saját alkatrész tervezésének részletes leírása itt megtalálható.

#5. Az elkészített board-on egyes alkatrészek PAD-jei túl kicsik, ezek méretét szeretném megnövelni. Hogyan oldható meg?

Megoldás #1: Az alkatrészek meglévő PAD-jeire megfelelő méretű VIA –kat raksz, ezeket nem tudod közvetlenül a meglévő PAD-re tenni, hanem először egy üres területre kell letenni és csak ezután lehet a meglévőre rátenni. A VIA-k méreteit egyszerre a DRC-ben a Restring fülön lehet beállítani. Ez a megoldás nem túl elegáns, de gyors.

Megoldás #2: Az alkatrészszerkesztőben a package részben módosítod az alkatrész PAD-jét a Change/Diameter és Drill segítségével.

Magyar nyelvű Eagle leírások: 1., 2.
(#) Norberto válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Ha majd nagyon nagyra és hosszúra hízik, akkor a jövőben esetleg cikket is lehetne belőle varázsolni
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Én pár hónapja az összes Eagle-s topikot végigolvastam és kigyűjtöttem a legtöbbször előforduló kérdéseket. Csak még nem volt időm válaszokat írni rájuk.

Sőt, a weboldalamon van is egy ilyen oldal csak még nem töltöttem fel. De a linkjéül szolgáló ikon a "cikkek"-en belül már megvan egy ideje.
De ha így állunk, akkor rákapcsolok és megírom gyorsan a válaszokat...
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Na, akkor mi legyen? :nemtudom: Kettő meg fölösleges...
(#) niedziela válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Idézet:
„Na, akkor mi legyen?”

Tökmindegy az első erre járó minden olvasás nélkül meg fogja kérdezni a problémáját.
161 oldalas ez a topic kb 10 kérdés körül forog
(#) MolnarG válasza niedziela hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

De egy linket mégiscsak könnyebb odabökni, mint egy komplett választ. Esetleg ha a FAQ a legelső oldalra lenne helyezve első hsz. -ként akkor azoknak az embereknek mindjárt szembetűnik akiknek esetleg az elején kutatnak. Én is átböngésztem a topikot, azért van egy-két kirívó eset, nem csak a slágerek.
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Én biztos megírom. Ez a Gy.I.K. dolog csak egy kis része annak az Eagle-s cikknek amit meg szeretnék írni. Szóval ha lenne is már ilyen Gy.I.K én akkor is mindenképp megírnám a cikkem egy részeként.
Következő: »»   122 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem