Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   121 / 443
(#) IMi válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Hello!
Kapcsold ki a Display ikon(menu) alatt a top réteget! :gumicsirke:
(#) gulasoft válasza IMi hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Már bocside ha kikapcsolom a top réteget, akkor a top rétegen lévő smd alkatrész lábai sem látszanak, és nem vagyok :gumicsirke:
(#) kobold válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Az a baj ezzel, hogy az smd pad-ek a top (vagy bottom) réteghez tartoznak, nem külön vannak, mint pl. a via-k. Szimplán kikapcsolni a vezetékeket nem hiszem, hogy lehetséges anélkül, hogy a pad-eket ne vinné magával.
(#) gulasoft válasza kobold hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Szerintem sem, de hátha van egy ulp ami eltünteti a vezetékezést miközben meghagyja a via-t meg a pad-et.
Ha máshogy nem megy, akkor ripupolom és kinyomtatom külön fóliára az ic-t és két fóliát egymásra rakva világítom le.
(#) Norberto válasza kobold hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

De létezik ilyen megoldás

Úgy hívják, hogy Unroute all. Ilyenkor a vezetékek megszakadnak, eltűnnek. Maradnak az SMD pad-ek.

Tehát, gulasoft, ezen maszk készítéséhez a következő rétegeket kapcsold be, az összes többi kikapcsolva legyen!

- Pads
- Vias

+ esetleg, a panel méretét megadó, azt hiszem, talán Dimension réteg
(#) kobold válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Na jó, igazad van - ez a "destruktív" módszer nem jutott eszembe
Legfeljebb elmenti az ember előtte, és megmarad a kész munka is.
(#) gulasoft válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Nincs igazad.
Ha unroutolod eltűnik a via, hiszen az a route után keletkezik.
A megoldás ez:
Csak pad és via kétszer nyomtatva bottom oldalon.
Utána ripup
És csak top 1* nyomtatva
A top és egy bottom egymásra rakása (ragasztószalaggal, el ne mozduljon)
És így mivel a bottom oldalon ugyan azok a viák vannak ezért meglesznek a viák a top oldalon is+ az smd pad-ek.
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 25, 2009 /

Itt az mp3-as áttervezett nagyobb pad-es verzió ha valakinek kéne.
(#) Norberto válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Idézet:
„Ha unroutolod eltűnik a via, hiszen az a route után keletkezik.”

Jogos, ez igaz. Viszont időközben megint találtam egy lehetséges megoldást, ami még szép eredményt is adhat, bár úgy sejtem, ezt a feladatot 100%-ban korrektségre kihegyezetten, nem lehet megoldani, talán erre a jelenlegi helyzetre nem is gondoltak az EAGLE tervezői...
(#) oleg53 hozzászólása Ápr 25, 2009 /

Sziasztok!
Ne haragudjatok, de nincs időm végigolvasni mindent. Már keresgélek egy-két órája, de hiába.
Az a gondom, hogy nem tudom, hogy lehet autoroute-tal olyat csinálni, hogy bizonyos vezetősávok szélesebbek legyenek, de csak bizonyos szakaszokon.
Mert ugye néha kellenek szélesebb sávok, de mi van, ha azt akarom, hogy ágazzon le egy ilyenből egy keskenyebb? Schematic-ban csak egyben tudom változtatni a Net Classt az egész sávra. Vagy máshogy kéne? Sajnos ebben kezdő vagyok.
Köszi!
(#) IMi válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Hello!
Akkor kiegészítem az előző hozzászólásom: kapcsold ki a Top réteget és kapcsold be a tStop,bStop réteget ( ha szükséges a fill-t állítsd át) ! Bocs ha megsértettelek a :gumicsirke: -vel , a "szerintem"-et akarta jelképezni. Remélem ez a megoldás jó lesz
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 25, 2009 /

Segítséget szeretnék kérni:
3D-s alkatrészeket rajzolok az Eagle3D-hez (Bővebben: Link), és most épp alumínium műszerdobozokat készítek, hogy az áramköröket már dobozba is lehessen tenni ne csak egyszerűen a víz felett lebegjenek (példa).
Szóval a nehezét, a 3D-s makrókat már majdnem megírtam teljesen, csak a használatukhoz kellene egy alkatrészkönyvtár amiben minden egyes doboztípushoz lenne egy tokozás. Ez a tokozás csupán egy keret, aminek oldalai megegyeznek az adott doboz szélességével és mélységével. 31db ilyen műszerdoboz van de egyet már megrajzoltam, tehát 30db alkatrész (vagyis pontosabban csak tokozás) megrajzolására várok önként jelentkezőt. Ez megkönnyítené kicsit a munkámat.

Nem bonyolult a tokozás, csupán egy négyszög az egész. Csak úgy kell megrajzolni hogy a négyszög oldalainak hossza adott értékű legyen. Ezeket az értékeket el tudom küldeni, de akár a Lomex listájáról is le lehet olvasni.

Itt van az alkatrészkönyvtár:
doboz.lbr
Itt pedig a dobozok méretei, kimásolva a programból, de talán érthető a dolog:
muszerdobozok_meretei.txt (jobb gomb-> Hivatkozás mentése más néven)
(#) IMi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Hello!
Három kérdés:
1. csak a tokozást kell megrajzolni ?
2. melyik egale verzióval rajzoltad ?
3. mikorra (holnap elég) ?
(#) kobold válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Ha egyszerre csinálod a ripup-ot az egész lapra, valóban eltűnik a via; de ha kézzel, egyesével, net-szegmensenként törölsz, meghagyja. Kíváncsiságból most próbáltam ki, rastnest után is ott maradnak, "légvezetékelve".
(#) Attila86 válasza IMi hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Üdv.!

1.- Igen, csak a tokozást.
2.- 4.15-el, de szerintem visszafelé is kompatibilisek a lib-ek. Bár még nem próbáltam.
3.- Persze, bőven elég holnapra!

A lib-ben szereplő egyetlen tokhoz (amit én rajzoltam meg) hasonlóan kellene megrajzolni a többit. Tehát a tokozás neve legyen a doboz neve (M-betű nélkül, tehát pl.: 01, 08, 20, 32...). Illetve a tokrajzok közepének (nullpont) pont a keret közepén kellene lennie. A keretet (a doboz körvonala) pedig ugyan olyan vastagsággal és ugyan azon a rétegen kellene megrajzolni.

Köszönöm a jelentkezést és a segítséget!

Okés, holnapra megcsinálom. 4.16-om van.
Nem kell köszönöd, akkor majd mi mit csináljunk, mikor kész leszel és majd használhatjuk ezt a sok "finomságot" amit készítesz ?
(#) IMi válasza IMi hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Hello!
Bocs, nem bírtam holnapig várni !

doboz.lbr

Szuper, köszönöm! Pont így gondoltam.
Közben viszont változott kicsit a dolog, mert mégiscsak kellene mindegyik toknév elé egy M-betű. Illetve valamiért lemaradt a 01-es doboz. De ezeket már megcsinálom majd én.
Még egyszer köszönöm!
(#) Norberto válasza oleg53 hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Kb. egy hete volt erről szó. Gyári megoldás nincs erre a problémára sajnos.

Módosítottam:

doboz.lbr

Tökéletes!
Na majd teszek fel képeket hogy hogyan néz ki a műszerdoboz jelenleg...
(#) gulasoft válasza IMi hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Ez nagyon jó! Már csak a lukakakt kéne eltüntetni ami viszont ilyenkor ott van. de lehet hogy azokat kitörlöm (hacsak nem alkatrészhez kötött, de akkor kiszedem a lukat a libben. Köszi, ez jó ötlet! Az eagle egyébként nem tud lötstopp filet készíteni? Ha igen az nem emészthető formátum?
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /

Itt van az ígért kép: Bővebben: Hozzászólás
(Nincs több OFF, de ezt itt megígértem hogy megmutatom.)
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 26, 2009 /

Na erre varrjon valaki nekem gombot.
Beállítottam, hogy az ic lábaihoz ne kössön a toppon úgy, hogy a library-ban minden lábra tettem egy trestrict területet, majd lecseréltem az eredeti alkatrészt, ripupoltam, és autoroutoltam.
Az eredményt meg lehet nézni, olyan lazán rákötött a trestrictes lábra mint a gép. (a pic ic-t nézzétek, 21-es láb (meg még egy pár))
Vagy ott a balról a 9. láb ahol a trestrict területen lazán áthúz egy top vonalat, mindezt úgy hogy közben keresztülvágtat a forrponton, ami annyit jelent, hogy simán hozzáérhet a top oldali vezetőréteghez az ic lába.
Itt valami nagy árulás van.
(#) niedziela válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Nincs árulás, csak az alkatrész szerkesztésekor hiába teszel ilyen területet (sajnos hiába) azt nem kezeli külön az alkatrésztől.

Routolás előtt kell ezeket a területeket elhelyezned.
(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Kipróbáltam azt is. Az ic felső lábsorárs tettem egy nagy trestrict area-t, simán rákötött top oldalon.

Én is kipróbáltam, nekem remekül működik a tres-bres is.
Most kipróbálom a mit csatoltál.

Ez az állításom hibás !
Idézet:
„hiába teszel ilyen területet (sajnos hiába) azt nem kezeli külön az alkatrésztől.”

Teljesen jól működik az amit belinkeltél.

(#) gulasoft válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

Nézz már rá a rajzomra. Szerinted ott nincs rákötve az ic top oldalára?

Ránéztem, routoltam én is, és jó lett.
Külön is kipróbáltam az IC -t az is jó lett.

Hiba a te készülékedben van !

Amúgy ilyen rajzoknál használhatnád a BUS-t.
Jobban átláthatóbb lenne.
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /

kép lemaradt

restrict.gif

Következő: »»   121 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem