Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Köszi a válaszokat
Kobold, ez a probléma nem csak autoroute-nél van. Pl 100/144 lábú IC-knél nem ritka a 6-8 GND. Amiből nem kell mindet bekötni, de ha lehet igen. Ha kézzel kötögetünk, akkor vagy mindet be akarja kötni, vagy a schematicon kell trükközni melyik GND melyik... Norberto, megtaláltam a classt. Tesztelgetem. Ha jól értem, ez a class a vezeték egész hosszára vonatkozik. Tehát az IC lábáról jövő vezetékek a végig ezzel a paraméterrel futnak? A szimpatikus az lenne, ha lehetne egy minimum és maximum értéket adni. És ahol nem fér el, ott minimumot alkalmaz, majd ahol már van hely, ott szélesedig a vezeték/szigetelés. 1, Esetleg valakinek van valami ötlete több project egybe montírozására?
MolnárG mex niedziela fiúk tudomásul vettem a dolgokat elfogadom a kritikát,ha sikerül talán még fejlődni is fogok .Mindent köszönök.
Hali!
Eagle 5.3-mal terveztem egy kapcsrajzot, viszont a light verziós korlátozással nem fér el a nyák a korlátozott területen. Próbálkoztam már mindenféle törőprogrammal, viszont mindegyik bugos: nem lehet mozgatni az alkatrészeket, különben lefagy a prg. Tudtok adni egy linket, hogy hogyan lehet ezt orvosolni? Idézet: „Ha jól értem, ez a class a vezeték egész hosszára vonatkozik. Tehát az IC lábáról jövő vezetékek a végig ezzel a paraméterrel futnak?” Igen, ez nekem is eszembejutott a korábbi válaszadásnál, de én speciel nem tudok más megoldást erre sajnos Igazából nem is nagyon értek az EAGLE-hez, örültem, hogy egyáltalán ennyit is tudok
[OFF]Szerintem ne nagyon reklámozd,hogy mit akarsz tenni az Eagle-vel,de ha felteszed a kapcsirajzot akkor egész biztos,hogy tudunk segíteni a 160x100as méreten belül.
Nem hiába próbálkozok a "teljes verzióval", mert még véletlenül sem fér el a nyák a 160x100as határban... Amúgy Magyarországon hol és mennyiért lehet megvenni az Eagle-t?
Mi foglal olyan sok helyet,hogy nem fér el 1 160x100as nyákon?
Bocsáss meg, hogy nem írom ide a telefonszámot, de...
szerintem Te is be tudnád írni a gugliba, hogy "Eagle" és magyar nyelvű találatok. A fickó telefonszáma: 06-20-xxxxxxxx
Árak: Bővebben: árak
Hol?: Google, magyar oldalak keresése
Bontsd fel két részre a rajzot, és úgy tervezd meg.
Nem találtam még megoldást a több project egybe montírozására.
Nem ismertek ilyen programot, ami esetleg gerbert összepakol? Nekikezdtem egy programnak, ami a gerbert kirajzolja, értelmezi és módosíthatóvá teszi. Ezzel majd lehet több gerbert mozgatni, egybemásolni. Viszont csak Eagle gerber file-okkal tudom tesztelni. Ha valaki tud küldeni más tervező gerberjeit (orkad pads.... nem kell nagy!) , keressen meg priviben, akkor tesztelni tudnám és fejleszteni.
Ezeket a NYÁK-okat 6-7 éve csináltam Gerb Tool 10.0 progival.
Mindkét NYÁK-ot 8-10 darab gerber fáljból "montíroztam" össze. Alaposan megnézve, látszik, hogy mely részek tartoztak eredetileg egybe. A fájlokat Protel-lel és Serenade-vel generáltam. (Az Eagle-t akkor még nem is ismertem... ) Ezért húzok is innét a topicból... A sors fintora, hogyha a fejemet veszik, akkor sem tudom, hogy csináltam anno...? A serenade fájlok még megvannak, de azt sem tudom már, melyik közölük a gerber...? B...szus... öregszem.
Kérnék segítséget. A furatok nagyságát szeretném változtatni kész nyákterven. A pads-ok nagyságát tudom állítani de a furat méretét sajna nem.
Probáltam az alkatrészen is változtatni, de azt az üzit kapom h "használatba van" ezért nem enged semmiféle változtatást.
Jobb gomb - Replace és kiválasztod a megfelelőt.
Az alkatrésszel nincs bajom csak a pad furatméretét szeretném megváltoztatni.
Olvasgattam a fórumot de nem találtam rá megoldást.
Ja, azt hittem, hogy sima furat. Ha alkatrész lábának a furata, akkor az alkatrészt kell megváltoztatni.
Bezárod az áramkört (kapcsolási rajzot és a nyáktervet is). A Control Panelen Libraries jobb gomb, a helyi menüből a Use none kiválasztása után menni fog a módosítás. (Elég azt a Library-t kikapcsolni, ha tudod, hogy melyikben van a kérdéses alkatrész, de egyszerűbb mindet.)
Valaki segítsen LEGYEN SZÍVES! Van egy eagle project innen:
Bővebben: Link Egy csomó alkatrésznek olyan vékony a pad-ja, hogy az eszméletlen. Szeretném megvastagítani, de pl. alul van egy dióda, és egy istennek nem találom azt a package-t amit át kéne írni. Nincs erre valami módszer? Adott package-t keresni? Így mégiscsak jobb, nem? Frankye
Szerintem azért nem találod, mert egyéni tervezésű alkatrész. Alapból még nem láttam diódát eagle-ben ami állítva van berakva. Az ellenállások is furán néznek ki.
Én spec az 5.5-ös demóval nyitottam meg, mert ez belefér a free verzió keretei közé, és ha ott a a diódára ráállsz és jobb gombot nyomsz, még a tokozást is meg lehet nézni.
De változtatni azt egy istennek sem! Attól hogy egyedi tervezésű még valahol a tervezett alkatrésznek meg kéne lenni, de nem kér semmi plusz libet. Ha egyedi lenne kéne hozzá a lib is, vagy tévedek?
Üdv Mindenkinek.
Elnézést, hogy beleszólok, de van olyan ULP amelyik egy adott projektből LIB-t készít, és ott már szerkeszthető minden. (ha nem tévedek)
Aha ez jó lehet, esetleg a nevét is tudod?
Hello!
Erről lenne szó : Bővebben: Link Szerintem ha a kiexportált lib-ben módosítod az alkatrészeket, akkor utána hiába frissíted a lib-et a rajzon , nem fog frissülni. Valószinűleg le kell pakolni őket újból a kiexportált, módosíott lib-ből.
Na ez viszont nem jó. Kizárt, hogy nekiállok és újra lerakom őket. Akkor inkább rakok rájuk viákat.
Ha egyedi az alkatrész akkor hol tartja a tokozást? Ezt kéne megfejteni
Hello!
Aki készítette annak a lib-ben és a rajzban is. Neked a kinek csak a rajz van a birtokodban csak magában a rajzban ! A fenti ulp a rajzból nyeri ki a tokozástól kezdve mindent, úgy csinál belőle lib-et.
Helló
Nekem így sikerült LIB-t készíteni. Szerintem itt már próbálkozhatsz. Módosítasz, updatelsz és kész.
Az update nem csinált semmit, de a replace-el meg tudtam oldani.
Köszönöm a libet és a segítséget. :worship: Az érdekes az, hogy a lib-ben a package módosítás megy, de pl új pad hozzáadását nem engedi, arra megy az in use üzenet. Mindegy a change-el a pad-eket sikerült emberi méretre nagyítani, és az autoroute kis rásegítéssel még be is routolta.
Még egy kérdésem lenne.
Top oldalon vannak smd alkatrészek, ha oda akarok lötstopp fóliát akkor olyan maszk kéne ahol a top oldali smd lábak és a top oldali viak (ezek ugye mind a két oldalon vannak) vannak csak, a bottom oldali pad-ek és viák erre a maszkra nem kellenek. Hogy veszem rá az eagle-t hogy a op oldali smd lábakat mutassa csak (azaz a top oldali pad-eket), a top oldali via-kkal? A top réteg a vezetékeket is tartalmazza, és nem tudom hol lehet megadni, hogy a top oldalon csak a viák és a top padek (beleértve smd) látszódjanak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |