Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   120 / 443
(#) pici válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

Köszi a válaszokat

Kobold, ez a probléma nem csak autoroute-nél van. Pl 100/144 lábú IC-knél nem ritka a 6-8 GND. Amiből nem kell mindet bekötni, de ha lehet igen. Ha kézzel kötögetünk, akkor vagy mindet be akarja kötni, vagy a schematicon kell trükközni melyik GND melyik...

Norberto, megtaláltam a classt. Tesztelgetem. Ha jól értem, ez a class a vezeték egész hosszára vonatkozik. Tehát az IC lábáról jövő vezetékek a végig ezzel a paraméterrel futnak?
A szimpatikus az lenne, ha lehetne egy minimum és maximum értéket adni. És ahol nem fér el, ott minimumot alkalmaz, majd ahol már van hely, ott szélesedig a vezeték/szigetelés.

1, Esetleg valakinek van valami ötlete több project egybe montírozására?
(#) rrpisti válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

MolnárG mex niedziela fiúk tudomásul vettem a dolgokat elfogadom a kritikát,ha sikerül talán még fejlődni is fogok .Mindent köszönök.
(#) psoft-hkristof hozzászólása Ápr 12, 2009 /

Hali!
Eagle 5.3-mal terveztem egy kapcsrajzot, viszont a light verziós korlátozással nem fér el a nyák a korlátozott területen. Próbálkoztam már mindenféle törőprogrammal, viszont mindegyik bugos: nem lehet mozgatni az alkatrészeket, különben lefagy a prg. Tudtok adni egy linket, hogy hogyan lehet ezt orvosolni?
(#) Norberto válasza pici hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

Idézet:
„Ha jól értem, ez a class a vezeték egész hosszára vonatkozik. Tehát az IC lábáról jövő vezetékek a végig ezzel a paraméterrel futnak?”

Igen, ez nekem is eszembejutott a korábbi válaszadásnál, de én speciel nem tudok más megoldást erre sajnos

Igazából nem is nagyon értek az EAGLE-hez, örültem, hogy egyáltalán ennyit is tudok
(#) brezinajanika válasza psoft-hkristof hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

[OFF]Szerintem ne nagyon reklámozd,hogy mit akarsz tenni az Eagle-vel,de ha felteszed a kapcsirajzot akkor egész biztos,hogy tudunk segíteni a 160x100as méreten belül.
(#) psoft-hkristof válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

Nem hiába próbálkozok a "teljes verzióval", mert még véletlenül sem fér el a nyák a 160x100as határban... Amúgy Magyarországon hol és mennyiért lehet megvenni az Eagle-t?
(#) brezinajanika válasza psoft-hkristof hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

Mi foglal olyan sok helyet,hogy nem fér el 1 160x100as nyákon?
(#) pici válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

Marad a kézimunka + class
(#) elektrorudi válasza psoft-hkristof hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Bocsáss meg, hogy nem írom ide a telefonszámot, de...
szerintem Te is be tudnád írni a gugliba, hogy "Eagle" és magyar nyelvű találatok.
A fickó telefonszáma: 06-20-xxxxxxxx
(#) elektrocad válasza psoft-hkristof hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Árak: Bővebben: árak
Hol?: Google, magyar oldalak keresése
(#) Lowe válasza psoft-hkristof hozzászólására (») Ápr 13, 2009 /

Bontsd fel két részre a rajzot, és úgy tervezd meg.
(#) pici hozzászólása Ápr 14, 2009 /

Nem találtam még megoldást a több project egybe montírozására.
Nem ismertek ilyen programot, ami esetleg gerbert összepakol?

Nekikezdtem egy programnak, ami a gerbert kirajzolja, értelmezi és módosíthatóvá teszi.
Ezzel majd lehet több gerbert mozgatni, egybemásolni.
Viszont csak Eagle gerber file-okkal tudom tesztelni. Ha valaki tud küldeni más tervező gerberjeit (orkad pads.... nem kell nagy!) , keressen meg priviben, akkor tesztelni tudnám és fejleszteni.

teszt.jpg

(#) elektrorudi válasza pici hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Ezeket a NYÁK-okat 6-7 éve csináltam Gerb Tool 10.0 progival.
Mindkét NYÁK-ot 8-10 darab gerber fáljból "montíroztam" össze. Alaposan megnézve, látszik, hogy mely részek tartoztak eredetileg egybe.
A fájlokat Protel-lel és Serenade-vel generáltam.
(Az Eagle-t akkor még nem is ismertem... )
Ezért húzok is innét a topicból...

A sors fintora, hogyha a fejemet veszik, akkor sem tudom, hogy csináltam anno...?
A serenade fájlok még megvannak, de azt sem tudom már, melyik közölük a gerber...?
B...szus... öregszem.
(#) Apa8 hozzászólása Ápr 19, 2009 /

Kérnék segítséget. A furatok nagyságát szeretném változtatni kész nyákterven. A pads-ok nagyságát tudom állítani de a furat méretét sajna nem.
Probáltam az alkatrészen is változtatni, de azt az üzit kapom h "használatba van" ezért nem enged semmiféle változtatást.
(#) spikk válasza Apa8 hozzászólására (») Ápr 19, 2009 /

Jobb gomb - Replace és kiválasztod a megfelelőt.
(#) Apa8 válasza spikk hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /

Az alkatrésszel nincs bajom csak a pad furatméretét szeretném megváltoztatni.
Olvasgattam a fórumot de nem találtam rá megoldást.
(#) spikk válasza Apa8 hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Ja, azt hittem, hogy sima furat. Ha alkatrész lábának a furata, akkor az alkatrészt kell megváltoztatni.
Bezárod az áramkört (kapcsolási rajzot és a nyáktervet is).
A Control Panelen Libraries jobb gomb, a helyi menüből a Use none kiválasztása után menni fog a módosítás. (Elég azt a Library-t kikapcsolni, ha tudod, hogy melyikben van a kérdéses alkatrész, de egyszerűbb mindet.)
(#) Apa8 válasza spikk hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Köszönöm sikerult
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 22, 2009 /

Valaki segítsen LEGYEN SZÍVES! Van egy eagle project innen:

Bővebben: Link

Egy csomó alkatrésznek olyan vékony a pad-ja, hogy az eszméletlen. Szeretném megvastagítani, de pl. alul van egy dióda, és egy istennek nem találom azt a package-t amit át kéne írni. Nincs erre valami módszer? Adott package-t keresni?

Így mégiscsak jobb, nem? Frankye
(#) MolnarG válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 22, 2009 /

Szerintem azért nem találod, mert egyéni tervezésű alkatrész. Alapból még nem láttam diódát eagle-ben ami állítva van berakva. Az ellenállások is furán néznek ki.
(#) gulasoft válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Én spec az 5.5-ös demóval nyitottam meg, mert ez belefér a free verzió keretei közé, és ha ott a a diódára ráállsz és jobb gombot nyomsz, még a tokozást is meg lehet nézni.
De változtatni azt egy istennek sem!
Attól hogy egyedi tervezésű még valahol a tervezett alkatrésznek meg kéne lenni, de nem kér semmi plusz libet. Ha egyedi lenne kéne hozzá a lib is, vagy tévedek?
(#) Sendi válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Üdv Mindenkinek.

Elnézést, hogy beleszólok, de van olyan ULP amelyik egy adott projektből LIB-t készít, és ott már szerkeszthető minden. (ha nem tévedek)
(#) gulasoft válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Aha ez jó lehet, esetleg a nevét is tudod?
(#) IMi válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Hello!
Erről lenne szó : Bővebben: Link
Szerintem ha a kiexportált lib-ben módosítod az alkatrészeket, akkor utána hiába frissíted a lib-et a rajzon , nem fog frissülni. Valószinűleg le kell pakolni őket újból a kiexportált, módosíott lib-ből.
(#) gulasoft válasza IMi hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Na ez viszont nem jó. Kizárt, hogy nekiállok és újra lerakom őket. Akkor inkább rakok rájuk viákat.
(#) gulasoft válasza IMi hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Ha egyedi az alkatrész akkor hol tartja a tokozást? Ezt kéne megfejteni
(#) IMi válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Hello!
Aki készítette annak a lib-ben és a rajzban is. Neked a kinek csak a rajz van a birtokodban csak magában a rajzban ! A fenti ulp a rajzból nyeri ki a tokozástól kezdve mindent, úgy csinál belőle lib-et.
(#) Sendi válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Helló

Nekem így sikerült LIB-t készíteni. Szerintem itt már próbálkozhatsz.
Módosítasz, updatelsz és kész.

daisy_mp3.lbr

(#) gulasoft válasza Sendi hozzászólására (») Ápr 24, 2009 /

Az update nem csinált semmit, de a replace-el meg tudtam oldani.

Köszönöm a libet és a segítséget. :worship:

Az érdekes az, hogy a lib-ben a package módosítás megy, de pl új pad hozzáadását nem engedi, arra megy az in use üzenet.
Mindegy a change-el a pad-eket sikerült emberi méretre nagyítani, és az autoroute kis rásegítéssel még be is routolta.
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 24, 2009 /

Még egy kérdésem lenne.
Top oldalon vannak smd alkatrészek, ha oda akarok lötstopp fóliát akkor olyan maszk kéne ahol a top oldali smd lábak és a top oldali viak (ezek ugye mind a két oldalon vannak) vannak csak, a bottom oldali pad-ek és viák erre a maszkra nem kellenek.
Hogy veszem rá az eagle-t hogy a op oldali smd lábakat mutassa csak (azaz a top oldali pad-eket), a top oldali via-kkal?
A top réteg a vezetékeket is tartalmazza, és nem tudom hol lehet megadni, hogy a top oldalon csak a viák és a top padek (beleértve smd) látszódjanak.
Következő: »»   120 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem