Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   199 / 443
(#) niedziela válasza westhorses hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Control panel - opciók - könyvtárak
legfelső ablakba ez legyen írva

$EAGLEDIR\lbr
(#) westhorses válasza niedziela hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Megcsináltam és így se működik
(#) niedziela válasza westhorses hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Milyen op.rendszered van ?
(#) westhorses válasza niedziela hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

Win 7
(#) qvasz2 válasza westhorses hozzászólására (») Szept 26, 2010 /

És az új verziót csak ráengedted a régire, vagy előtte leszedted azt? Mert nekem is volt olyan, hogy ha kettő különböző volt fent, akkor nem akart jól menni.
(#) westhorses hozzászólása Szept 26, 2010 /

Sokszori ujratelepítés után érdekesen jólet csak azt nem értem hogy hogyan de mind 1. Lényeg hogy most jó. Köszönöm a segítséget
(#) Sendi hozzászólása Szept 26, 2010 /

Üdv Mindenkinek.
5.8-as Eagle-m van. A board-n lefuttatom a drillegend.ulp-t.
Létrehozza 144-es layer-t, kiírja a furatok listáját, és be is jelöli őket. Tehát korrekt. De elmozgattam az alkatrészt, és újra lefuttattam az ulp. Nem írja felül a layer-t, annak tartalmát, és a layer-t sem tudom törölni. A képen látható az eltérés. Hogy lehet törölni a réteget, vagy annak tartalmát?
Köszönettel
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Mint lejjebb írtam, nekem ugyan korábbi verzióm van, de a layer-kezelőben az egész réteget lehet törölni, illetve ha csak a 144-es layert választod aktívnak, és a csoportos kijelöléssel valamennyi, jelölő-furatot kijelölöd, akkor csoportosan is lehet törölni - elvileg.
(#) gulasoft válasza Sendi hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Ha lefuttatsz egy ulp-t az esetenként belejavít a boardodba. (Igazából egy ulp egy komplett boardot meg tudna csinálni, csak az már mazochizmus lenne mikor van tervező is).
Szerintem ez is belejavított.
Amikor mozgatod a boardot akkor az all lyaer legyen bepipálva, akkor mindent kell vinnie.
(#) Sendi válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Helló Frankye.
A layer törlését, csak ha üres lenne akkor engedné. (elvileg)
De nem üres, és sem egyenként sem csoportosan nem engedi (nekem) törölni a tartalmát.
Gulasoft: Igazad van, de all kijelölés után minden mozog, kivéve a furatjelölőt. Próbáljátok ki. Egyébként köszönöm.
(#) Sendi válasza Sendi hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

A köszönöm, az eddigi ötletekre vonatkozott. Várom a további megoldásokat.

Még egy dolog eszembe jutott:
Van két olyan réteg, aminek a neve tOrigins, illetve bOrigins. Ha ezek nincsenek bekapcsolva, akkor a lehelyezett dolgok (így önálló pad-ek, alkatrészek, furatok, stb.) nem mozgathatóak, nem jelölhetőek ki. Ezek be vannak kapcsolva Nálad?
(#) Sendi válasza Frankye hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Szia Frankye.
Az "ALL" -lal kapcsoltam be az összes réteget. Ha nincs bekapcsolva, akkor az alkatrészt sem tudom elmozdítani. Örülnék, ha egy egyszerű rajzon Te is kipróbálnád. De figyelj mert 2 féle drillegend van. (kötőjeles és kötőjel nélküli). Van egy ötletem, de először kipróbálom.

Nem tudom elképzelni sem, Nálad mi lehet a gond! Nálam az 5.4.0 verzióban gond nélkül lefutott mind a két ULP, és utána gond nélkül tudtam törölni a dolgokat.
(#) Sendi válasza Frankye hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Szia Frankye.

Sikerült. Te adtad az ötletet. Úgy tűnik, hogy mozgatni nem lehet, ( a jeleket) de törölni most sikerült. Eddig minden réteget kikapcsoltam, majd a 144 -est bekapcsoltam és próbáltam törölni. Nem sikerült. Most még bekapcsoltam a tOrigins-t és a bOrigins-t pluszba, és így engedte kitörölni az egészet. Köszönöm a segítségedet, remélem többeknek is tanulságos volt.

Örülök, hogy tudtam segíteni!
(#) elektrocad válasza Sendi hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Üdv Sendi és Frankye,

Idézet:
„Most még bekapcsoltam a tOrigins-t és a bOrigins-t pluszba, és így engedte kitörölni az egészet.”

Az Origin kifejezés értelme, hogy abban a pontban van az adott objektum megragadási és elhelyezési pontja - úgy is mondható, hogy az az objektum referenciapontja. Tehát ha a tOrigins és a bOrigins rétegek ki vannak kapcsolva, nem lehet az objektumot mozgatni.
Érdemes egy kicsit bővebben foglalkozni a programban az alkatrészek, szimbólumok szerkezetével is, azután könnyebb lesz velük dolgozni.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Én tudtam ezt, ezért is javasoltam ezeknek a rétegeknek a bekapcsolását.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Üdv Frankye!
Tudom, hogy Te ennyire már ismered a programot, inkább Sendinek ment a hsz.

Üdv Sendi!
A Rádiótechnika 2005-ös évkönyvében (137.-154. old) az Eagle 4-es verziójához le lett közölve egy jól használható leírás. Ha abból megtanulod a kezelést, elboldogulsz az újabbakkal is.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Így van, az a leírás egészen jó.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Az évkönyv akkori ára 2500 Ft volt, most nem tudom mennyiért adják a szerkesztőségben.
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Utána néztem, most csak: 272 oldal, ára: 990 Ft + utánvét.
Talán ennyit megér, ezenkívül van ott más is.

http://www.radiovilag.hu/ek-03.htm#2005
(#) Sendi válasza elektrocad hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

Köszönöm a segítségeteket.
Utána olvasok, bár azt hiszem már elég jól ismerem ezt a programot. Persze nem 100%-osan. Az Origins "funkciót" is ismerem, de sohasem használtam. Megvoltam győződve, hogy ugyan úgy mint a "névnél" vagy az "értéknél" a "dimension" a "Place" stb. ha be van kapcsolva akkor működik, tehát a Origins is akkor "rögzít" ha bejelöltem, és nem pedig fordítva.
Nem figyeltem, hogy alapból ezek már be vannak kapcsolva, hogy ez az alapértékük.
(#) blackdog hozzászólása Okt 4, 2010 /

Sziasztok!

Én ugyan az 5.10 verzióval ismerkedem...
Szóval két kérdésem lenne:

1. hogyan oldható megy, hogy egy rakás pl. ellenállást csoportba tegyek és csak 1x kelljen megadnom az értékét?
pl: van 8db LED-em ehhez 8db 470R ellenállás. Szeretném, ha a rajzon csak annyi lenne, hogy R1..8 470R

2. Az IC-k VDD és VDD lába nem jelenik meg a kapcsolási rajzon. Régebben erről már olvastam, de most nem találom. Hogyan kell ezt beállítani?
(#) Frankye válasza blackdog hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Két lehetőséged van a "csoportos" megadásra:
ad 1.) Egy ellenállásnál megadod, majd ezt másolod többször, így minden ellenállásnál megjelenik az érték, de csak egyszer kellett beírnod.
ad 2.) Az ellenállásokat betesze, de érték nélkül, majd a "Text" eszközzel odaírod, hogy "R1...R8 = 470R".
A másik kérdésedre: "Invoke" eszköz a válasz.
(#) blackdog válasza Frankye hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Invoke oké, de ez meg totál függetlenül teszi le a két lábat az IC-től. Ezt lehet orvosolni?
(#) Sendi válasza blackdog hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Helló.
Nem kell azt orvosolni. A rajz egyik sarkában összegyűjtöd a tápokat. Csak ne felejtsd el bekötni őket, a hozzátartozó tápfeszültségekhez, illetve a GND-hez. (használj "nyilas" vagy "kör" tápjelöléseket és akkor nem kell huzaloznod.)
(#) blackdog válasza Sendi hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Idézet:
„(használj "nyilas" vagy "kör" tápjelöléseket és akkor nem kell huzaloznod.)”

Ez lett volna a következő kérdés, hogy mit jelentenek a nyilas meg kör jelölések az IC-n.?
Mert van pár IC ahol 1-2 láb így van jelölve.
(#) westhorses hozzászólása Okt 8, 2010 /

Hogy lehet 5.6-os eagle-ben tükrözni az alkatrészt???
(#) MolnarG válasza westhorses hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Tükrözéssel.
Következő: »»   199 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem