Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Control panel - opciók - könyvtárak
legfelső ablakba ez legyen írva $EAGLEDIR\lbr
Megcsináltam és így se működik
Milyen op.rendszered van ?
Win 7
És az új verziót csak ráengedted a régire, vagy előtte leszedted azt? Mert nekem is volt olyan, hogy ha kettő különböző volt fent, akkor nem akart jól menni.
Sokszori ujratelepítés után érdekesen jólet csak azt nem értem hogy hogyan de mind 1. Lényeg hogy most jó. Köszönöm a segítséget
Üdv Mindenkinek.
5.8-as Eagle-m van. A board-n lefuttatom a drillegend.ulp-t. Létrehozza 144-es layer-t, kiírja a furatok listáját, és be is jelöli őket. Tehát korrekt. De elmozgattam az alkatrészt, és újra lefuttattam az ulp. Nem írja felül a layer-t, annak tartalmát, és a layer-t sem tudom törölni. A képen látható az eltérés. Hogy lehet törölni a réteget, vagy annak tartalmát? Köszönettel
Mint lejjebb írtam, nekem ugyan korábbi verzióm van, de a layer-kezelőben az egész réteget lehet törölni, illetve ha csak a 144-es layert választod aktívnak, és a csoportos kijelöléssel valamennyi, jelölő-furatot kijelölöd, akkor csoportosan is lehet törölni - elvileg.
Ha lefuttatsz egy ulp-t az esetenként belejavít a boardodba. (Igazából egy ulp egy komplett boardot meg tudna csinálni, csak az már mazochizmus lenne mikor van tervező is).
Szerintem ez is belejavított. Amikor mozgatod a boardot akkor az all lyaer legyen bepipálva, akkor mindent kell vinnie.
Helló Frankye.
A layer törlését, csak ha üres lenne akkor engedné. (elvileg) De nem üres, és sem egyenként sem csoportosan nem engedi (nekem) törölni a tartalmát. Gulasoft: Igazad van, de all kijelölés után minden mozog, kivéve a furatjelölőt. Próbáljátok ki. Egyébként köszönöm.
A köszönöm, az eddigi ötletekre vonatkozott. Várom a további megoldásokat.
Még egy dolog eszembe jutott:
Van két olyan réteg, aminek a neve tOrigins, illetve bOrigins. Ha ezek nincsenek bekapcsolva, akkor a lehelyezett dolgok (így önálló pad-ek, alkatrészek, furatok, stb.) nem mozgathatóak, nem jelölhetőek ki. Ezek be vannak kapcsolva Nálad?
Szia Frankye.
Az "ALL" -lal kapcsoltam be az összes réteget. Ha nincs bekapcsolva, akkor az alkatrészt sem tudom elmozdítani. Örülnék, ha egy egyszerű rajzon Te is kipróbálnád. De figyelj mert 2 féle drillegend van. (kötőjeles és kötőjel nélküli). Van egy ötletem, de először kipróbálom.
Nem tudom elképzelni sem, Nálad mi lehet a gond! Nálam az 5.4.0 verzióban gond nélkül lefutott mind a két ULP, és utána gond nélkül tudtam törölni a dolgokat.
Szia Frankye.
Sikerült. Te adtad az ötletet. Úgy tűnik, hogy mozgatni nem lehet, ( a jeleket) de törölni most sikerült. Eddig minden réteget kikapcsoltam, majd a 144 -est bekapcsoltam és próbáltam törölni. Nem sikerült. Most még bekapcsoltam a tOrigins-t és a bOrigins-t pluszba, és így engedte kitörölni az egészet. Köszönöm a segítségedet, remélem többeknek is tanulságos volt.
Üdv Sendi és Frankye,
Idézet: „Most még bekapcsoltam a tOrigins-t és a bOrigins-t pluszba, és így engedte kitörölni az egészet.” Az Origin kifejezés értelme, hogy abban a pontban van az adott objektum megragadási és elhelyezési pontja - úgy is mondható, hogy az az objektum referenciapontja. Tehát ha a tOrigins és a bOrigins rétegek ki vannak kapcsolva, nem lehet az objektumot mozgatni. Érdemes egy kicsit bővebben foglalkozni a programban az alkatrészek, szimbólumok szerkezetével is, azután könnyebb lesz velük dolgozni.
Én tudtam ezt, ezért is javasoltam ezeknek a rétegeknek a bekapcsolását.
Üdv Frankye!
Tudom, hogy Te ennyire már ismered a programot, inkább Sendinek ment a hsz. Üdv Sendi! A Rádiótechnika 2005-ös évkönyvében (137.-154. old) az Eagle 4-es verziójához le lett közölve egy jól használható leírás. Ha abból megtanulod a kezelést, elboldogulsz az újabbakkal is.
Így van, az a leírás egészen jó.
Az évkönyv akkori ára 2500 Ft volt, most nem tudom mennyiért adják a szerkesztőségben.
Utána néztem, most csak: 272 oldal, ára: 990 Ft + utánvét.
Talán ennyit megér, ezenkívül van ott más is. http://www.radiovilag.hu/ek-03.htm#2005
Köszönöm a segítségeteket.
Utána olvasok, bár azt hiszem már elég jól ismerem ezt a programot. Persze nem 100%-osan. Az Origins "funkciót" is ismerem, de sohasem használtam. Megvoltam győződve, hogy ugyan úgy mint a "névnél" vagy az "értéknél" a "dimension" a "Place" stb. ha be van kapcsolva akkor működik, tehát a Origins is akkor "rögzít" ha bejelöltem, és nem pedig fordítva. Nem figyeltem, hogy alapból ezek már be vannak kapcsolva, hogy ez az alapértékük.
Sziasztok!
Én ugyan az 5.10 verzióval ismerkedem... Szóval két kérdésem lenne: 1. hogyan oldható megy, hogy egy rakás pl. ellenállást csoportba tegyek és csak 1x kelljen megadnom az értékét? pl: van 8db LED-em ehhez 8db 470R ellenállás. Szeretném, ha a rajzon csak annyi lenne, hogy R1..8 470R 2. Az IC-k VDD és VDD lába nem jelenik meg a kapcsolási rajzon. Régebben erről már olvastam, de most nem találom. Hogyan kell ezt beállítani?
Két lehetőséged van a "csoportos" megadásra:
ad 1.) Egy ellenállásnál megadod, majd ezt másolod többször, így minden ellenállásnál megjelenik az érték, de csak egyszer kellett beírnod. ad 2.) Az ellenállásokat betesze, de érték nélkül, majd a "Text" eszközzel odaírod, hogy "R1...R8 = 470R". A másik kérdésedre: "Invoke" eszköz a válasz.
Invoke oké, de ez meg totál függetlenül teszi le a két lábat az IC-től. Ezt lehet orvosolni?
Helló.
Nem kell azt orvosolni. A rajz egyik sarkában összegyűjtöd a tápokat. Csak ne felejtsd el bekötni őket, a hozzátartozó tápfeszültségekhez, illetve a GND-hez. (használj "nyilas" vagy "kör" tápjelöléseket és akkor nem kell huzaloznod.) Idézet: „(használj "nyilas" vagy "kör" tápjelöléseket és akkor nem kell huzaloznod.)” Ez lett volna a következő kérdés, hogy mit jelentenek a nyilas meg kör jelölések az IC-n.? Mert van pár IC ahol 1-2 láb így van jelölve.
Hogy lehet 5.6-os eagle-ben tükrözni az alkatrészt???
Tükrözéssel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |