Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lenne még egy gondom RFT SK 3000 típusú magnóval kapcsolatban. A lejátszófej forrasztásai elengedték a vékony kábeleket próbáltam visszaforrasztani, de csak búgást hallottam. Hol keressem a hibát? Annyira vékony a fej kábele, hogy szinte képtelenség forrasztani.
Szerintem vidd el valakihez, aki megtudja forrasztani. A végén, még több kárt okozol benne, mint amennyi úgy is van, aztán meg sirathatod. :yes:
sziasztok!
Lenne egy kérdésem ha MP3 jack csatlakozójára rákötök egy ledet és bedugom tényleg ütemre fog villogni?
Hali!
Nem fog,mivel a LED nyitófeszültsége általában 2-3V,az mp3 pedig mV nagyságrendben dolgozik. Máté.
Szia! Van még valahol egy kapcsolásom, csak nem találom.
TDA 2002 vagy 2003-massal, bekötni a felezős rajz OP1 helyére, és hagyd el a kimenő tranzisztorokat. Max. 3,5A terhelés, teljes hő és rövidzár védelem. Maga a pompa nagy terhelésekre.
Ezt a kapcsolást ilyen kis teljesítményre tervezték, ha nagyobb kell, nem érdemes kínlódni vele. Miért akarsz jack dugót kötni a kimenetre?
Nem is rossz ötlet! Persze, csak mint érdekesség merült fel bennem a kérdés...
Értem, csak az a baj, hogy nem találok 5w-os ellenállást hasonló értékkel. Van két darab 15W-os 200ohmosom, ezek nem lesznek jók sorosan összekötve? Vagy esetleg kisebb teljesitményü 550ohmos nem fogja elbirni?
Kisebb teljesítményt felejtsd el mert így is lehet ha a ventilátor kell majd hűtse saját előtétellenállását is Kevés lesz sorosan a két 15W-os ellenállásod. Akkor már inkább 3-at kötnék sorosan. Ha ragaszkodsz az ellenállásos megoldáshoz akkor menj be egy üzletbe és próbáld meg az eladóval kiszámolni, hogy 2-3 ellenállásból hogyan lehetne kihozni a kívánt értéket. Én személy szerint zener + tranzisztor, dc-dc konverter vagy pwm-es meghajtással próbálkoznék.
Üdv mindenkinek. A segítségeteket szeretném kérni. Adott állandó 22mV. Hogyan tudnék a lehető legegyszerűbben, lehetőleg egy alkatrésszel 96mV-ot csinálni belőle?
Kerdes: Milyen tipusu ventillator ez? Mert ha elektronikus (PC) ventillator, akkor felejtsd el a soros ellenallasos fesz csokkentest. A vezerlo Hall azonnal meghal. Kapcsolo uzemu stabler, vagy egy kulon kis trafo+ egyeniranyito. Mondjuk a kapcsolo uzemi stabilizator is problemas erre a feszre. Viszont mivel kis teljessitmenyrol van szo egy pici 12 voltos tapegyseget siman fel lehet hasznalni.
De egy egyszerű egytranyós kapcsolással meg lehet oldani:A jack kimenetével vezérled a tranzisztor bázisát.
Üdv! Egy olyan tápegységet szeretnék építeni ami 15V-ot ad! Alapanyagaim: 1x12V-os trafó Graetz híd 1000µF puffer kondi, 100nF-os hidegítés és egy L7815CV deszültségszabáylzóm! Ha nem 15V kellen hanem lehetne több akkor meg tudnám építeni de így nem vagyok benne biztos! Van a feszabályzó annak van egy bemenete egy GND és egy kimenet! Én úgy gondoltam, hogy A trafóról a 12V-ot egyenirányítom és utánna a +-ra kötöm a bemenetet és a - a GND-re és utánna a kimenet rámegy a kondi +-ra a GND pedig a - ra és már meg is van ezt még hidegítem és kész? Bocs ha kicsit hülyén írtam le de nem tanulom ezeket a dolgokat csak amit neten olvasok és onnan tudok meg mert ez nekem hobbi mert nagyon tetszik az elektronika!
Hali
Nem tudom pontosan mit akarsz, de egy OPA meg tudja oldani ezt a problemat. A potival be lehet allitani a pontos erositest. Csa Vili
Ez is dc-dc converter?
Nem tudom mit akarsz DC/DC konverterrel a 22 mV atalkitasanal. A DC/DC konverterek sokkal magasabb feszekrol jarnak.
Jó én igazán nem értek hozzá de gondoltam ez jó lesz mert a kapcsolásban is 1.5 v ból csinál 3 v-ot.
De akkor a fenti kapcsolással meg tudok hajtani 1 1,5v os elemről egy ledet?
de le is írták hogy 0,8V a minimum, ami nekem nagyon nincs. És konkrétan egy vezérlés elhalt alkatrészét kéne így felhúzni. VAgyis a vezérlés megy, csak negyed akkora fesszel mint ahogy az eredeti kérdésben is látjátok. A komplett vezérlés csere meg 45kHUF.- Szal gondoltam hátha van rá valami jó felhúzási megoldás, hogy újra menjen a vezérlés, és ne kelljen kompletten cserélni.
Tetszik a kapcsolás. EGy próbát megér... Viszont cask VCC Max 14,2V-om van
Nem szoltam, átnyálaztam az adatlapott...
Idézet: Akkor nem kell hozzaszolni! Ha nem erted a kerdest Te sem, akkor a szegeny kerdezo mit fog kezdeni a valaszoddal? „Jó én igazán nem értek hozzá”
Heló. itt egy rajz hogy kell bekötni az ic-t és az áramkör elé teszed az egyenirányítást. (És a 7815-nek is ez a lábkiosztása mint a 7805-nek)
Hali
Ezek vegul is elegendoek egy 15 voltos taphoz, de a 7815 nelkul. Az egyeniranyitas es szures utan kb. 15 volt lesz az elkon. Ez nagyon keves a stabler mukodesehez, tehat nem fog megjelenni a kimeneten 15 volt. A stabil mukodeshez legalabb 18 volt bemeneti fesz kellene. Amennyiben a keszulek nem erzekeny a fesz stabilitasara, akkor nyugodtan ra lehet kotni az elkora. Esetleg ha megirnad mire akarod hasznalni ezt a tapegyseget, akkor konnyebb lenne tanacsot adni.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha már ilyen jó választ kaptam tőled. Ma voltam spannál, és konkrétan az ő kocsijában, mint kiderül típushiba, hogy a 3. henger vezérlése elhal. De ahogy ma méricskéltem neki, volt a 3as vezérszálon is feszültség, csak ugyebár töredéke a működő szálaknak. Hát a vezérlése az vérbeli japán vagyis lehetetlen cserélni, bármit is... Ezért is gondoltam, hogy ha ott van a jel, csak nincs elég fesz a megfelelő alkatrész behúzásához, akkor esetleg ha egy ilyen erősítéssel visszakapná a jel a delejt? Van rá esély, hogy újra működni fog? Gondoltam jel késleltetésre is, de hát azt úgy eltalálni, hogy jó is legyen.... Ezért is méricskéltem inkább...Szerinted? Van rá esély hogy megindul az a fránya henger?
Hali
Nem tudom. Nem ismerem a gepjarmu elektronikakat( szerencsere). Nem tudom milyen jeladotol jon, de nem lehet esetleg valami jelado problema? |
Bejelentkezés
Hirdetés |