Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1107 / 3986
(#) subway válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Hát ma fél órán keresztül bámultam a szétbontott (Hita...) vezérlőt, és a legvégét találtam meg a körnek, ahol 4 dioda és 4 valami fetreng... De azok jók voltak. És onnantól fogva totális káosz az egész. Vadászhatnám egy napon keresztül mert a legkisebb smd alkatrészek, meg mittom én milyen ic-k vannak rajta. Átlátszó, nagyító alatt látható réz szállal bekötött ic-k vannak rajta. Naggyon durva technik. A szakik azt mondták neki, hogy az egyik tranzisztor szokta megadni magát rajta. Na most sejtheted, hogy azok is smd-k és nuku szám, max 1betű-1szám... és az egész zselébe öntve...
(#) vilmosd válasza LGS94 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Esetleg ha lathatnank az aramkort, tobbet tudnank segiteni.
(#) Doncso válasza subway hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Az az 1 betű 1 szám neve - SMD kód. Ebből szoktuk visszafejteni az adott smd alkatrész tipusát. Én megkeresném azt a 3-as henger vonalát és azért méricskélnék. Példál fognám az SMD kódkönyvet, és minden alkatrészt végigmérnék, amit csak lehet, pl ott van egy 101- jelzésű ellenállás, na ez 100ohm, rámérek, ha annyi, akkor filcpöttyöt neki, hogy jó. Előbb utóbb meglenne a hiba. Ha nem, akkor kuka.
(#) subway válasza Doncso hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

hát ha nem jön be az erősítés, akkor valszeg venni fog egy másikat a srác, és akkor utána hozzám kerül. Akkor le is tudom fotózni hogy miért problémás a visszakövetés... De azért köszönök mindenkinek mindent!
(#) morzsa15 hozzászólása Dec 28, 2010 /

Sziasztok!
Van egy b772 transistor-om abból mit lehet csinálni ??
(#) morzsa15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Nem értem ..:S
(#) kadarist válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Vezeték nélküli gyerta építéséhez fel lehet használni. Ennyit jelent.
(#) DJ Szabcsa hozzászólása Dec 28, 2010 /

Sziasztok. Van egy Samsung digitális fényképezőm, és folyton lemerül benne a két AA ceruza elem. Most akarok bele valami jobbat venni, és érdekelne mit ajánlotok. Én kettőt néztem ki:
1. Bővebben: Link
2. Bővebben: Link

Melyiket, vagy milyen másikat javasolnátok bele, ami sima elem töltővel tölthető (az van itthon)...
(#) Doncso válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Az egyik líthiumos, a másik nikkel metál, egyértelműen a másodikra szavaznék, mivel nagyobb a kapacitása, kérdés, hogy a töltőd megfelelő e hozzá? Mármint a töltésére.
(#) DJ Szabcsa válasza Doncso hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

A töltőre ez van írva:
2x(2,8v)-250mA AA
2x(2,8v)-120mA AAA
És 1,4VA a szecunder.

Nekem az lenne a lényeg hogy sokáig bírja a gép, mindegy hogy akku vagy elem.
(#) proli007 válasza CoderKevin hozzászólására (») Dec 28, 2010 / 1

Hello!
Legalább elárulhattad volna mi is ez az "izé". De a hozzászólásodból egyébként sem sok minden derül ki..
Az hogy nagyobb terhelés, elég tág fogalom. Honnan tudjuk, mi az a "konverter", mi az a szabályzójel, milyen pontosságot szeretnél elérni...
De rajzoltam neked egy műveleti erősítős kapcsolást, hátha ez megfelel valamire..
üdv! proli007
(#) RJ411 hozzászólása Dec 28, 2010 /

Hello

Egy SK310A-t mivel lehet helyettesíteni?
(#) Mybuster hozzászólása Dec 28, 2010 /

Sziasztok lenne egy kérdésem van ez a kapcsolás és nem tudom hogy az az 1M ellenálás mekkora értékű úgy kéne értelmezni magyarur hogy, 1 mega Ohm-os ellenálás? Köszi a választ!bss elektronika.
(#) proli007 válasza Mybuster hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Hello! Igen 1Mohm
(#) Mybuster válasza proli007 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Köszi és az hogy néz ki a valóságban színkódos vagy huzalos?
(#) MaTe193 válasza Mybuster hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Van belőle mind két fajta.
(#) Mybuster válasza MaTe193 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Ok köszi!
(#) DJ Szabcsa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Samsung s760 a gép típusa. Az a baj, hogy ebbe gyárilag két darab 1,5voltos AA ceruza elem való. Sajnos azok hamar lemerülnek a sok vakuzástól és ezért akarok valami jobb tölthető elemet vagy valamit beletenni.
(#) Mybuster hozzászólása Dec 28, 2010 /

Lenne egy buta kérdésem a 100 R ellenálás az = 100 K ellnálással?
(#) MaTe193 válasza Mybuster hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Nem.Akkor 100K lenne.100R=100Ohm.
(#) Mybuster válasza MaTe193 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Oké!
(#) Dániel X hozzászólása Dec 28, 2010 /

Üdv!

0,15 mikro farad az 15 nano farad? Inkább megkérdezem.
(#) gg630504 válasza Dániel X hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Nem.
(#) MaTe193 válasza gg630504 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Ezzel sokat segítettél...Szegény még mindig nem tudja mennyi az annyi.Amúgy 150nanofarád.
(#) Dániel X válasza MaTe193 hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Köszi tévedtem egy nullával!
(#) vilmosd válasza Dániel X hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Hali
Esetleg a SI mertekegyseg rendszer olvasgatasa segit.
(#) Dániel X válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Köszi!
Az elöbb elfelejtettem nem tudja valaki hol találom azt a képet main egy jack csatlakozó úgy volt összekötve egy leddel hogy amikor csatlakoztatva volt akkor a led világított?
Keresővel nem sikerült megtalálnom!
(#) san398 válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Én Sanyo Eneloop akkut ajánlok. Igaz csak 2000mAh de tökéletesen megfelel digitális fényképezőbe. Vagy esetleg valamilyen másik alacsony önkisülésű akkut.
(#) LGS94 válasza vilmosd hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Kapcsolást nem tudok mutatni csak egy képet az erősítőről amibe bele van építve egy olyan erősítőhöz kellene a hangszóróvédő részéhez és csak annyi van odaírva, hogy tápfesz:+15V kb. 50mA).

gpa_300-m.jpg

(#) David.zsombor válasza subway hozzászólására (») Dec 28, 2010 /

Jó bocsi.
Következő: »»   1107 / 3986
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem