Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hát ma fél órán keresztül bámultam a szétbontott (Hita...) vezérlőt, és a legvégét találtam meg a körnek, ahol 4 dioda és 4 valami fetreng... De azok jók voltak. És onnantól fogva totális káosz az egész. Vadászhatnám egy napon keresztül mert a legkisebb smd alkatrészek, meg mittom én milyen ic-k vannak rajta. Átlátszó, nagyító alatt látható réz szállal bekötött ic-k vannak rajta. Naggyon durva technik. A szakik azt mondták neki, hogy az egyik tranzisztor szokta megadni magát rajta. Na most sejtheted, hogy azok is smd-k és nuku szám, max 1betű-1szám... és az egész zselébe öntve...
Esetleg ha lathatnank az aramkort, tobbet tudnank segiteni.
Az az 1 betű 1 szám neve - SMD kód. Ebből szoktuk visszafejteni az adott smd alkatrész tipusát. Én megkeresném azt a 3-as henger vonalát és azért méricskélnék. Példál fognám az SMD kódkönyvet, és minden alkatrészt végigmérnék, amit csak lehet, pl ott van egy 101- jelzésű ellenállás, na ez 100ohm, rámérek, ha annyi, akkor filcpöttyöt neki, hogy jó. Előbb utóbb meglenne a hiba. Ha nem, akkor kuka.
hát ha nem jön be az erősítés, akkor valszeg venni fog egy másikat a srác, és akkor utána hozzám kerül. Akkor le is tudom fotózni hogy miért problémás a visszakövetés... De azért köszönök mindenkinek mindent!
Sziasztok!
Van egy b772 transistor-om abból mit lehet csinálni ??
Vezeték nélküli gyerta építéséhez fel lehet használni. Ennyit jelent.
Sziasztok. Van egy Samsung digitális fényképezőm, és folyton lemerül benne a két AA ceruza elem. Most akarok bele valami jobbat venni, és érdekelne mit ajánlotok. Én kettőt néztem ki:
1. Bővebben: Link 2. Bővebben: Link Melyiket, vagy milyen másikat javasolnátok bele, ami sima elem töltővel tölthető (az van itthon)...
Az egyik líthiumos, a másik nikkel metál, egyértelműen a másodikra szavaznék, mivel nagyobb a kapacitása, kérdés, hogy a töltőd megfelelő e hozzá? Mármint a töltésére.
A töltőre ez van írva:
2x(2,8v)-250mA AA 2x(2,8v)-120mA AAA És 1,4VA a szecunder. Nekem az lenne a lényeg hogy sokáig bírja a gép, mindegy hogy akku vagy elem.
Hello!
Legalább elárulhattad volna mi is ez az "izé". De a hozzászólásodból egyébként sem sok minden derül ki.. Az hogy nagyobb terhelés, elég tág fogalom. Honnan tudjuk, mi az a "konverter", mi az a szabályzójel, milyen pontosságot szeretnél elérni... De rajzoltam neked egy műveleti erősítős kapcsolást, hátha ez megfelel valamire.. üdv! proli007
Sziasztok lenne egy kérdésem van ez a kapcsolás és nem tudom hogy az az 1M ellenálás mekkora értékű úgy kéne értelmezni magyarur hogy, 1 mega Ohm-os ellenálás? Köszi a választ!bss elektronika.
Köszi és az hogy néz ki a valóságban színkódos vagy huzalos?
Samsung s760 a gép típusa. Az a baj, hogy ebbe gyárilag két darab 1,5voltos AA ceruza elem való. Sajnos azok hamar lemerülnek a sok vakuzástól és ezért akarok valami jobb tölthető elemet vagy valamit beletenni.
Lenne egy buta kérdésem a 100 R ellenálás az = 100 K ellnálással?
Üdv!
0,15 mikro farad az 15 nano farad? Inkább megkérdezem.
Ezzel sokat segítettél...Szegény még mindig nem tudja mennyi az annyi.Amúgy 150nanofarád.
Hali
Esetleg a SI mertekegyseg rendszer olvasgatasa segit.
Köszi!
Az elöbb elfelejtettem nem tudja valaki hol találom azt a képet main egy jack csatlakozó úgy volt összekötve egy leddel hogy amikor csatlakoztatva volt akkor a led világított? Keresővel nem sikerült megtalálnom!
Én Sanyo Eneloop akkut ajánlok. Igaz csak 2000mAh de tökéletesen megfelel digitális fényképezőbe. Vagy esetleg valamilyen másik alacsony önkisülésű akkut.
Kapcsolást nem tudok mutatni csak egy képet az erősítőről amibe bele van építve egy olyan erősítőhöz kellene a hangszóróvédő részéhez és csak annyi van odaírva, hogy tápfesz:+15V kb. 50mA).
Jó bocsi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |