Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha nem látsz jelölést és főleg, ha kerámia kondi (általában tégla színű) akkor mindegy, hogy hogyan teszed be.
A mellékelt rajzból nem derül ki, hogy milyen csatlakozód van. Amúgy konkrétabb hangtechnikai kérdésben én nem vagyok jártas. Engem a vezérlések és műszerek érdekelnek. A hangtechnika távol áll az érdeklődésemtől.
Aha, köszi. A másik kérdés, ami most jut eszembe, a rajzon bejelöltjöz kell kapcsolni az RCA bemenetet?
Ilyen a hangszóróm vége: Bővebben: Link
A nagyobb a föld (legalábbis így szokott lenni és mikor én dolgoztam ilyen kábellel akkor működött)És mibe kéne átalakítani?
üdv.
valahol olvastam, hogy meg lehet mérni egy rádió jel távolságát. Na már most az lenne a kérdésem, hogy ez mennyire lehet pontos, illetve 3d- koordinátákat is ki lehetne-e vele nyerni? Egy 5-10 méteres körzetben kellene működnie.
Sziasztok!
Végéhez érek a mini tápommal. (1,2V-10V, Imax-500mA) Kész a feszültség mérő az árammérő és maga az alap panel is. (Nyákterv szinten) Nem vittem túlzásba a dolgot az lm317 adatlapja alapján készült. Amit szeretnék még, de nem tudom megoldani. A táp max 500 mA leadására képes. Szeretnék bele tenni egy ledet ami elkezd világítani, ha a terhelés eléri a 450 mA. Én úgy gondoltam, hogy fogok 2db ellenállást egy ledet és egy kis tranzisztort. De itt végem... Hogyan tudom ezt a túlterhelés jelzést megvalósítani?
Sziasztok!
Vásároltam/csináltattam egy időrelét, ami a feszültség felkapcsolása után bizonyos idővel megszakítja az áramkört. Csupán annyi a probléma, hogy a (mellékelt) kapcsolása rajz alapján nem vagyok biztos abban, hogy kell bekötnöm. Az addig világos, hogy a hálózatból a relébe a +/- jelekhez kössem a kábelt, de a kimenettel bajba vagyok, mert 3 kimenet is van a két vezetékre. Nagyon megköszönném - sőt, előre köszönöm! - ha valaki megmondaná hová kössem a pozitív és a negatív kimenő szálat!
Inkább irányt lehet mérni, háromszögeléssel kapod meg a helyet. 2D a szokás, de nincs akadálya 3D-nek sem. Kulcsszavak: "rádió iránymérés" ( Google + itt a fórumban hozzászólásokra ), "radio direction finding". Példák: Bővebben: Link Bővebben: Link
Sziasztok!
Gondolom lattatok a szimetrikus tapot elemekkel.Az a kerdesem hogy meg lehet ezt csinalni ket trafoval is? Kosz.
Szia!
Persze, hogy lehet.
Igen. Alapesetben váltóáramot kapsz, a két feszültség ellenütemben lesz. Ha egyenirányítod és az egyenfeszültségeket kötöd össze, akkor egyenáramú +- tápfeszültséged lesz. Lehet két külön transzformátorod, egy trafód két független szekunder tekerccsel és lehet középkivezetéses szekunder tekercsed.
Üdv! Fólia kondenzátor az ugye polaritásmentes mind1 hogyan forrasztom be?
Szia!
Egyelőre nem kell vágni semmit! Mellékeltem annak a dugasznak a képét amiről beszéltél, régebben ezt használták hangsugárzók csatlakoztatására. Ilyet kell találnod, még nem annyira idejétmúlt! Namost, az RCA csatikon általában kisszintű, azaz erősítendő jelet szoktunk vinni, hangfalcsatinak nem a legjobb.
Sziasztok mindenkinek!
Volna egy nagyon amatőr kérdésem, azt remélem, hogy itt választ kapok rá. Szeretnék egy kapcsolót csinálni. A kapcsoló két részből áll, van egy test, ami fel van rögzítve egy csőre, ezen a készüléktesten van egy rézlemez körben elhelyezve. A készüléktestre jön egy külső ház, amelynek van egy érintkezője, amely folyamatosan érintkezik a készüléktesten lévő érintkezővel. A kapcsoló úgy működne, hogy amikor elforgatom a külső házat (teljesen mindegy, hogy milyen szögben) akkor kigyullad egy fény, amelyet aztán egy távoli pontról (max 8-10m és vezetékkel összekötött) lehetne oldani. A következő kapcsolás megint abból adódna, hogy valamennyi forgatás történik. Ha jól értelmezem, akkor ez körülbelül olyasmi szerkezet, mint a potenciométer. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez megvalósítható-e nagyon egyszerű megoldással, illetve ha igen, akkor miféleképpen lehet megtenni? Nagyon analfabéta vagyok elektronika területén, de erre most nagyon nagy szükségem volna. Előre is köszi az építő jellegű hozzászólásokat!
Az elfordulást, elmozdulást optikai, mágneses érzékelővel lehet detektálni. Például a hagyományos tökös egérnél Bővebben: Link fogazott tárcsa van fénysugarak útjában. Két fénysugárral a szög és az irány is mérhető. LED, fotodióda vagy fototranzisztor. Lehet csíkosan mágnesezni és HALL érzékelőt mellé tenni. Ha tudsz csíkosan mágnesezni
Idézet: ehhez elég pluszban egy monostabil multivibrátor. És igen, ez pont olyan, mint a digitális potenciométerek érzékelője. „A kapcsoló úgy működne, hogy amikor elforgatom a külső házat (teljesen mindegy, hogy milyen szögben) akkor”
Léptetőmotor is használható jeladónak.
Hát igen, de én itthon akartam RCA-ra átalakítani, mert olyat akartam az erősítőbe tenni ! Na nem tudok most mit kezdeni !
Na, megtaláltam azt az aljaztot amit keresek, meg is veszem hétfőn! Kössz a segítséget!
Hali!
Igazábol én 5 éve ranulok elektronikát, de zinte csak elméletet, ezért szeretném megkérdezni, hogy tudna-e valaki nekem ajánlani, egypár egyszerű kapcsolást, a legkomolyab kapcsolás amit eddig csináltam az egy akuőr volt, valami hasonlóra gondoltam. Előre is köszi
Válogass innen:Bővebben: LinkEsetleg innen:Bővebben: Link Biztosan lesz olyan ami tetszik.
Köszi. Biztos találok valamik
Hali
A konyvtarban talasz egy ket kezdoknek valo proba-panelos konyvet.
Sziasztok csináltam az iróasztalomra egy bilenyüzet világitást, ami 5darab 5mm- es fehér ledböl áll. Az áramot egy 4,5V-os 600mA-es régi telefontöltő biztositja. Azt nem tudom, hogy milyen ellenállásra lesz szükségem, hogy ne égjenek szét a ledek.
Számold ki.Bővebben: Link
Sziasztok lenne néhány kérdésem a kapcsolással kapcsolatban 9v nál mekkora a kimeneti jel? Jó a nyákrajz? az R1 és az R2 szabályozza a hangerőt ugyebár tehát az egy tandem poti igaz?És mekkora poti kell bele?Köszönöm.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |