Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1219 / 3998
(#) the_gwolf válasza proli007 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

oookés, alighanem marad az ál-elektroncsöves megoldás
.
De azért tényleg köszönet a segítségért, meg az időért és energiáért amit a magyarázatra szántál!
.
A helyzet az, hogy a legutóbbi szakaszból, csak annyi volt világos, hogy az elektroncső olyasmi mint a hagyományos izzó.
.
Viszont ott már elvesztettem a fonalat, hogy mindkettő működhet váltó és egyenáramról, mert közvetlenül ez után mondod, hogy kellene transzformátor, ami váltóáramot szolgáltat... De akkor miért kell ha az elektroncső és a LED szintén üzemeltethető egyenáramról? o.O'
Hiszen akkor azt csinálnám, hogy fogom a 220-at a konnektorból, azt átalakítom 12V-os egyenárammá a gyári táppal a LED-ekhez, aztán vissza váltóáramra a csövekhez?.. dáááh..
.
Persze az is lehet, hogy a további szakaszon ezt is megmagyaráztad, csak sajnos egy szavad sem értettem a matematikai képletek kivételével
Azt mindenesetre elértem, hogy zsong a fejem xD
Sorry, hogy ennyire nem vagyok képben, de tényleg...Alighanem látszik a humán beállítottságom..
.
Mindenesetre köszi ismét, és ha a tisztán LED-alapú pilácshoz további kérdéseim lesznek, megint jelentkezem
(#) operable válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Egy ellenállásom van csak. Pozitivra kössem ugye?? Az a LED hosszabbik lába ugye?
(#) operable válasza peter1995 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Valamint az ellenálláson lévő szinek vagyis az irány az mindegy?
(#) MaTe193 válasza operable hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Így kell,ni! A színsorrend teljesen mindegy!

led.png

(#) kadarist válasza the_gwolf hozzászólására (») Márc 1, 2011 / 1

De minek görcsölnél az egyenirányítással, ha váltóról is megy a dolog. Pénz, helyfelszabadulás és megbízhatóság a nyereség a direkt táplásnál.
(#) tomabear válasza proli007 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Köszönöm. Akkor enyenáramú bimetál nincs is? Nekem fontos lenne a 12V.
(#) lori78 hozzászólása Márc 1, 2011 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy régi csöves erősítőm, ami eléggé búg, méghozzá egy szép G hangon. Már végigmentem a kapcsoláson. Kicseréltem benne az össze szűrőkondit, rossz ellenállást. Visszaállítottam az eredeti állapotába minden vezetékelést. Megnéztem az előfok csöveket, azok is jók. Igyekeztem a földelést is csillagban lekötni, de az a nyamvadt búgás még mindig hallható. A hangerő potikkal nem szabályozható a zaj, így feltehetőleg utána lehet a probléma, viszont most már teljesen tanácstalan vagyok! Mit nézzek még át? A trafó okozhat ilyet? Vagy valamelyik végfok cső? Vagy a lakásom földelése nem megfelelő?!?! Mellékelek egy kapcsolási rajzot is!
Köszönöm!!
(#) kadarist válasza lori78 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Szia!
Esetleg valamelyik cső nem fűtés-katód zárlatos?
(#) DJanosi hozzászólása Márc 1, 2011 /

Udv ez az erosito hany Wattos lehet kb?
(#) janikukac hozzászólása Márc 1, 2011 /

1291. oldalon felraktam, hogy szerintetek ma mit készítsek unalmamban. Eddig választ nem kaptam, légyszi nézzetek utánna, ha van időtök. Vannak ott képeim , meg hogy mim vannak...
(#) kadarist válasza janikukac hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

[OFF] Csinálj egy sajtos-szalámis szendvicset holnapra, tízórainak.[OFF]
(#) janikukac válasza kadarist hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Addig megromlik.
(#) kadarist válasza DJanosi hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Ez éppen 100W-os, 8 ohm-os terhelésen.
(#) the_gwolf válasza kadarist hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

igazából már fogalmam sincs, mert tökéletesen elvesztettem a fonalat
.
Egy alapvetően LED-es pilácsra viszont szükséges egyenáramra állni.. A váltó.. már nem is értem, hogyan került a képbe, hiszen arról volt szó, hogy az elektroncső is mehet egyenáramról o.O'
.
Mint mondottam, elvesztettem a fonalat, most már annak is örülök, ha bármit működőképesen össze tudok hozni ebből
(#) janikukac hozzászólása Márc 1, 2011 /

Itt egy kép, rajta a kérdés! Sürgi.. :pirul: (most tudom a rendelést leadni... :/ )

kapcsolas.JPG

(#) sprofan válasza janikukac hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Kevered, mert nem nézed meg alaposan
A 10nF az a c1, alatta van a 3 lábú izénél hogy 10K, tehát az egy 10k-s trimmer, az ez alatt lévő ellenállás pedig 4,7K
(#) janikukac válasza sprofan hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Télleg, köszi!
(#) kadarist válasza the_gwolf hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Jó, hát nem kell váltó a csőfőtéshez, csak szakmai szemmel az úgy praktikus, ha az egyszerűbb és megbízhatóbb utat választja a tervező. Ha ezeket a LED-lámpákat direktben rákötheted a 12V-ra, akkor egyszerű a dolgod.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

kadarist azonnal válaszolt akkor is meg most is. Szerintem előbb amit már megépítettél az működjön, aztán jöhet az új dolog. Ne akarj PIC-es kapcsolást építeni amíg semmi működőt nem láttunk.

igen, ezek direktben mehetnek a 12V-ra.. viszont ha jól értem akkor nem kivitelezhető a tényleges elektroncsövek bepakolása
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Semmi működőt? Már készítettem 2x10W erősítőt TDA2003-al, működik. VU metert, ami működik.. Mindjárt rakok VU-ról képet...
(#) kadarist válasza the_gwolf hozzászólására (») Márc 1, 2011 / 1

Kösd sorba a két csövet és akkor kivitelezhető. Milyen csöveket tudsz beszerezni?
(#) DJanosi válasza kadarist hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Nem tudnal ajanlani egy mukodokepes es konnyen beszerezheto kapcsolast ami 150-200 W korul van ?
(#) kadarist válasza janikukac hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Csinálj két-LED-es villogót. Az tök jól néz ki.
(#) kadarist válasza DJanosi hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Milyen tápod van?
(#) SKY hozzászólása Márc 1, 2011 /

Valaki tud mutatni egy ÉS kaput pár tranzisztorral megvalósítva? Köszönöm.
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Jöhetnek a képek a ki mit építettbe.
(#) janikukac válasza kadarist hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Már 5ször megépítettem, cuki kis kapcsolás...

Hát mivel monoban látok, ritkán jutok a városba, és sok ötletem még nincs, hol tudnék beszerezni ilyesmit, így inkább a netről fogok rendelni, szóval elvileg bármit ami rendelhető
(#) kadarist válasza the_gwolf hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Inkább kérj valakitől, aki a közeledben lakik. Pénzkidobás lenne új csövet vásárolni dekor célból.
Következő: »»   1219 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem