Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Okés, nem úgy csinálom. A nyákrajzot megnéznéd?
Tévedtem, tudsz hibázni a tranzisztoroknál a collektor emitter fordítva van.
Hogy értve? 547-nél nem így áll? Külön átnéztem. De amúgy jól vannak összekötve? Valaki átrajzolná a helyeset?
Így áll ,de azt is nézd melyik alkatrészt melyik lábhoz kell kötni.
Ha egy mikro kapcsoló forrasztása után a lap nincs le pucolva, akkor kontaktolhatnak ott a dolgok?
Forrasztás után? Forrasztó ónt és forrasztó zsírt használtam. És érdekes dolgokat művel az egerem! Válaszokat előre is köszi!
Jaj, ezt tudom. Ez alapján csináltam. Akkor most mi nem jó? Kijavítanád a rajzon?
Hmm érdekes dolog...
Elméletben 3 réteg így is, meg úgy is. Lehet, hogy fordítva is működne
A rajz tényleg hibás. Azon kívül rossz is. Tervezésnél az elsődleges szempontok között van az is, hogy lehető legkisebb legyen. A te rajzod hatalmas, tiszta nyákpocsékolás
És mégvalami: Az egy dolog, hogy az elvi kapcsolási rajzon a legelső tranzisztor bázisára nincs kötve semmi, de neked a nyákon azt be kell tervezni hogy odaforrasztasz valamit. Tehát kell még egy forrszem a tranyó bázisára! Ha kívánod, átjavítom a nyákot.
Nem tudok rajzolni. A collektort és az emittert fordítsd meg. Minden tranzisztornál.
Igen, javítsd át. Én kézzel rajzolok, ez csak vázlat lett. Amúgy a bázisára megy a leblankolt CuZ drót, ami a drótot találja.
Okés, de mindjárt lerajzolja, az új barátom szucsip.
Üdv!
Ne add fel, nincs még veszve semmi!! Mire is kell neked a (max 40V ? ) feszültség? Szimmetrikusnak kell lennie feltétlenül, vagy elég a szimpla feszültség is? És a trafód szekundere ugye 2×2 vezeték...? Tehát nincsenek gyárilag összekötve a közepük, és nincsenek galvanikus kapcsolatban? És milyen trafóról van szó? Hány W-os?
Egy buszból kiszerelt kályhát szeretne üzemeltetni. Arra teljesen alkalmatlan.
Na, de én is ... Na, de azért ilyet nem illik mondani, a szabályzat előírja !
Hello!
Forrasztó zsírral nem szabad dolgozni elektronikai készüléken. Azokban általában agresszív korrozív anyagok vannak, melyek később tovább roncsolják oxidálják a fémeket. Közömbösíteni meg nem igazán lehet. De a mikrokapcsolóba bele is folyhatott. Legjobb a fém-tiszta felület, és jó minőségű forrasztó ón. Esetleg gyanta, ha az adalék anyag kevés. De azzal már csínján kel bánni, mert túlhevítésre elég, és alapvetően szénből van. Tehát a vissza maradó égett réteg vezetni fog. üdv! proli007
Tessék, itt a terv. Jobbról balra menj. Ott van a detektor szondájának is egy forrpont, és a legalsó vonal a GND. A LED katódjára van kötve a pozitív táp, annak is van egy forrszem, azt meg fogod találni.
Jav.: Csinálj egy hosszú, de elég kicsi átmérőjű tekercset. Egyik felét kösd a legjobboldali tranyó bázisára (ahova amúgy kell is), a másik felét pedig földre. Úgy elméletileg jó lehet.
Köszi!
Üdv!
Bocsi a privát jellegű kérdésért, csak kíváncsi vagyok: Bal kezes vagy?
Jah igen... A forrasztózsír, és a forrasztóolaj (utóbbi főként) VEZET! Kis mértékben, de vezet . Vigyázz, mert nagyon érdekes dolgokat tud művelni, főleg C-MOS IC-knél.
Nem.(a gnd azért van felül kivételesen mert igy kényelmesebb volt) Ezért kérdezted?
Igen nekem is volt olyan hogy világított a led mikor nem kellett volna a forrasztókrémtől.
Igen, ezért kérdeztem
Nagyon szépen köszönöm!
Sokat segítettél figyelek rá leg közelebb! Köszi! Lehet tűl hevült a mikro kapcsi azért trükkölt! Köszi!
Vagy lehet a forri krém!
Nem értek hozzá!!! Csak próbállom meg javítani a dolgaimat! Bútorasztalos a szakmám!!! Köszi midíg le pucolom leg közelebb. Le pucoltam azóta jó! Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |