Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Készen is kapható, de építeni sem bonyolult.
Üdvözletem!
Olyan kérdésem lenne, h miképp számolgathatok LEDekkel egy körhöz, ami 70V-tal és 220W-tal van nevesítve? 4 nagyerejü LED-re gondoltam elsö körben, vagy több darab kisebbre... A lényeg, hogy 3-4E Lumen fényeröm legyen, Projektor megvilágítása végett Jól jönne pár képlet, soros párhuzamos kapcsolásokkal kihozni ezt a fenn emlitett 2 értéket Vmi ötlet? Köszöntem a válaszokat!
És PWM IC 5V-ról plusz logic level gate FET nem jó megoldás?
Megnéztem a linket. Az épitett változaton van hangerő szabályzó is ill. 3,5 jack dugorol lehet használni? ( bocsánat ha hülyeségeket kérdezek de kezdő vagyok és szeretném tudni biztosra hogy mi hova menjen)
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2015
Az említett 12V tápfeszültséget mi fogja szolgáltatni?
Üdv! Tudni kell, hogy mekkora a LED nyitófeszültsége és az áramerősség. Soros kapcsolásnál minden fogyasztón ugyanakkora feszültség esik (feltéve, hogy az ellenállás ugyanaz) kb. 4V kell egy lednek, vagyis 18 db LED sorba kapcsolva működik 70V-ról.
"70V-tal és 220W-tal van nevesítve"-ez a táp? Az alap képlet Ohm-törvénye R=U/I A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2015
Idézet: „Soros kapcsolásnál minden fogyasztón ugyanakkora feszültség esik” Egy fenét. Főleg ledeknél nem! Azonos áram folyik, és valamekkorára beáll a nyitófeszültsége!!
Egy akkumlátor. Robogó akkumlátor mivel azt szeretném hogyha az akksiról tudnám működtetni.
Sziasztok
Vannak ezek a tápkábelre és egyéb kábelekre pattintható ferritgyűrűk. Azt értem, hogy a tápba keletkező nagyfrekvenciás zavarokat szűrik ki, de ez most a gyakorlatba mibe nyilvánul meg? Tudna valaki páldát mondani, hogy amikor nem volt rajta akkor ..... volt, majd amikor rá lett téve akkor a zavarás megszűnt? Üdv
Üdv! Direkt hangsúlyoztam, hogy "feltételezve, hogy az ellenállás ugyanaz"! Nyilván ugyanolyan LED-eket szeretne sorba kötni.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
Lehet én kavarodtam bele, de még a PC venti vezérléséről van szó?
Ha láttad már a Zalman megoldását. ott egy 7805 teszi állíthatóvá a 12V-ot egy potival. Persze itt a 7805-öt hűteni kell. A Pickitekben egy áteresztő fokozat van (R-C tag - OPA - FET), ahol PWM jellel szabályozza a feszültséget. Ha egy logikai feted van a föld felé, esetleg Step-up konverteren lehet gondolkodni, ami az 5V-ból állítana elő 5-12V tápot. Erre szintén példa lehet ahogy a Pickitek megoldják a 13V programozó feszültség előállítását (persze a nagyobb áram miatt számolgatni kell).
A zavaroknak két formája létezik, a sugárzott, és a vezetett. A vezetett zavarok ellen hatésos a vezetékre, kábelre rakott ferrit gyűrű. Ezek olyan ferrit anyagból készülnek, amelyeknek nagy a veszteségi tényezőjük. A vezetéket átvezetve rajtuk, mint egy egymenetes induktivitás a frekvencia növekedtével egyre nagyobb nagyveszteségű impedanciát képvisel, így a vezetett zavar útjában állva akadályozza a nemkívánatos jelek tovább terjedését. Egy impulzusnak a frekvencia spektruma elvileg végtelen, és egy elektronikus berendezés érzékeny bemenetén zavarként, nemkívánatos jel hatását csökkenti.
Ez mindkét irányból működik, így hatékonyan korlátozza a belső interferenciák kialakulását is. Különösen hatékony az analóg, és digitális kevert jeleket használó eszközöknél. Pl. monitornál a kapcsoló üzemű külső táp felől érkező szélessávú zavaroknak a vídeójellel való keveredédét, vagy csökkentik a földhurkokon a nagyfrekvenciás jelek terjedését, csökkentik a gerjedés esélyét. Sokoldalúan, hatékonyan lehet alkalmazni.
Még mindig nem érted! A led NEM ellenállás, hanem félvezető, így nincs neki ellenállása, és soha nem is lesz egyforma a rajtuk eső feszültség. A lednek munkapontja van, de az erősen hőfüggő, ráadásul saját maga is hőt termel, így menet közben változik a munkapontja.
Ok, értem.El lehet mondani kedvesebben is, nem ilyen stílusban. Villamosmérnöknek fogok felvételezni a Műegyetemre, minden okítást szívesen veszek.
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
köszi fiúk a segitséget
Ezek vannak ráirva a lámpára (70V 220W), csak a lámpa már túlmelegszik pár sec mulva, s kikapcsolt a projektor :/ Ezért gondolnám megoldani a fényeröt LEDekböl csak azt nem értem pontosan, hogy az Ampert vegyem figyelembe, h ne égesse szét öket, vagy a feszültséget? vagy át lehet alakitani, h ne 70Vról üzemeljen, hanem duplájával? mert akkor esik az áramerösségem ez a feszültség-áramerösség duó kavar be nálam mindig
Üdv!
Az ebay-en keress rá a 30-50W körüli LED modulokra, azok tudnak 2400-4000LM-t. Van hozzájuk való meghajtó is. Szerintem jobb választás ez mint, ha több Power LED-ből raknád össze. Persze, ez csak akkor jó, ha el is fér a lámpa helyére.
Asztalai számítógép hangszórójában találsz legkönnyebben beapplikálható elektronikát. A 12V gyakori tápfeszültség bennük.
Üdvözletem!
A mellékelt képen látható alkatrész szimbólum mit jelöl? Arra tudok gondolni, hogy egy ellenállás-biztosíték(?), de ilyennel még nem találkoztam. A segítséget előre is köszönöm. (Maga az alkatrész úgy néz ki mint egy ellenállás, és 0,22 Ohm értékre van kiírva)
Talált, süllyedt! Bővebben: Link.
A szilikonkábel 220C fokig höálló.Azt javaslom inkább.
Köszi
Üdv
és ha számitógép hangszoróhoz csatlakoztatom ezt a hifi hangfalat az eredeti hangszórók helyett akkor hangosabban is fog szólni ugye?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
Esetleg ha van rossz vasaló, annak a textilszövött kábele, nekem bejött.Bővebben: Link
Akkor lesz hangosabb, ha a hangsugárzóid jobb hatásfokúak. Ebben a kategóriában bizton számíthatsz rá
Kérdés, hogy hőérzékelő is van-e a pákában, mert akkor a vasalózsinór soványka (3 eres)
Egyébként a HEStore-ban kapsz kábelt pákához.
Sziasztok!Segítséget kérek!
9 pin din kimenete van a mélynyomónak,ebből jack kábellel szeretnék összekötni pcre.Hogyan lehetséges? Forrasztani vagy egyéb dolgokon megcsinálom.
Köszi!
pont: én is gondoltam rá, de jobban csípnék egy hajlékony kábelt. Láttam olyan pákát, aminek a kábele egy 10 centis részen hajlott, aztán csak lógott. Olyat keresek, ha tudnám, hol keressem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |