Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lenne még egy kérdésem.Ltp s vezérléshez jó lenne ez a kapcsolás?a bal oldali telep az ltp a kapcsrajzon.Tinában működött,de a valóságban?
Hány volt kell a kivezárlásjelzőknek?Ha sorba kötöd nem bisztos hogy elég lesz az a 12v=.Márd le menyit vesz fel egy panel és szerintem kösd párhuzamosan.
Hello
Régebbi kocsiba szereltem be autórádiót. Probléma az, hogyha a pl. jobboldali hangszóró + kivezetése az autórádió jobboldali kivezetésének a - kivezetésére megy? Mert az autórádióhoz jövő hangszórókábelen nincs megjelölve, hogy melyik a + és melyik a - (egyszínűek). Üdv.
Ledenként mondjuk 10mA az 120mA. Még a többi áramköri elem is fogyaszt, de legyen csak 120mA.
16db kivezérlés-jelzőnél ez már 1,92A. Én ekkora áramot nem vezetnék át egyetlen kis eren. De ha a szalagkábel többi erét is kihasználod, akkor úgy már jó. Természetesen nem csak a 12V-os vezetéket kell megsokszoroznod, hanem a GND-t is! Üdv.!
Értem.
Ez számomra rossz hír Nem tudom, hogy akkor most mi legyen... mert ha az összes panelhez külön viszem el a 12V-ot meg a GND-t akkor kábelrengeteg lesz, amit nem szeretnék
Egy normális vastag vezetékkel kell őket összekötni és kész.
De amúgy ha rosszul volna bekötve, az problémát okozhat? Elromolhat valami?
Üdv.
Sziasztok. Neharagudjatok a mostani kérdésemért, de nagy bajban vagyok! Szükségem lenne nekem egy tankönyve!
A címe: Elektrotechnika Írta: Kerékgyártó László Száma:TM-11002 HA VALAKINEK ESETLEG MEGLENNE, KÉREM AZ VEGYE FEL VELEM A KAPCSOLATOT. Szeretném megszerezni, ha másképp nemlehet, akkor beszkennelve. Kérlek titeket, hogy segítsetek. Azért van rá szükségem, mert én kezdetben 9és10 osztályban Mechanikai műszerésznek tanultam. Utánan pedig 11és12 már villanyszerelőként tanulom, és én nem kaptam 9-ben ilyen könyvet! Ebből a könyvből adott fel a tanár jövőhét csütörtükre 60 oldalt megtanulni! :'( Kérlek titeket, hogy minnél hamarabb segítsetek, mert nemtudom sehonnan megszerezni.
Használj normális kábelt ne szalagot.Pl én a gápembe a 'tuningalkatrészekhez'kibelezett 230 as kábelt használok.Egyszerűen kihuzom a külső szigetelásből.
Igen, igen, csak nekem nem a feledatgyűjtemény, hanem a tankönyv kellene! Köszi a segítséget.
Üdv: Fodor
Megtaláltam! Köszi szépen! Ott ahol mondtad!
Ezer köszönet! Nagyon sokat segítettél!
üdv
az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan webáruház mo-on ahol hozzájuthatok egy pickit2 44pin demo boardhoz 16f887es vezérlővel? előre is köszi
Ha máshol nem, a disztribútortól biztosan megrendelheted / www.chipcad.hu /. Úgy keresd, hogy "PicKit2 Debug Express".
Sziasztok!
Megépítettem a csatolt fordulatszámmérőt, és az a probléma, hogy az első 10 led nem gyullad ki, ha a második IC benne van a foglalatban, ha pedig kiveszem, akkor is halványabban világít. Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogy lehetne korrigálni ezt a problémát?
Ellenőrizd a referenciafeszültségeket pl
Azt én sem értettem, hogy az a 22k-ós ellenállás miért van ott, mert az adatlapon sehol nem láttam. És ha jól gondolom, akkor az R1, és az R2 értékét kell változtatni, hogy rendesen működjön, ugye? Legalábbis számomra ez derült ki az adatlapból.
Kiderült mi a probléma, az R1, és az R2 a kapcsolás szerint fel volt cserélve az adatlaphoz képest. Most már működik rendesen. A 22K-ós ellenállást még mindig nem tudom, miért van ott, de nem sok vizet zavar.
Na azok állítják be a referencia feszültséget
Sziasztok
Van ugye az LT1083-as fesz.stab. IC. Ez ugye 5A-s. Akkor ennek most 5A-t kell adni és akkor 5A-val terhelhető, vagy ha adok neki 1A-t akkor is 5A-val tudom terhelni? Néztem az adatlapját de nem tudom kikapizsgálni. Melyik igaz? Köszi szépen
Adhatsz neki 10-et is, de csak max. 5A-t fogyasztó cuccal terhelheted mert nagyobbat nem bír el, ha 1A a táp, akor csak 1A vehető ki belőle.
Ettől féltem... csak akkor lehet 5A-val terhelni ha 5A tápot kap.
Valami megoldás létezik-e amivel 1A-s tápot több A-val lehet terhelni?
Hát én nem tudok olyat, esetleg trafó megbontásával. passz
Őőő valami kapcsolásra gondoltam. Esetleg...
Hátha tud valaki, na meg hátha létezik
Azért is írtam hogy én nem tudok olyanról (kapcsolás)
Azért köszönöm
Ha valaki tud ilyesmi kapcsolást, az kérem szépen szóljon!
LM317-el lehet ilyet? HMM Nem is gondoltam.
Ez a kapcsrajz jó lesz, köszi szépen
Hellosztok!
Mire jók a flip-flopok? Olvastam a wikipediát de nem sok mindent értettem meg.
Én ezt nem értem, te nem arra gondoltál, hogy egy 1A-t leadó tápból hogyan lehet 5A-t leadó tápot csinálni?
Végül is igen, de az LM317 az másra lesz jó ez még mindig nyitott. Az 1A-ból több. Nem kontkrét 5A hanem inkább úgy mondanám "Amper növelés" érdekelne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |