Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha pedig asszimetrikus pozitiv táp kell akkor - a gnd a + pedig a + 20V nem?
Hali!
Én még nem láttam olyan kapcsolást TDA 2003-al, ami szimetrikus tápot igényelne. (Tudtommal nem is olyan kialakítású az IC.) Szóval amint köbzoli is írta ez esetben a - egyelő a GND-vel.
Nemnagyon keltik fel az érdeklődésem az erősitőkNem is szándékozok épiteni egyet se.Sajnos még nemtudom minden ismertebb ic felépitését.
Ha pozitiv táp kell akkor ahogy közboli irta.
Halihó! Tudom beszéltük már ezt a témát valahol, ha van kedvetek válaszoljatok...
Szóval LCD kontraszt. Ott van az a nyamvadt poti, a kontraszt beállításhoz. Ha kihagyom, akkor maximálisan sötét lesz, vagy maximálisan világos lesz? Meg az érdekelne, hogy miért kell a poti egyik lábát GND felé kötni? Bocsi, ha valakit felzaklattam, mert már volt ez a téma és nem keresek és stb... ![]()
Értem...Hát akkor fő a biztonság,én is olyat rakok bele.
Köszi szépen!
Kösz hogy egyértelművé tettétek szóval nem kell semmi ördöngősség a + megy a +20V hoz ,a lefelé fordított T alakú dolgok
![]() ![]()
Sziasztok
Lenne egy kérdésem. Hogyha áramkörbe kondenzátort cserélek,akkor ha a kapacitása megegyezik de nagyobb a kondi feszültség lehet-e baj belöle? Mondjuk: 25V 220µF cserélnék 30V 220µF -osra Köszi a segitséget.
Ha nagyobb, abból nem lesz baj, csak ha kisebb. Akkor van pukkanás.
![]()
100%?
Mégha digitális az áramkör akkor is?
Kis sarga keramia kondenzator anyit ir rajta hogy 22k.
Van valakinek otlete hogy menyi az erteke?
Hali
A bekarikázott rész milyen alkatrész pontosan! Gondolom kondenzátor elektroit? Mértékegység? Kösz előre is!
Sziasztok!
Szeretnék építeni egyí időzítőt, amit tudnia kéne az az, hogy a táp megjelenése után pl 3mp múlva kapcsoljon és úgy is maradjon. Monostabillal kéne megoldanom, viszont ha a 2-es lábat (bem.) a földre forrasztom úgy nem kapcsol, csak ha a táp megjelenése után kötöm rá manuálisan. Ezt eddig úgy oldottam meg hogy a 2-es lábra kötöttem. Gondolom van ennél elegánsabb megoldás is, ez kellene nekem, ha valaki meg tudná mutatni. Illetve milyen tranyót tegyek rá hogy akkor kapcsoljon amikor az 555 jelet ad? Gondolom NPN-t nem? köszi
Úgy hívják Kramia kondenzátor.
100 nF-os. Nincs + ill. - oldala
Hali,
Mi a különbség az 0,4W és a 0,6W ellenállások között? Van valami nagy különbség köztük? Általában milyen ellenállásokat hazsnéunk fémrétegelt?
Teljesítmény különbség van köztük, általában 0,6W-os fémréteg ellenállásokat használunk.
És nagy különbség nincs köztük.
Hali,
Anód vagy a ketód a negatív? Mi a különbség a Ledeknél a transzparens és a diffúz között? Melyik az általánosabb? üdv!
Hello, a transzparens az átlátszó, üvegszerű tokozás, a diffúz a "homályos" színezett burok.
Helló!
Lenne egy béna kérdésem. A BSS elektronika honlapján találtam a mellékelt kapcsolást. Időzítőt szeretnék készíteni. A problémám, hogy nem látom az ábrán hova és hogyan kell bekötni a relét. Be tudnátok rajzolni esetleg? Köszi és üdv
Be van rajzolva, a tranyó kollektorkörében van. Párhuzamosan a diódával.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |