Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok,
Egy 3.3v-os mikrokontrollerrel szeretnék tápfeszültséget mérni 40v-ig, azonban az a probléma merült fel hogy nagyon ingadozik a uC által mért érték. Az egyik topicban kibogoztuk hogy nem programhibából jön a probléma mert egy TL431-el fix 2.5V-ot generálva stabilan méri az uC a 2.5V-ot. A feszültségosztó direkt a 1000µF-os szűrőkondenzátor 2 lába közé van bekötve és a feszültségosztó kimenetén (a port/GND között) is van egy 10nF-os kondenzátor. Szerintetek hogyan lehetne mégjobban megszűrni a mikrokontroller lábára menő jelet? A választ előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2021
Az osztót megnövelném a tízszeresére (100k és 15k) és a 10nF helyett tennék 10µF-ot, az alighanem kiszűri már a pufferkondenzátoron lévő brummot.
Azt esetleg próbáltad megnézni szkóppal, hogy a portlábra a valóságban így mi jut? Esetleg a 10n-t lehetne nagyobbra cserélni.
Sziasztok!
Néztem egy kapcsolási rajzot egy elektroncsöves erősítőről, de nem tudom, hogy hogyan kell hozzá bekötni az elektroncsövet, és hogy milyen transzformátor kell hozzá. Tudna valaki benne segíteni? A válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2021
Azért nagy durranásban ne reménykedj. Mivel nincs a csőnek rács előfeszültsége, rendes torzításra számíthatsz.
A rajzon ott vannak a kivezetések lábszámai, az anódon azért nincs, mert az a cső tetején levő kupak. Trafónak egy 230/24 V -os Puskás féle trafót használhatsz.
Ez egy teljesen komolytalan kapcsolásnak néz ki... A fűtőfeszültség megegyezik az anódfeszültséggel, és a segédrács feszültséggel? Normális csöves erősítőkben az anódfeszültség 2-300V, a segédrácsra már nem emlékszem, de 80-100V körül kellene lennie szerintem.
Szerintem keress valami rendesebb kapcsolást, ez egy vicc...
Mivel lehet mérni egy fűrész generátorral előállított jel nagyságát? A multiméter nem jött be.
Oszcilloszkóppal rendesen, de egy megfelelő csúcsegyenirányító segítségével (dióda-kondi) multiméterrel is.
Oszcilloszkóp javításnál ilyenkor kell egy másik szkóp.
A videó alapján: Heat shrink solder butt connector test. én nem bíznék benne.
A BSS nem hazudtolja meg önmagát. Egy kis teljesítményű cső, még csak csak, de pont egy nagyteljesítményű végcső?
Cégnél használtuk, nagyon jól bevált (autós felhasználás), de az általunk használtból 3-4 darab került annyiba mint a linkeltből az egész csomag. Nagyon jól nedvesítette a rézdrótot, tökéletes forrasztást képzett (nem úgy mint Bakman által linkelt videóban). Szóval ebben az "utánzatban" én sem bíznék, csak miután kipróbáltam és egy csomó tesztnek vetettem alá (ahogy azt annó a drágával is tettük:túlterhelés, szélsőséges hőmérséklet (persze az olvadáspontot meg sem közelítettük), mechanikai behatások; és szét is boncoltunk egyet-kettőt).
Köszönöm a válaszokat!
Tudna valaki küldeni egy komolyabb kapcsolási rajzot elektroncsöves erősítőhöz? A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2021
Külön fórum van erre amit sajnos fagyasztottak. A fórum képei között találsz eleget. Ehun van ni.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2021
Mi van még a 12V-on? Esetleg egy stab IC ami adja a mikrokontrollernek?
Értem, köszi. Gondolom kerámia kondenzátorokkal megoldható, bbár ehhez nem értek.
Találtam olyat, ami egyszerre képes +/- feszültséget előállítani.
Bővebben: Link Van sokféle, inkább az a probléma, hogy 40V-ot nem bírnak Illteve a kérdés, hogy az előfokba behallatszik-e A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2021
Na, meg is van a megoldás Ez a konverter átalakítja a 40V-ot 12-re, tehát megvan a 12V, és erről a 12V-ról meg tudom hajtani a fenti +/-15V átalakítót.
Köszönöm a válaszokat.
A táp szűrőkondenzátorára semmi sincs az ellenállásosztón kívül kötve. A képen látható táppal van a gond, ha egy 220v-->12v-os tápot vagy akkumulátort kötök a helyére akkor azzal nem ugrál a mért érték. Próbáltam direkt a táp kimenetére (a kábelek elé) tenni egy 4700µF-os kondenzátort de az se segített. A probléma "elméletileg" megoldódott mert stabilabb táppal nem ugrál a mért érték, viszont továbbra is zavar az hogy miért van zaj a táp kimenetén. Oszcillószkópom nicsen, amikor sikerül szerezzek akkor fogom folytatni a méréseket és jelentkezek az eredményekkel. Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát.
Sziasztok!
Van 2 db USB optikai extenderem, mind a kettő 1310nm és 1550nm működik, egyiken ad a másikon vesz. Egy szál optikai kábelen szeretném átvezetni a kettőt a szomszéd házba, de mivel azonos hullámhosszon vannak zavarnák egymást. Létezik olyan eszköz, ami átteszi a jelet 1310nm-ről egy másik hullámhosszra?
Létezik de nagyságrendekkel többe kerül (már ha kereskedelmi forgalomban kapható), mint két otikai kábel behúzása.
És azt meg tudod mondani hogy mi a neve?
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem hogy mit lehetne tenni azzal energiacsúccsal amit a fagyasztóládám generál elindulás pillanatában?
Zavarszűrés.
Hello! Érdekes kérdés. Mert Te, mit szeretnél vele tenni?
Sejtettem hogy zavarszűrés lesz a megoldás. Csak hogyan miként lehet az a kérdés.
Mert gondolom nemigazán barát a google ha csak annyit írok be hogy zavarszűrő fagyasztóládára. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2021
Hasonlóan, mint a fénycsövek szűrő kondija.
Mi a problémád vele? Zavar valamit, leold a kismegszakító, lefagy a számítógép az indulásakor, vagy mi történik?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |