Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is! Idézet: „Denaturált szeszt lehet még kapni?” Igen, elég sokat elhasználnak nálunk a fiúk tisztításra.
Nem jó, ezek többféle műanyagot is oldanak. Viszi a csatlakozókat, ICket, mindent, amiben műanyag van.
A nitró az elképzelhető, na de nem a csatlakozókat kell kenegetni vele.
Körömlakklemosót mióta az eszemet tudom használom, sose volt vele bajom.
A 80-as, 90-es években a BRG-ben is ilyennel mosták a paneleket.
Amelyik nem kell, azt le kell csípőfogóval vágni, majd utána könnyen kiforrasztod a maradványait, aminél meg a csati kell, kivágod a pcb-ből és úgy leforrasztod róla a maradék panelt.
Nem tudom, hogy a javítandóval merek-e majd olyan bátor lenni...
Pentium 4ig biztosan ólmos. Én gyártottam a P3 és P4-eket a Dell-nek...
Attól függ milyen régi és hány rétegű a PCB. Ami legalább 6 layer-es, azok bírják a kiképzést, de alatta hamar bajok lesznek. Ésszel kell csinálni, mert aztán hamar baj lesz.
Mondanám, h hozd át és megcsináljuk, de nem a környékemen laksz.
Csaticsere. Tuti be lehet szerezni kicsi pénzért.
Mindkét áramköri lap számítógép alaplap. Nem tudom, hogy ezeknél mennyire kellene vigyázni...
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2022
Igazából ezek flux lemosásra nemigazán jók. Sima IPA nem oldja rendesen.
Ezek a hatásosak, csak igen drágák. https://hu.farnell.com/electrolube/flu400db/fluxclene-can-aero-brus...725663 https://hu.farnell.com/techspray/1621a-400s/flux-remover-398ml-spra...501335
Mikori? Szerintem van rajta dátumkód.
Mint kisiparos?
( Vagy a bérgyártónál dolgoztál anno? )
Lehet, hogy ez nem a legjobb topik, de nem találok jobbat.
Tudna nekem valaki készíteni egy 7 szegmenses kijelzővel rendelkező random szám generátort? Kéne rá 2 forrpont, aminek a zárásakor elkezdi a számokat gyorsan váltogatni néhány másodpercig, majd kiír egy számot. 5v tápról használnám. Táp, doboz, nyomógomb nem kell. Idézet: „Denaturált szeszt lehet még kapni?” Festékboltba szokott lenni.
Hello! Kapcsolási rajz az van hozzá. Pld. De ez egy fórum, nem egy online üzlet..
Mire kell ilyesmi? Csak egyetlen számjegy kell?
Ha meg tudnám csinálni, biztos nem kérnék segítséget. De azért köszi.
Lenkelnél egy topikot, ahol ez nem off?
Igen, egy számjegy. Gombnyomásra 0-9-ig pörög, majd megáll egy számon. Ennyi.
Lap tetején az apróhirdetés fül.
Vagy https://www.hobbielektronika.hu/forum/7-szegmenses-led-kijelzo itt, vagy itt.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2022
Meg is építettem akkor mikor fel lett dobva a kérés de pont a kérőt nem is érdekelte a kész kapcsolás.
Nem tudom mi a cél... A legolcsóbb, legkisebb, legpofásabb, leggyorsabban "kész" lehet egy digit stopperóra századmp pontosságú, a mp és a tized mp digitet kitakarni, csak a százados látszódjon Bár ez igaz 2 gombnyomás lesz start és stop
Akkor talán csak meg tudtok egyezni a tervek/és vagy a tulajdonjog átruházásában.
Üdv!
Ehhez a típushoz nem találtam doksit. Valamikor régen használtunk Ubiquiti eszközöket, ha jól emlékszem az alap Ip 192.168.1.1. Próbáltál kábellel csatlakozni hozzá? Lehet hogy reset után ki van kapcsolva a rádiós része. Valahol a csatlakozók mellett kell lenni a reset gombnak, lehet hogy hosszan kell nyomni(kb.10 sec) de az is lehet hogy táp nélkül kell a gombot nyomva tartani és úgy ráadni a tápot már nem emlékszem. Ha kábellel csatlakozol ad linket? Villog valamelyik LED a csatlakozón?
Ezen jött a net a szolgáltatótól. Kijöttek, vettettek velem újat és felrakták helyette. Tehát alapból kábellel csatlakoztam rá, és próbakor is. Arra emlékszem, hogy amit én találtam, abban semmit nem jelentett ez a villogás, máshogy kéne villognia, ha működne, de nem is működik, szóval lehet jól villogva jelez valami hibát, amit én láttam, talán csak a normális működés villogásokat írta le. A lényeg, hogy olyan, mintha nem lenne bedugva, szóval szerintem minimum egy soros portos frissítés kéne neki, és/vagy valami csere. Ezért kérdeztem, hogy javít-e valaki ilyet? Mert én nem tudok ilyeneket csinálni. Viszont holnaptól optikai netem lesz, és használhatom a működő AP-t, és ugye át akarok lőni a vasút felett, ehhez kéne a rossz AP is. De a kertbe sincs net, szóval tudnám hova tenni.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |