Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is! Idézet: „Denaturált szeszt lehet még kapni?” Igen, elég sokat elhasználnak nálunk a fiúk tisztításra.
Nem jó, ezek többféle műanyagot is oldanak. Viszi a csatlakozókat, ICket, mindent, amiben műanyag van.
A nitró az elképzelhető, na de nem a csatlakozókat kell kenegetni vele.
Körömlakklemosót mióta az eszemet tudom használom, sose volt vele bajom.
A 80-as, 90-es években a BRG-ben is ilyennel mosták a paneleket.
Amelyik nem kell, azt le kell csípőfogóval vágni, majd utána könnyen kiforrasztod a maradványait, aminél meg a csati kell, kivágod a pcb-ből és úgy leforrasztod róla a maradék panelt.
Nem tudom, hogy a javítandóval merek-e majd olyan bátor lenni...
![]()
Pentium 4ig biztosan ólmos. Én gyártottam a P3 és P4-eket a Dell-nek...
![]()
Attól függ milyen régi és hány rétegű a PCB. Ami legalább 6 layer-es, azok bírják a kiképzést, de alatta hamar bajok lesznek. Ésszel kell csinálni, mert aztán hamar baj lesz.
Mondanám, h hozd át és megcsináljuk, de nem a környékemen laksz.
Csaticsere.
![]()
Mindkét áramköri lap számítógép alaplap. Nem tudom, hogy ezeknél mennyire kellene vigyázni...
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2022
Igazából ezek flux lemosásra nemigazán jók. Sima IPA nem oldja rendesen.
Ezek a hatásosak, csak igen drágák. https://hu.farnell.com/electrolube/flu400db/fluxclene-can-aero-brus...725663 https://hu.farnell.com/techspray/1621a-400s/flux-remover-398ml-spra...501335
Mikori? Szerintem van rajta dátumkód.
Mint kisiparos?
![]() ( Vagy a bérgyártónál dolgoztál anno? )
Lehet, hogy ez nem a legjobb topik, de nem találok jobbat.
Tudna nekem valaki készíteni egy 7 szegmenses kijelzővel rendelkező random szám generátort? Kéne rá 2 forrpont, aminek a zárásakor elkezdi a számokat gyorsan váltogatni néhány másodpercig, majd kiír egy számot. 5v tápról használnám. Táp, doboz, nyomógomb nem kell. Idézet: „Denaturált szeszt lehet még kapni?” Festékboltba szokott lenni.
Hello! Kapcsolási rajz az van hozzá. Pld. De ez egy fórum, nem egy online üzlet..
![]()
Mire kell ilyesmi? Csak egyetlen számjegy kell?
Ha meg tudnám csinálni, biztos nem kérnék segítséget. De azért köszi.
Lenkelnél egy topikot, ahol ez nem off?
Igen, egy számjegy. Gombnyomásra 0-9-ig pörög, majd megáll egy számon. Ennyi.
Lap tetején az apróhirdetés fül.
![]()
Vagy https://www.hobbielektronika.hu/forum/7-szegmenses-led-kijelzo itt, vagy itt.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2022
Meg is építettem akkor mikor fel lett dobva a kérés de pont a kérőt nem is érdekelte a kész kapcsolás.
![]()
Nem tudom mi a cél... A legolcsóbb, legkisebb, legpofásabb, leggyorsabban "kész" lehet egy digit stopperóra századmp pontosságú, a mp és a tized mp digitet kitakarni, csak a százados látszódjon
![]() ![]()
Akkor talán csak meg tudtok egyezni a tervek/és vagy a tulajdonjog átruházásában.
![]()
Üdv!
Ehhez a típushoz nem találtam doksit. Valamikor régen használtunk Ubiquiti eszközöket, ha jól emlékszem az alap Ip 192.168.1.1. Próbáltál kábellel csatlakozni hozzá? Lehet hogy reset után ki van kapcsolva a rádiós része. Valahol a csatlakozók mellett kell lenni a reset gombnak, lehet hogy hosszan kell nyomni(kb.10 sec) de az is lehet hogy táp nélkül kell a gombot nyomva tartani és úgy ráadni a tápot már nem emlékszem. Ha kábellel csatlakozol ad linket? Villog valamelyik LED a csatlakozón?
Ezen jött a net a szolgáltatótól. Kijöttek, vettettek velem újat és felrakták helyette. Tehát alapból kábellel csatlakoztam rá, és próbakor is. Arra emlékszem, hogy amit én találtam, abban semmit nem jelentett ez a villogás, máshogy kéne villognia, ha működne, de nem is működik, szóval lehet jól villogva jelez valami hibát, amit én láttam, talán csak a normális működés villogásokat írta le. A lényeg, hogy olyan, mintha nem lenne bedugva, szóval szerintem minimum egy soros portos frissítés kéne neki, és/vagy valami csere. Ezért kérdeztem, hogy javít-e valaki ilyet? Mert én nem tudok ilyeneket csinálni. Viszont holnaptól optikai netem lesz, és használhatom a működő AP-t, és ugye át akarok lőni a vasút felett, ehhez kéne a rossz AP is. De a kertbe sincs net, szóval tudnám hova tenni.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |