Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ott van előtte az ellenállás egy rezisztencia és egy kapacitás képében.
Az X2 az mit jelent? Ezek a zavarszűrő kondenzátorok? Az, hogy 275Volt vagy 400 Volt, az számít valamit? A linken amit adtál 230V, 3V zener, 40mA-nál 5 kOhm ellenállást ajánl a zener elé, ahol az "ellenállás szükséges teljesítménye 11W" (???) Gondolom ez akkor van, ha nincs egy 1µF-os kondenzátor az áramkörbe sorbakötve.
kadarist: szerintem 1W (talán)
Igen. A kondenzátor utáni feszültséghez kell méretezni.
X2 kondenzátor
Használj nagyobb teljesítményű diódát, mert bekapcsoláskor túlterhelődhet az 1W-os.
Skori oldalán megtalálható az előtét kondenzátor méretezése is.
" A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2022
Igen, de az 1 MΩ az 1 µF-os kondenzátort süti ki, ha ki van kapcsolva.
Kondenzátorral sorba. pl. 100 Ω 1 W. A bekapcsolási áramlökés korlátozására.
3V zenerben 1.3W a legnagyobb. Lehet őket párhuzamosan kötni, vagy úgyis kicsapja a leggyengébbel kezdve?
Ebben a videóban mi az a kék valami? youtube valami láttam másik videókban is ilyent, ott a kondenzátor után a fázisra, és a nulla közé volt bekötve
Az egy 470pF-os kondenzátor. Ha nincs nagyobb Zenered, akkor használd a Skori-féle megoldást, az jóval korrektebb.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2022
Hello! A komparátor OPA kimenete és a Fet Gate közé kellene a késleltetést bekapcsolni.
Mondjuk nem írtad meg mekkora időre gondoltál, de talán legegyszerűbben talán így lehet megoldani a dolgot.
Még régebben vettem 20 db hétszegmenses kijelzőt, de nem figyeltem, hogy közös anódos kellene és közös katódosat vettem.
Nincsen valami trükk arra, hogy használni tudjam ICL7107 -hez?
Szegmensenként egy NPN tranzisztor bázis- és kollektor ellenállással.
Milyen értékű ellenállások legyenek?
BC183 -ból van úgy egy negyed kiló. Ha az jó hozzá.
Megölhet őket lassacskán. De gondoltál már egy tranzisztorral "turbózott" zenerre? Vagy kell ez a teljesítmény? 470 nF-os kondenzátor megfelezi az áramot.
A bázis ellenállás 10k körüli, a kollektor ellenállás 5V - 1,8V = 3.2V > 3.2V/5mA = 640R
Köszönöm szépen.
Irigylem azokat, akik csak úgy kiszámolnak valamit. Láttam a nem túl egyszerű erősítőd rajzát. Gondolom, saját tervezés. Én jó esetben csak utána építek egyszerű dolgokat.
Sziasztok,
90V / 15mA anódfeszültség előállítását két darab azonos 45V-ra állított step up modul sorba kapcsolásával szándékszom előállítani. Lehet / szabad ilyet? köszönöm.
Ilyen modulokkal nem oldható meg mert ezek ki- és bemenetei galvanikus kapcsolatban vannak egymással. Már ha a "primer" oldaluk azonos forrásból táplálkozik.
Feszültségkétszerező! Olcsóbb, biztosabb.
12V DC to 90V AC
Egy ilyen belefér?
Van két DC áramforrás (elem, vagy akkumulátor).
A feszültségük lemerültség miatt különböző. Lehetne-e a köztük lévő feszültséget, áramerősséget mérni? Esetleg terhelni? Ha igen, hogyan lehetne bekötni?
Sajnos nekem a 4db 18650 Li akku miatt 16,8V DC a betáp a fesz kétszerezőhöz meg AC kellene.
Bőven befér, legfeljebb a 4db Li akku helyett csak 3-at használok a 12V betáp miatt.
Ezt a modult átgondolom, köszönöm!
Hello! Csak Karesz véletlenül elírta, PNP tranyó kell..
Valójában van egy a képen látható kialakítású 98V-ot tudó konverterem, de az ide túlzás terhelhetőség szemponjából ezért valami kissebb/gyengébb verziót szerettem volna használni.
Tudnál esetleg egy vázlatot feltenni arról, hogy hogyan is néz ki a kapcsolás?
Hová kössem az aktuális szegmenset?
Hello! Elég értelmetlen project ez egy hibásan rendelt kijelző miatt.. Még ha egy nagyobb vagy nagyobb áramú kijelző enne a cél, akkor még csak-csak..
Egyébként az adatlap nem jelzi a kimenet szivárgó áramát ami itt problémát jelenthetne, vagy is hogy szükség van-e bázis-emitter ellenállásra is vagy sem. Remény az van, hogy van belül felhúzó ellenállás, mert van olyan ábra ahol közvetlen CMOS XOR kaput hajtanak meg, aminek bemenete nem "lóghat a levegőben". Azt is ki kell próbálni, hogy 5mA szegmensáram elégséges-e vagy sem számodra.
Hogy elcsesztem ezt a rendelést, még kapóra is jött, mert van 4db 3,5 * 5 cm -es kijelzőm is.
Mármint, egy digit ekkora. Oda akkor jól jön ez a kapcsolás. Régen kaptam valakitől, de nem tudtam, mit kezdjek vele. Így már az is értelmet nyert. Köszönöm szépen a választ. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2022
Azért nézz utána, hogy a nagy kijelzőnek, elég-e az 5V tápfesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |