Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1368 / 2522
(#) at22 válasza Doncso hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Szia! A két nagy puffer kondi az 100voltig bír ahogy írtad 105volt az áramkör, szerintem szét menne a kondi.
(#) Buvarruha válasza Doncso hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Azzal, hogy olyan dolgokat méregetsz vele először ami valószínűleg jó, nem fogja megtanulni. Én úgy szoktam kezdeni, hogy megkeresema hibát, ha megvan, akkor kell keresni az okát, ha az megvan, akkor lehet javítani a hibát. Nem fordítva. Kezdje a végtranzisztorokkal, ha azok döglöttek, akkor lehet ellenőrizni, hogy a táp túlélte-e nem fordítva. Ha esetleg hibát talál a tápban, kijavítaj, bekacspolja és megint jön a durranás, mert az oka nem lett kiderítve és javítva. A legvalúszínűbb ok a túláramra a végtranyó, azzal célszerű kezdeni. Abból élek, hogy hibát keresek, tudom, hogy mit, hogyan kell elkezdeni.
(#) Doncso válasza at22 hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Én a rajzból táplálkozok, amit belinkeltél, ott 2*75Vac-t ír, ez üresjáratban olyan 102v, de inkább 100, terhelésen kicsit esik, így mondjuk csúcson jár a kondi, dehát ezt már megszokhattuk sajnos, a kondikkal mindig kísértik az elektronikai készülékek életben maradási esélyeit.
(#) blasz válasza Doncso hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Lásd monitorok,igen sajnos
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Így van, ez is egy metódus. De én nem mondtam, hogy ha a táp jó, akkor kösse vissza a rossz erősítőt. Azt írtam, kösse le a tápot, tehát vegye ki a biztosítékot, mérjen rá, ha rendben, akkor kezdjen a végtranzisztorok környékén kapirgálni. Lényegébe ugyanaz mint amit te mondasz.

Idézet:
„Szia. Én a következő képen kezdeném a hibakeresést. Kivenném a puffer utáni biztosítékokat, majd bekapcsolnám, ha a táp jó, akkor nulla füstölés mellett ellenőrizném a tápfeszt a biztosíték tartó megfelelő lábán, ha táp oké, akkor valószínű a végfok van leégve. Akkor a végfok tranyóknál kapirgálnék.”

Akkor mi a baj?
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
(#) Doncso válasza blasz hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Hát igen, meg még kapcsi tápok, tv, stb stb.
(#) Buvarruha válasza Doncso hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Az igaz, hogy nem mondtad, de az eberke tapasztalatlan és simán fény derülne az arcára, amint valami kis hibát találna a tápban és megpróbálná, ebben biztos vagyok, majd jönne vissza, hogy baj van, gyakori jelenség.

Ja és azzal semmit sem tanul, ha mindent végigmér, de abból, hogy a végtranyók a legvalószínűbb hibaforrások és azt is leírtam, hogy miért, máris tanult valamit, de a vakon méregetésből semmit.
(#) at22 válasza Doncso hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Holnap kiderül kimérem a tranyókat az egyenirányító hidat a trafó szekunderét stb.. Holnap írok hogy mire jutottam. Látom igen megy a vitatkozás tény és való hogy kezdő vagyok de azért tudom hova kell nyúlnom vagy mit kéne méregetnem. Azért gondoltam, hogy írok a fórumra mert vannak ügyes emberek és hamarabb ki tudnák deríteni hogy mi lehet a baj.
De lehet inkább elviszem egy szakemberhez, de úgy vagyok vele, hogy ha nem volna baj akkor azt én is ki tudnám cserélni benne és olcsóban meg úsznám.
(#) Doncso válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Igaz, de én nem is írtam neki, konkrétan, hogy " te figyelj forrassz ki mindent és mérd át" Fentebb írtam, hogy kezdtem a segítség nyújtást.
(#) blasz hozzászólása Júl 14, 2013 /

Jobb sarok Bal sarok? Ki hova áll?Szegény srác meg áll a füstös vége felett,és nem ért semmit itt meg ölik egymást a szakik.Ejnye má na.
(#) Doncso válasza at22 hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Én nem látok itt vitatkozást, maximum érvelünk, ennyi. Nincs ott egyébként nagy baj, szerintem is a végtranyóid hullottak el, mindössze azt hittem jobban érdekel a téma, esetleg lenne kedved közelebbről megismerni egy erősítő felépítését, javítását, stb,
(#) Doncso válasza blasz hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Kavalkád van.
(#) blasz válasza at22 hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Ne vidd sehova igenis állj neki megcsinálni,kamatoztasd a tudásod,és a végén ha müködik Te leszel a legbüszkébb ember a fórumon.Én is igy voltam vele,igaz 1 hétig izzadtam,de kész lett.És ha megakadsz akkor bátran kérdezz sok a segitő kéz itt a hobbin.
(#) Koncsar válasza Doncso hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Igen ebben a kavalkádban így nem fogok megtanulni erősítőt javítani.
(#) Doncso válasza Koncsar hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Hát figyelj, így az izgalmas nem?
(#) blasz válasza Koncsar hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Kérdezz tőlem mindent tudok,legfeljebb nem...
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

A jó szakik bajszát meg kell rángatni, és akkor előjönnek mint oroszlán a barlangból.
(#) Buvarruha válasza Koncsar hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Igazából csak magadtól és tapasztalatokból fogsz tudni hatákonyan, gyorsan javítani.
(#) blasz válasza Koncsar hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Nem nem,ők a füstszagra jönnek elő
(#) Koncsar válasza Doncso hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Így igaz, egyből jól érzem magam.
(#) Koncsar válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Igen.
(#) at22 válasza blasz hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Szia! Köszi holnap nekiállok.
(#) Koncsar válasza at22 hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Pedíg most kéne, míg meleg a páka.
Meg míg itt vannak a Fiúk.
(#) Koncsar válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Hát, most javítjuk, de át akarja tenni holnapra.
(#) Buvarruha válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Szakmai konzultáció történt, ezzel jár.
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

És milyen részletes...

at22 meg menekül a munka elől.
(#) Ge Lee válasza Doncso hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Ha megnézed a rajzot, azon +/-70V-ról táplálkozik a végfok. A pufferek is 100V-osak, tehát ott annál több biztos hogy nincs, inkább kevesebb. Szét kell szedni, és mérni.

Egyébként ez a végfok már nem a gagyi kategória, javítottam hasonlókat (ezt a típust pont nem), és hát nem olyan könnyű őket tönkretenni. Amit legutóbb csináltam, azon pl. a kimenet többszörösen volt biztosítva (áramkorlát, relés DC védelem, Triac, plusz mechanikus túlterhelés védelem). Utóbbi hasonló a hálózati automatához, csak kicsiben. Ha túlterhelés van kinyomja, és kézzel kell visszanyomni hogy újra működjön. Annál csak ezt kellett visszanyomni, meg a kontakthibás hangerőpotit cserélni.
Az áramkorlát és a Triac ebben is benne van, a többihez végig kéne bogarászni az egész rajzot.

Köbzolibá megjelent mint egy sas, egyből csend lett. A madarak elrepültek.
(#) Doncso válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Épp az imént dorgáltak meg, a mindent ellenörizni kellene beszólásomért.
Következő: »»   1368 / 2522
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem