Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A pici hőmérő tranzisztor lapos felét rányomtam a kifolyt hűtőpasztára, és kis szikszalaggal rögzítettem, ez ilyen kb hőmérséklet de köze van a 40 celsiushoz mer hozzá ért a kezem és jó el is kaptam.
Holnap a műszerész szaki szomszéddal megméretem, vagy van még esetleg egy réfgi analóg műszerem azzal is ránézhetek holnap. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Hát pont erről beszélek, hogy 40 C fokosnak méred, és elkapod róla a kezed. Ez két dolgot jelenthet: vagy nem 40 C fokos, vagy hiperérzékeny a kezed a hőre. Ez utóbbiban nem annyira hiszek. Gondolj bele, a testhőmérsékleted 36 C fok. Hogy érezhetnél 40 C fokot tűzforrónak?
A régi analóg műszernél nincs is jobb a célra! Nekem a kedvencem az UNIV 3, abban sokkal jobban bízok, mint ezekben az ezer Ft-os kategóriás bóvlikban.
Ne viccelj már hogy a 40 fokos felülettől el kellett kapnod a kezed! A testhőmérsékleted 37, a 3 fok +-t nehogy már kellemetlennek érezd! Gondolkodj már el kicsit.
Hát mikor megfogtam még jó meleg volt csak még rátettem a mérőkét lehűlt.
Ennyit számítanak egy mérés eredményében a mérés körülményei...
Az valóban fura,ha másik multi is ezt mutatja akkor ott van a féltápfesz,ez tipikusan akkor van ott ha az stk tönkrement.Épp egy Sonyt javítottam ugyanígy az stk nyúlt meg benne.
Ott is kb 30 voltot engedett át az egyik fele. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
Főleg a helyes "nyitófeszültség" esetén, nem? Ha a "nyitófeszültség" jó, akkor hogyan lehet, hogy kiengedi a DC-t a kimenetén?
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
40 celsius fokot nehezen tudom elhinni hogy égetné a kezed,én úgy 60-70 foknál szoktam érezni hogy na ez meleg mikor kezet mosok és kicsit jobban megnyitom a melegvizet
Amúgy a multiméterhez kapott celsius mérő nem ér semmit, még csak megközelítőleg sem a helyes adatokat mutatja. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
El voltam ott tájolva picikét bocsesz
Jóvan na hát na! Bárkivel megesik, nem?
De ez saját építésű hőmérője, ami abszolut pontos, hát nem olvastad? Hogy mihez kalibrálta, azt nem tudjuk egyenlőre, de abszolut pontos!
Martin! Olvasd már le milyen milyen szám van írva a hibás STK hátára! Úgy nézem mostanáig vizet gereblyéztünk
Hát ez az.. Mihez képest pontos... Amúgy nekem ez volt az az stk amivel ugyanez volt az egyik fele rotty...Csere után működött,és már ment is vissza gazdijához.
Üdv. Megjöttek az új tranyok szépen beépítésre is kerültek de sajna a probléma még mindig ugyan az a job csatornán tápfesz a balon kis pattanás van csak sajna. Mi lehet a probléma?
Nem tudom meddig ástál vissza az erősítőben, de a végtranzisztor zárlat általában viszi a meghajtóikat is. Azokat ellenőrizted?
Jó hogy mondod azokat még nem néztem meg.
A rossz IC-re STK402-071N van írva.
A hőmérő kalibrációját nem én végeztem, akitől tanultam az ilyeneket ő csinálta azt meg de elvileg rendes szobahőmérőre van kalibrálva, én a program felét és a kapcsolást készítettem el.
Akkor nem csoda, hogy mindketten ezt találtuk az STK 40271 helyettesítőjének
Mehet bele bátran egy friss példány! Elképzelhető, hogy utángyártottat fogsz kapni, majd a vallatásnál kiderül mit tud.
Na most akkor az általád írt kisebb erősítő IC és a nagyobb erősítő IC is jó bele ?
A kisebbnél az ajánlott kapcsolás nem egyezik meg az enyémmel ugyanis nálam a panelen ahogy látom az 1-ews és a 2-es láb a bemenet de ez a kisebben nem egyezik meg, viszon a nagyobbon az ajánlott kapcsolás szerint megegyezik. Most akkor mi legyen ? A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Ha eddig STK402-071N volt benne akkor nyugodtan lehet ugyan olyan típusszámúval pótolni.
A "402" egy csoportra utal, azonos lábkiosztással. A második szám a feszültségtűrést, teljesítményt jelzi. A 2(14)-es láb az invertáló bemenet, ide megy a visszacsatolás, ebben nem látok különbséget a két IC között. A 120-as papírforma szerint erősebb (a belső felépítés 100% egyezik az adatlapon), de mint írtam a javítás eredménye döntően azon múlik milyen példányt fogsz ki. Ha van megérzésed a választással kapcsolatban, akkor hallgass arra! Döntő műszaki érvet nem tudok felhozni.
Én megérzésem szerint a 120-as lenne a legjobb oda már a nagyobb teljesítmény miatt is ha az jó. Szerintem azt rendelem meg.
És ha zat tenném bele kellene átalakítanom a panelt vagy teljesen kompatibilis bele a 120-as ?
Teljesen kompatibilis, ennek utána jártam adatlapi szinten. Csere után tartsd be az élesztés szabályait! Várom a beszámolódat az eredményről.
Üdv,kérdezném szerintetek,melyik típusú kondi a legjobb becsatolónak?Fólia,tantál,kerámia,elkó,stb....Köszi
Köszönöm a segítséget
Meg is rendelem és amint megjön ki is cserélem benne, remélem más probléma már nem lesz.
Martin!Sajnos ezek az stk-k ilyenek én 2 darabot dobtam ki a kukába, a harmadik meghajtó stk lett jó.Már nem tudtam mit csináljak a végétől az elejéig mindent kimértem, kisípoltattam,kiderült hogy ezek véletlen sem egyformák gyártásilag.Inkább vegyél bele nagyobb IC t.
Amit bele néztem jóval nagyobb mint az eredeti.
Élesztési szabályon mit kell értenem ?
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
Olyan szépen összegyűjtötted az élesztési szabályokat a TDA7294-ben. Belikkelnéd válaszul Martinnak?
És elvileg elegendő áramot is fog kapni 120-as nagyobb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |