Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szóval akkor lehet az a hibája, hogy túl nagy a trafo? És ettől hogy az egyik oldal jobban melegszik lehet valami baja a végfoknak hosszútávon?
Szerintem a trafó nem okozhat melegedést, akkor mind a két oldal egyformán melegedne.
Esetleg nem a rákötött hangsugárzóval van valami gond, műterheléssel is melegszik ? A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Ugye hogy nem gömbölyű? Persze nekem 4-8 ohm-on csinálta,de a gyári irás szerint is 4-8 ohm.De nem jöttem rá a turpisságra,de úgy melegedett hogy szinte sütötte az ujjam a tranzisztor.A borda nem vette fel a meleget,pedig minden új volt rajta,felpucolva pasztázva.Valószinüleg akkora feszen valami gerjedés lehetett,de nem találtam meg a hibát.Most tökéletes.Pedig kergettem 20 percet rendesen.
De persze nem, általános hiba,azért irtam hogy ez egyedi.A fetek azok mások azért.
Hol mérted azt a 0,5mV-3mV-ot emitter ellenálláson?
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Ennek az erősítőnek szerencsére nincs komoly baja. Végigkövetjük majd a jel útját, miért nem jut el a hangszóróig.
A kezelésével tisztában vagy? Melyik bemeneten próbáltad, és melyik kimenetre kötötted a hangszórót?
Azt a melegedést remélhetőleg meg tudjuk szüntetni trafó csere nélkül is
Erre tudnál valamit mondani?
Sziasztok!!
Bocs ha nem jó hejre irok,egy kérésem volna.Szeretnék csinalni egy olyan vezérlöt az erösitömre,ha a bemenetre jelet kap automatikusan bekapcsoljon és ha a jel megszünik akkor kikapcsol,ehez szeretnék egy kapcsolasi rajzot kérni töletek.Elöreis köszönöm.
Szia! Nekem Elliott kapcsolása vált be.
Tisztában vagyok a kezelésével.
Tuner,Aux1,Aux2 bemeneteken próbáltam. Mind a négy hangszórókimenetet megnéztem,de semmi.
A hangszóróhoz közel hajolva észlelsz-e valami zajt ami az erősítő működésére utalna? Ha teljes a csend akkor a relé és a hangszóró-választó érintkezését fogjuk vizsgálni.
Nem hallok semmit alapjáraton.
Viszont számítógéppel van összekötve,és ha a gépről jövő jelet megemelem maximumra akkor erős recsegést hallok amikor a zenében basszus van. Olyan hangos hogy majd kiugrik a hangszóró membránja. De ez csak akkor jelentkezik ha az erősítő hangerőszabályzója minimum vagy az közelében van,ha fentebb veszem megint csend. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
Bent van a hátában plug a PRE OUT és MAIN IN között?
Ha a hídra gondolsz (én így ismerem) akkor igen,bent van mindkettőben.
Vedd ki, adj jelet a MAIN IN-re, alacsony szintről indítsd! A SPEAKERS kapcsoló állása is számít, próbáld ki valamennyit, kövesd a hangszóróval. Valamelyik állás szabályozható. (B hangszóró)
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
Néma csend az összes álláson,és az összes hangszórókimeneten.
Arra van lehetőséged, hogy a PRE OUT-ba belehallgass külső erősítővel?
Van rá lehetőség igen. Van egy sharp sx-8800H erősítőm csak azon ugye nincsen hangerőszabályzó,így a bemenőjel alapján erősít. Mekkora hangerőnek kellene kijönnie a
Pre Out-on? csak nehogy ellőjek egy hangszórót. Auxon legyen a bemenőjel és a Pre Out-ra kössem a másik erősítőt?
Sziasztok.
Ez a kép alapján szépen bekötöttem a hangerőszabályzót. Szép és jó, szól is, viszont ha a bemeneti jeli kábelhez hozzáérek kézzel, vagy a ház előlapjához amivel érintkezik a hangerőszabályzó ilyen zúgó,búgó hangot ad. Mitől lehet ez? A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
A PRE OUT kimenet már hangerőszabályzott, maximum 1V kimeneti feszültséget kalkulálok felcsavart potinál.
Jó lenne már valami működő részegységet is találni ebben a készülékben.
Próbáltad már úgy, hogy el van szigetelve az előlaptól a poti?
Összeraktam. Itt az első működő részegység Hangerőszabályzás,mély,magas,kapcsolók,
minden működik és szépen is szól.
Nagy kő esett le a szívemről
A "híd" mehet vissza. Próbahangszórót kéne rátenni. A test pont a kimeneti csatlakozók bármelyike lehet. Feketével, vagy "-" jellel szokás a testet jelölni. Teljes bizonyosságot a G3 és adott csatlakozó közötti 0 ohm jelent. A másik hangszóró zsinórt kösd az alaplap ROUT tüskéjére. Vigyázz ne érjen össze a szomszédos lábbal. Ugyan ezt az LOUT-tal is próbáld ki. A próba elvégzésének biztonságosságát fokozná, ha egy 100 ohm körüli ellenállást is be tudnál a hangszóróval sorban iktatni.
A G3 és a hangszóró - kimenet között 0.8 Ohm -ot mértem.
A 100 Ohm ellenállás nem ment olyanom nincs. Bekötöttem ahogy írtad,néma csend Rout és Lout-on is.
Üdv!
Elnézést kérek egy kicsit később válaszolók. Trafó szekunder oldal: AC 21 V, és 2 X 38 V. DC + - 51,2 V, és külön a ventilátornak feszültség DC 27,3 V. Valószínű, hogy így van megtervezve, hogy állandóan megy a ventilátor benne. A ventilátort kicseréltem, és egy 24 V-os stab IC-vel a feszültség rendben van. Szépen halkan suhog benne. Még egy érdekessége az erősítőnek, hogy soha nem lesz kihasználva a teljesítménye ott ahol használják, mert keverőn keresztül általában 4-5 mikrofonnal, és néha CD játszón néhány perces zenei bejátszásra kell, zárt helységben kb. 100 főnek. Azt én sem értettem, hogy minek ekkor teljesítményű, és ilyen rendszerű erősítő ilyen helyre. Még egyszer köszönöm mindenkinek a jó ötleteket. Lele
Az is jelent valami előnyt, hogy a két csatorna egyformán viselkedik, a némítás bemenetre tereli a gyanút. Egyenfeszültségmérés következik G3 és PS (-17V), valamint G3 és -2B (-25V) pontok között. Remélem vannak ilyen jelzésű tüskéid.
A PS tüskéről vedd le a drótot. Áram alá helyezve nagy valószínűséggel beindul a végfok.
Egyelőre ne köss rá hangszórót. Újra ellenőrizendők ROUT (0V), LOUT (0V) és remélem a PS tüskén -17V lesz. A mérések egyenfeszültségek a G3 ponthoz képest. Szerk.: nagyon meg van cifrázva A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |