Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok. Rendeltem egy inverter panelt amiből kocsiba szeretnék építeni kapcsoló üzemű tápot. Sg3525 az alapja es az lenne a kérdésem hogy van benne egy opto a vezérlés miatt. De ha azt nem akarom használni simán szabadon hagyom nem kötöm le? Az van oda irva hogy can vacant az nem tudom mit jelent sajnos
Pa
Google fordító, ha nincs szótárad. Amúgy: lehet üres.
Majdnem elállt a lélegzetem, amikor a sarki boltban azt mondák, hogy minden tranyojuk van...
Amugy kösz, azt hiszem maradok az eredetiknél ( ha már van a boltban).
Helló!
Szükségem lenne egy olyan tranzisztoros végfokra, amely 200W-os (4 ohm-on). Gondolkoztam a Castone CPA 400(B)-n, de ahhoz drága a végtranyó. De ha helyettesíthető mondjuk BD249-250 párossal, akkor megfelel.
Helyettesíthető..
Vagy még a 2N3055 is szóba jöhet(és a PNP párja), de az ha jól tudom kevesebbet bír.
melyik lenne jobb bele? A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2015
Köszönöm szépen a tippet, erre az alkatrészre gondoltam én is, ezt neveztem "tranzisztornak". Remélhetőleg még a mai nap folyamán lesz időm rá. A fejhallgató csatlakozó működése pedig világos, de ha ki van kapcsolva az "A", vagy "B" kimenet, akkor tök süket a füles is. Ha bekapcsolom, akkor szól az is, meg a hangfal is.
Köszönöm. Akkor elméletileg elhagyhatom és ugy is működik?
Volt lyukas 5 percem, így gyorsan átkötöttem, így már volt átmenet nélküli balansz, illetve a füles is szólt, kikapcsolt kimenetek mellett, bár kicsit gyanús a hangja, nem túl tiszta, de a lényeg az, hogy félsiker van. A balanszra még kitérnék annyival, hogy az átkötés megszüntetése után két tekerésig normálisan üzemelt, meg is lepődtem rajta, majd hirtelen visszaugrott a semmire, azóta ebben az állapotban ragadt megint. Hallani minimális eltolást a két csatorna között, ami eddig nyomokban sem volt, tehát akkor ennek az alkatrésznek a cseréjével elvileg ez a probléma megoldódik, vagy még akadhat buktató?
Egy erősítőben éppen ezekre van kitalálva a negatív visszacsatolás. Csökken ugyan az erősítés, de ezzel együtt a gerjedékenység is.
2n3055 mert a kiképzése TO 3 az jól fog illeszkedni,nem kell furkálni a hűtőbordát.Ha cpa 400-500 ba kell oda teljesen jó,mert ott a tápfeszültség is megfelelő.Cpa 800 ba már nem igazán lenne jó mert magasabb a tápfesz.Bár láttam már olyat hogy beletették,fel is púposodtak...
Köszönöm a választ!
CPA300 vagy 400 Épül majd.
A balansz passziválása azért elég úri huncutság, nyugodtan maradhat fent azaz átkötés véglegesen is.
Ami a hibát illeti, ki ugyan nem zárható, de igen kis esélyű, hogy a balansznál lévő tranzisztor a hibás. Inkább érintkezési hibát keresnék az S3 kapcsolónál, vagy vezetékcsatlakozásnál.
Nincs meg valakinek véletlenül a CPA400B kapcsolási rajza?
A 300-ét megtaláltam, de a 400-at sehol sem! A google-t próbáltam...
Köszönöm ezt a tippet is! Délután remélhetőleg lesz egy kis időm rá, akkor átnézem az említett helyeket. Hétvégén jutok csak el alkatrészes üzletbe, addig minden hibát számításba szeretnék venni, és a lehetséges dolgokat cserélni szeretném.
Nekem van egy cpa400 az újabb komplementer műveleti erősítős.
Az kellene nekem! A kapcsoplás (ha van) elkérhetem?
Komplett vég van, rajz nincs, de ha valamilyen értéket nem tudsz, megnézem neked.
Sziasztok! Van egy aktív hangfalam ami fél óra hibátlan üzem után a következőket produkálja. Változó erősségű alapzaj és a mély hangszóró lassan ki-be mozog. Kikapcsolom pár perc és újra semmi baja majd ismét előjönnek a tünetek. Még mielőtt nekilátnék érdekelne mi okozhat hasonló tüneteket. Szétszedtem tápfeszültségek rendben vannak, hibás alkatrészt sem találtam.
Elkezd gerjedni, főleg, ha kapcsolóüzemű a végfok.
A 300B kapcsolása megvan. Az hasonlít a 400B-hez? (esetleg lehet belőle 400-at csinálni?)
Nem kacsolóüzemű. A gerjedést minek a hibája okozhatja?
Ez az:
Nagyobb tápfeszről megy szerintem. Valószínű cpa 600-ig ugyan az csak a tápfeszt növelik illetve megfelelő végtranyóval szerelik.
Értem! köszönöm!
Kicsereltem minden hibas alkatreszt.
Osszeszereles utan csak az egyik csatorna megy (az amelyik jo volt), es az i csak egeszen feltekert hangeron. Recseg es nagyon sistereg.
sziasztok. Lenne egy apró kérdésem , van egy előfokom ne5532n épül fel. a visszcsatolásnak nagyobbnak vagy kisebbnek kell lennie hog többet erősítsen?
Szia! Az előerősítő megkapja a tápfeszültségét?
Mellékelem a hibás csatorna rajzát. Erre, vagy ezzel azonos rajzrészletre írd rá minden egyes tranzisztor bázis, emitter, kollektor lábához tartozó testhez képest mérhető egyenfeszültséget. A testhez képest negatív feszültséget, jelöld negatív előjellel! |
Bejelentkezés
Hirdetés |