Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hogy a sajat házam tajan is sepregessek:
Sziasztok!
Biztosan nagyon egyszerű, és primitív a kérdés Közeleg egy céges buli. Egy audio jelet (notebookról) szeretnék 3 erősítőre vinni. Komolyabb építkezésre nincs időm. Tudnátok valami egyszerű passzív, vagy aktív megoldást? Köszönöm!
Szia! A fejhallgató kimenet bőven elbír ennyi terhelést. Ügyelj ne legyen földhurok, ha egynél több készülék védőföldeléses.
Sziasztok hozzám került egy Technics erősítő található benne 2SB1548 és párja 2SD2374 sajnos eredeti tranzisztorhoz nem igazán lehet hozzá jutni., vagy horror áron. Ennek helyettesítésére keresnék valami alternatívát . előre is köszönöm a segítségeteket.Bővebben: Link2SB15482SD2374
sSziasztok ! Lenne egy olyan kérdésem ,hogy van egy TDA-7263 íc szeretnék belőle végfokot építeni.De az 1-5 láb nem tiszta a számomra.Azt írja ,hogy "NON INVERTING INPUT".Építettem már végfokot de ez most mit jelent .Elnézést az alapvető kérdésért .Segítségeteket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
Moderátor által szerkesztve
iInkább ez:
http://www.st.com/content/ccc/resource/technical/document/datasheet...24.pdf A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
nNem invertáló bemenet. aAz ide kötött jel elvileg azonos fázisban nagyobb amplitúdóval jön ki az erősítőből. Elvileg...
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
Szimmetrikus (differenciál erősítő) bemenetű erősítőknek két bemenetük van. Az egyik, a nem invertáló, az erre a bementre adott jel a kimeneten azonos fázisban jelenik meg, az erősítés után.
A másik az invertáló bemenet, az erre adott jel a kimeneten ellentétes fázisban jelenik meg. Az adatlapon látható kapcsolási rajz szerint, a kimenetről leosztott jelet vezetik vissza az invertáló bemenetre, ezáltal negatív visszacsatolást hozva létre, ami javít az erősítő átviteli tulajdonságain.
Sziasztok.
Hozzám került egy NAD T750-es erősítő javításra. A probléma a következő lenne: - Az összes kimenet halkan, torzan szól, a fejhallgató is, mindegyik bemenetet kipróbáltam, ugyan azt produkálja mindenhol. Szétszedtem, nem láttam rajta javítás nyomait. Elsőre pufferkondi hibára gyanakszom. 8200µF 56V kondik vannak benne, először is rámértem a kondikra, mindkettőn csak 39V van. Ez lehet hiba? Nem vagyok egy nagy elektronikus, de az alapok bőven megvannak (ez a végzettségem). A munkahelyemen minden mérési technika megvan (jelgenerátor, oszcilloszkóp). Tudnátok segíteni merre induljak el? A kondikon is gondolom nem 39V-nak kellene lennie. Esetleg kapcsolási rajz valakinek? Köszönöm! Máté.
Idézet: „Nem vagyok egy nagy elektronikus, de az alapok bőven megvannak (ez a végzettségem).” Akkor először kapcsolási rajz,és UTÁNA döntsd el hogy jó, avagy nem jó a tápfesz. Az hogy "gondolom nem 39V-nak kell lennie" nem jó ómen kezdetnek. Ezt nézd meg, hasonló lehet. Valamint nem erősítő, hanem Receiver, nemigaz? Nad A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2017
A papír nem elég. Rajzot szerezz, mérj és aztán próbálj javítani. Például az előfok még jó? Itt van rajz. Remélem segít.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2017
Sziasztok!
Erősítőt keresek. A célra bőven megfelel egy IC-s is.(sőt minnél egyszerűbb,annál jobb) Paraméterek: 5V-ról is működjön(0,5-1-2W/csatorna) Ha mono IC,akkor kettőt rakok belőle, de az USB adta korlátva férjen bele. 12V-ról is működjön(ott már gondolom a teljesítmény is jó lesz) Valami hasonlót keresek, mint a TBA820M. Pici,egyszerű,kevés alkatrésszel.5v és 12V is mehet. Várom az ötleteiteket, amit esetleg itt helyileg is megtalálnék és nem kellene postázgatni. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2017
Kedves Kiborg,
LM386, kb.: 1000HUF, csodát ne várj tőle, mert az nincs, de az általad jelölt elvárásoknak a maga módján jónak tűnik. Kis fogyasztású, kisrádióban, monitornak, stb. Közismert, a fórumokon rajzot, stb, találsz. Sok sikert, Elek
Egy ilyenhez mit szólnál?
Most rendeltem én is kettőt (ennyi pénzért...)
5,5V a max feszültsége, a leírásban is benne van. A kérdező pedig 12V-on is használni szeretné. Plusz a postázást is inkább elkerülné.
Akkor még mehetne egy ilyen elé és máris megoldott a 12V probléma.
A postázással nem tudunk mit kezdeni, de szerintem ennél olcsóbban nem lehetne megoldani (egy kicsit várni kell, ennyi).
Ne feledjük még a jó öreg TEA2025-t sem...
Sziasztok!
Köszönöm az ötleteket mindenkinek , átnézem őket és a beszerzési lehetőségekhez igazítva választok majd a lehetőségek közül. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2017
Sziasztok adott egy használt címben említett erősítő pár napja kezdte hogy egyszer csak búg az összes hangszóró mást nem hallani rajta a hűtőbordája meleg eléggé nem hangerő függvénye. Mi lehet a baja ?
Sziasztok,
van egy 20 éves Sony STR-DE305 típusú sztereó rádiós erősítőm aminek a jobb oldala elnémult. Mivel 4 hangfalat lehet rákötni, de csak 2-vel használom, ezért kipróbáltam a második 2 hangfal helyén is, de ott sem szól a jobb oldal. A hangfalakat is felcseréltem, azok tuti jók. Több forrást és a rádiót is próbáltam, balance-ot is tekergettem, de mindennel ugyanaz a helyzet. Ha megütögetem, akkor néha visszajön a hang, rövidebb-hosszabb időre. Hozzá nem értőként kérdezem, hogy mi lehet a gond? Tudnátok ajánlani olyan szakit, műszerészt Budapesten aki az erősítő értékének megfelelő áron vállalná a javítást? Akár szervízbe is bevinném, ha tudtok olyat mondani ahol korrektek. Előre is köszönöm! György
Szia, lehet forrasztási kontakt hiba végfok modulban. Általában sok idő és türelem kell a megtalálásához, de nem lehetetlen küldetés. Ha nem találsz megoldást keress meg privátban.
Ott a végfokban lehet meghibásodás. Te akarsz megküzdeni vele, vagy szervízt keresel ?
Szia, próbáltam de úgy borzalmas a hangja. Találtam egy kapcsolást egy oldalon amiben 2db 4 ohm-os ellenállás és 2 kondenzátor szerepelt, szintén ugyan az a helyzet,erősen búg és csak ilyen "viszhang" szerűen szól az erősítő. Normál hangsugárzóra kötve szépen szól viszont fülessel sehogy sem tudom összehozni.
Szia! Biztos az alábbi módon kötötted be?
Így is próbáltam így szörnyű hangja volt....
A műsorforrás test vezetéke nem szakadt véletlenül, érdemes lenne ellenőrizni! Valóban elemről tápláltad vagy tápegységről ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |