Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Olvasom a masik forumot is
En DIY erositonek eddig a B5-ot tartom az egyik legjobbnak. Azt is at lehet alakitani hogy +-65V-rol tudjon uzemelni. Kerdezd rola KD mestert ... vagy szinten az altala keszitett vmelyik nagyobb teljesitmenyu FET-es vegfokot ajanlanam.
Régebben már váltottam vele egy pár levelet ezzel a magasabb tápfeszű kapcsolással kapcsolatosan.
De a B5-re azt mondta nincs rá mód hogy 50V-nál többet bírjon. Ez a max Uce a benne használt tranyónak. Mással pedig nem ajánlotta kiváltani. :no:
Huuu bakker, tenyleg! El is feledkeztem a TIP darlingtonokrol. Mert az MPSA-k birnak, az MJL-ek is birnak, de azok a nyavajas TIP-ek nem
(csak halkan jegyzem meg, hogy talan 1-2 kiserlet beleferne nehany nagyobb feszultsegu darlingtonnal is ... hatha ... ) Akkor vamelyik nagyobb teljesitmenyu FET-es vegfokot ajanlom KD mestertol. A hutoborda tulsagosan is nagy lesz hozza ... persze ez sose baj
Az is lehet hogy javítható lesz az eredeti kapcsolás, bár én csak két csatornát hallgatok akkor is a 6-ból. De sajnos nagyon berendezés orientáltak még a végdarlingtonok is benne(5kivezetésesek). Ezért mindenre fel kell készülnöm. E-miatt keresgélek.
De igazad van tényleg brutális a maga 35kg-val. :eek2:
[/quote]1-2 kiserlet beleferne nehany nagyobb feszultsegu darlingtonnal is ... hatha ... [quote]
Most elgondolkoztattál
Szia!
Kinézetre nekem is van egy olyan trafóm, mint neked. Igaz nekem más a típusszáma (M5201-2), de ettől függetlenül a vezetékkiosztás ugyanaz. Sőt még zavarszűrőm is van hozzá. Egyébként a trafó egy Epson nyomtatóból lett kiszerelve. Sajnos a trafó adatait nem tudom, mert én is úgy kaptam egy ismerősömtől. Problémádra a megoldást a fájlmellékletekben találod meg.
Nem tudom milyen teljesítményű a kütyüd..
Vissza lehetne számolni.. P=U*I Nekem 400wattos Magnat erősítőm van , csak a subot hajtja hídban. Nekem 30 amperos biztim van a sarunál. Az erősítőd teljesítményét oszd el 14-gyel (üzemi feszültség a kocsin) és megkapod mekkora bizti kell. Persze nem lesz egész szám, kerekítsd fel a legközelebbihez.
VF2-őt (vagy KDmester félét, Conductort) valaki 4 ohm, +-42Voltra épített már?
Ilyenen töröm a fejem, de a VF2 topik eléggé lehalt.
Felteszek ide egy kapcsolást hátha valakit érdekel.
Eredetileg az Orion mini hifi végfoka. A Kd607 helyett jó a 2N3055, a BC639/640-et lehet helyettesíteni BD139/140-nel. Táp +-30Volt lehet terheletlenül. Most építettem meg. Nem bonyolult, szépen szól, és eléggé strapabíró. Annyi módosítást érdemes csinálni, hogy a tápágakba be kell kötni 1-1db 1,5 amperos biztosítékot. (Ekkor elhagyható a kimeneten lévő 2,5-ös)
Szeretnék épiteni egy erősitőt, aminek lenne 2X50W és 2X80W-os kimenete! Rendelkezésre áll nekem 1darab 800VA-es tarnszformátor, amiből én letudok venni egyenirányitás után +-63Volt DC-t!
A 2x50-wos kimenetek 2 utas rendszerhez mennének! A 2X80W-os kimenetek pedig mélyládákhoz! Úgyszeretném megoldani a 2X80W-os kimenetet, hogy csak a méllyet adja ki, mert a hangváltó sokkal többe kerül, mint ennek a megoldása! Az a nagy baj, hogy nemtalálok seholsem 2X80W-os kapcsolást +-63-volthoz Nembeszélve a 2X50W-osról :'( Kérlek titeket, hogy segítsetek megvalósitani a terveimet! Előre is köszönöm: Fodor UI: 8 ohm-osak a hangfalak!
Ha jól értem, ez egy erősítő, de két végfokozattal, a 2X50Wos sima lineáris, és
egy felülvágó szűrő után pedig lenne egy 2X80W os végfok a mélyeknek
Szia
A felülvágó (aluláteresztőhöz) Bővebben: Link hűtőbordáid milyenek vannak?...mert az sem árt,ha előre tudhatjuk. Közös tápról hajtva a két sztereó végfokozatot ajánlott 10000 mikrós 80 vagy 100 Voltos kondenzátor... 1-1- db. Több nem kell,mert több,mint elég a trafód erre a célra. Bemeneti jelszintekhez használni mindenütt (kívül/belül) árnyékolt vagy többszörösen árnyékolt vezetékeket. 2*63V DC a legtöbb mai végfokhoz jó. Fogsz találni. Az nem baj,ha kicsit nagyobb,mint kéne....legalább a jövőben tudsz bővíteni.
A hűtőbordák biztos, hogy jóklesznek! KB 400-500 W-hoz is kényelmesen elegendő
igen, úgy, ahogy mondod, csak nemtalálok erősitőt 2X80W és 2X50W-ra +-63V-ról :'(
Szia: Én is kiváncsian várom a +- 63 voltra azt a kapcsolást . Szerintem meg nemiegen fogsz találni erre a feszre csak sima + tápfeszre ? Arra nagyob esélyed van a +- 63 voltra inkább olyan 200-300 wattos ban találsz !
Egy 200-300W-os erősítő alkatrészigénye nem sokkal nagyobb, mint az 50-80W-os erősítőé. Ilyen kis teljesítményű erősítőt ekkora feszre nem terveznek (szerintem), mert egyszerűen nincs értelme. Megépíted a végerősítőt, amihez kell a +-63V, majd egy plusz trimmerrel a bemenetén beállítod azt a maximális jelszintet, aminél kiadja a kívánt teljesítményt. Szerintem ez elég egyszerű megoldás!
Ezis megoldás, de minék épitsek 150W-osat STK4048-al pl, ha nekem nemkell akkora teljesitmény??
Meg lehet, hogy többe is kerül!
Sima + 60 voltra ha kell tudok neked föltenni kapcsolást .De ehhez még akkor szűkségeltetik a hangszóróhoz kicsatoló konderzátor .De milyen érdekelne ? IC vagy inkább tranzisztoros ?
Ha lehet, akkor megnézném mindd a kettőt!
Szia
nem a hőteljesítményére gondoltam. A kiképzésére....IC,tranyó....ezen belül is TO3 vagy egyébb....IC nagy foglalat vagy kicsi....vagy tök sima a bordád? CIROKL HY Nos egy FET-es végfok...amiből kiveszi a kaszkádos testvéreket. Ergo pl egy 300W-os modul(ami úgyse bír annyit) két-két véggel bír. Ha megépíti úgy,hogy csak egy-egy véget tesz bele...és mondjuk abból is egy kisebbet....akkor szerintem kész az egész. Én csak azért javasoltam így,mert ebből nem kell sokat építeni. És még több: időt fordítani Fodor Kaphatunk egy hangfatípust?
Ezt amit itt leírtál teljes mértékben aláírom ! Ezis egy megoldás , biztos működik is a valóságban . Én sima megoldásokban gondolkoztam első nekifutásra , +-60 voltban gondolkozván!Erre azért igencsak nehéz dolog találni megfelelő kapcsolást ami 50-80watt ?
Saját épitésü! Ahogy a hangfalépitőn van Nekem tökéletesen megfelel! Somogyi, bár tudom, hogy csak gyerekjáték, kérlek ne szóljátok meg, ezvan!
A kétutas rendszerben ilyen mély van: Cikkszám: SR 2030 Pz / Pn: 80 / 50 W f: 45 - 3.500 Hz SPL(1W/1m): 89 dB leng. tek.: 1,5", 4 réteg csévetest: ALU mágnes súlya: 30 Oz A mélyládában: Cikkszám: SR 2530 Pz / Pn: 100 / 80 W f: 35 - 3.000 Hz SPL(1W/1m): 90 dB leng. tek.: 1,5", 4 réteg csévetest: ALU mágnes súlya: 30 Oz Szóval ezek vannak!
Szia
igen...tény,hogy átalakítottra gondoltam,de ne feledjük azt se el,hogy kész trafóról van szó...nem tekerteti át... És én mindig úgy gondolkodom,hogy bővíthető lehessen. És igazad van...én nem tudok erre a feszültségre sem STK sem hagyományos végfokot egyszeres tápra. 100W a minimum,amit lehet tömegben találni. Fodor Ehhez valóban nem kell sok. De ha építesz még két-két ilyet,akkor már kellhet vagy házibuliban,ha hoznak még társakat nekik
Itt van egy hasonló paraméterekkel bíró, de nem egyszerű a félvezető készlet beszerzése.
Köszönöm, valami ilyesmire gondoltam, de azért ezis tetszik! A mélyládákhoz már szinte jó is lessz Csak még a kétutas rendszer
Ahoz is kellene valami ilyesmi csak 2X50W Köszönöm a segítséget! Am nincs még hozzá esetleg beültetési rajzod? De ha akármi is van azt kérlek tedd fel!
Sajnos nincs 50Wra ilyen feszről, de ismételten felhívom a figyelmedet a tranzisztorok beszerezhetőségére.
Van itt két + 60 voltra alkalmazható végfog , az eggyik az használható sima tranzisztor készlettel . Vagyis nemkell hozzá semmi különleges tranzisztor .A másik az szintén egy darlingtoros végfok , bár ez alapban csak + 45 voltal működik ezekkel a kapcsoláson feltüntetett tranzisztorokkal.De viszont ha keresel bele egy nagyobb feszültségű darlingtonpárt akkor használható akár 60 voltról is ekkor viszont a kimenő teljesítmény is nyagyobb lessz!Most hirtelen ezeket találtam de holnap fogok kutatni még több kapcsolást , amennyiben kell ?
Köszönöm, igényt tartanék rá, nagyon jólenne!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |