Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Miért? Szerinted a suprampli az tényleg komoly?
Csinálhatok Integra1-et, meg integra2-t etalonból, de ha suprampli kell, akkor talán azt is.
Szia!
Elvileg bírnia kell. Ha terhelni is akarod akkor a erősen hűtened kell. 50W fölött sokszor nem elég a nagy méretű hátsó hűtőborda, a tranzisztorokat elölről is hűteni kell.
Nem tudom... nekem eleg komolynak néz ki, főleg az eddigi tda ic-s vackaimhoz kepest
Szia! ezzela kapcsolással gondoltam, hidbakötni.Köszi a válaszod ! KB Mekkora lesz igy a teljesitménye?
80V^2/(8 ohm *2) = 400 W az elvi maximum. Gyakorlatilag 200W fölé nem érdemes hajtani.
Hali, a csatolt képen van egy 47 mikrós elkó, megjelöltem, az lenne a kérdésem hogy nincs e fordítva?
Visszatérve a Rotel kapcsolásra, még mindig azt mondod, hogy ez nem működik?
- átalakítottam a differősítőnél, mert nem ismerek olyan tranyót, ami elég meredek ahhoz, hogy a gyári kapcsolás megmaradjon. Meg két ellenállást megváltoztattam, hogy az általam választott tranyóknak megfeleljen, hiszen az eredeti gyári rajzról nem derül ki, milyenek vannak benne.
Szia !
A47-es kondi tökéletesen vann benne a rajz szerint folytasd a beültetést a rajz hejess!
Szia!
Azt látom, hogy a te megépítésednek azért jobb a négyszög átvitele, mint ennek a keleti csodának, de viszont a sinus generátorod nem a legjobb, ami tulajdonképen nem számít, ha megszokta valaki.
Szia !
Szerintem a kimeneti szűrő feljavításával Te is jobb eredményt tudnál összehozni a keleti csodából. Mennyiért jutottál hozzá ? Én ezt vettem (USA) .
Üdv!
Ezt az eresítőt kellene 42v-ra átalakítani! Sehogy sem tudom beállítani a nyugalmi áramot! Meg a féltápot. Melyik ellenállások határozzák meg ezeket?
24 órás szállítással kerek 10e
Te mit mondasz a Rotelre? - működik? - átalakítottam beszerezhető félvezetőkre.ebben van az átalakított
Annyit megért , főleg dobozolva .
Az eredetijét nem láttam . Elvileg működnie kell .
Ebben van az eredti rajzROTEL
és ezt írta róla KD "Ez a kapcsolás totálisan, minden pontján hibás, sz.r és teljesen működésképtelen. Én nem érzzem hülyén magam, ha ránézek. Ez egy áprilisi tréfa, csak elég gáz, hogy szeptember van..." Szerintem is működik
R5-el tudod a szimmetrikus vágást beállítani. A nyugalmi áramhoz pedig szakítsd meg a három diódából álló sort és tegyél be közéjük egy 470 ohm-os trimmer potit. A rövidzárból indulva állítsd be a nyugalmi áramot, azután kapcsold ki az erősítőt, vedd ki a potit, mérd le és a mért értéket állítsd össze fix ellenállásokból és azt forraszd vissza.
Jól van berakva a 47µF-os kondi.
Jelen esetben az erősítést az általam kékre színezett ellenállások értékeinek hányadosa határozza meg, ami a megadott értékekkel számolva 14,5. Egyszóval előerősítőt mindenképpen építened kell hozzá.
Bocsáss meg! Félreszíneztem. Így akartam.
Nem szeretnék belebeszélni a dolgotokba, lehet hogy félreértem, mire vonatkozott a kérdés, de:
A 220ohm nem játszik szerepet az erősítésben, mert söntölve van egy nagy elkóval. Ez az ellenállás a munkapontot állítja be. A 4,7k szintén nem játszik szerepet ebben, hiszen a virtuális földet köti össze a földdel. Viszont a 68k és 470Ohm hányadosa valóban meghatározza az erősítést ( pontosabban a számítottnál azért kisebb lesz, mert kicsi a hurokerősítés). DE ez is csak akkor pontos, ha 0 ohm a meghajtó impedancia, aminek tényleges értékét hozzá kell adni a 470 ohm-hoz. Figyelemmel arra, hogy egy szokvány poti milyen faramuci forrásellenállást ad, ezt a kapcsolást én egy emitterkövető mögé kötném.
Egyébként irtóra jó hangja lesz, mert végigvezetett áramcsatolású.
Szia!
Hát nem tudom,de nagyon tetszetős darab így első ránézésre. Kár hogy ilyen kis felbontásúak a képek róla.
Igen, még mindíg!!!
Pár tranzisztort fordítva kötöttél be, de ezt hogy nem veszed észre a több éves dunaaudiós szakmai tapasztalatod után?
Köszi, ezt már tudtam, mert gyanúsan kevés benne a tranyó, illetve megtaláltam hozzá az előfokját tranyos ill csöves változatban. Esetleg nem lehet szimmetrikussá tenni? az nagy munka lenne?
Látom elkezdtél választ írni, de hidd elég mélyen ismerem az analóg elektronikát és tudom, hogy hogy működik egy erősítő. Ez így nem működik. Az átrajzolásod után is benne maradt a legtöbb hiba...
VAS (nagyjelű fokozat) visszacsatolt áramgenerátorában az első fokozat (BC307) fordítva van bekötve. A differenciálerősítő két tranzisztora szintén és az ezeket tápláló lokális visszacsatolású áramgenerátor szintén. Habár a neminvertáló bemenet tranzisztorának kollektorkivezetése (sajna a rajzodon emitter) már rá van kötve a negatív tápra.
Figyelj rám:
Ez a kapcsolás így a "fordítva" kötött tranzisztorokkal nemhogy működőképes, de kifejezetten jobb. Nem megyek bele, hogy miért, a Tina segít neked. Több ezer eladott működő példány van belőle.
Nézd én abbahagynám a te helyedben most...
Most el kell mennem, lesz időd.
A gyári kapcsolás semmilyen tranzisztorral nem működne soha, akármilyen a meredekség. Különben is a tranzisztorok meredeksége (1/emitter dinamikus impedanciája) az emitterárammal arányosan változtatható. 1 mA emitteráramnál pl: 1mA/Uth=1mA/26mV=38.5 mS ami azért már elég meredek akármihez...
Tinát nem használok, mert rossz.. (ewb párti vagyok) Nekem ehhez nem kell szimulátor egyébként sem.
Egyébként ha már a fordított üzemnél tartunk, akkor nézd meg a BC307 adatlapján az Ube letörési feszültséget, de engem az ilyenkor fellépő 1 alatti B is nagyon zavar... |
Bejelentkezés
Hirdetés |