Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   665 / 2500
(#) szamóca válasza Pixi hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Nézd meg a bemeneti csatolókondit hogy nem hibás-e, illetve a hangszórókimenet nem kap-e valahonnan zárlatból eredően feszültséget.
(#) djgombi hozzászólása Dec 16, 2010 /
 
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy a damping faktor mennyire is fontos egy erősítőnél? Egy idézetet ragadtam ki egy cikkből. Erről is lehetne mondani valamit.

Idézet:
„Végső következtetések

Mostanra már egyértelművé kéne váljon, hogy 2 és 20 között a damping faktor még képes befolyásolni a hangszórókat(vagy jobb vagy roszabb lesz, ez a hangszóró minőségétől függ), de azt bizonygatni, hogy a 200-as damping faktor jobb mint a 20, nem valami hiteles, mert a valós damping faktor érték az egyiknél 1,25, a másiknál 1,32. Tehát jelentős különbséget nem tudunk felfedezni.”

Üdv!
(#) Pixi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Azt a bemeneti csatoló kondit hol találom?
(#) szamóca válasza Pixi hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
A 11-12-14-15 lábakon.
Azért egy gugli 7388-at beüthetnél, és látnál adatlapot, bekötési rajzzal.
(#) potenciameter hozzászólása Dec 16, 2010 /
 
Sziasztok mesterek.
Tervben van egy hifi erősitő épitése, a szobámba kéne saját használatra, de nemtudom eldönteni hogy milyet is csináljak, mindenki mást ajánl. Valami olyanra lenne szükségem, ami garantáltan leadja a legalább a 25w ot, maximum 50-60at és aminek szép hangja van minden tartományban és szép erős telt mélyet nyomjon. Sokan ajánlják a 25Wos Texast, meg a B5 végfokot. De fogalmam sincs hogy mit válasszak. És arra nincs se idom, se pénzem, hogy mindent megépitsek amit mások jónak tartanak és kiválasszam a megfelelőt, ezért ugy gondoltam, hogy megépitem azt amelyre tobben teszik le a voksukat. A osztályút nem akarok mert annak nagyon nagy hűtés kell.
(#) Pixi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
A bemeneti részen minden rendben van! Rápróbáltam erősítővel, és szól ahogy kell! A kimenet részt kell megnéznem még!
(#) szamóca válasza Pixi hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Ha 11VDC van a kimenetén akkor az hogy szól jól?
A 4 híd kapcsoltból visszakövethető a rajz alapján hogy melyik végfok a hibás, és az ahhoz kapcsolódó bemeneten lévő kondenzátort kell ellenőrizni.
A többi hibafeltárás szempontjából e-téren lényegtelen hogy szól. Mivel arra kevés az esély hogy mindegyik IC-ben ugyanaz a vég a hibás, csak a panelen lehet az avétos furfang.
(#) Pixi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Az az egy nem szól, de a többi 3 igen! Akkor majd megnézem mi lehet! De mikor végignéztem mind a 4 bemenetet egy másik erősítő rákötésével, akkor jó volt minden csatorna! Az IClábaknál próbátam rá!
(#) szamóca válasza Pixi hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Hiába akasztasz rá másik végfokot a lábakról, hiszen az a végfok is DC leválasztó kondit tartalmaz, így nem mutatható ki a hibája. Ki kell venni és kimérni.
(#) Pixi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Sajna csak SMD van a bemenetek előtt, így nemhiszem hogy meg lesz a hiba! Annyira nem vágom ezt, főleg hogy kapcsrajz és beültetési rajz sincs!
(#) szamóca válasza Pixi hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Ott a google, mondtam már. Azonnal első helyen adja a PDF data doksit. Vizsgáld meg egyenáramú szempontból a kérdéses bemenetetet. Kondi előtt után van e, és mekkora feszültség? Ha utána van, akkor a kondi kuka, Ha nincs akkor a kimenet vonalát kell végig követni és zárlatot, vagy egyéb hibát keresni. Kicsit légy kreatív, és gondolkozz mi miért van, mi mit okoz az áramkörben. Árted?
(#) Pixi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Az adatlap nekem is megvan, mert azt már az első szétszedéskor levettem! Nem azzal van a gond!
Egy lényeges infó lemaradt! Hogy cukrász vagyok, és csak hobbi szinten javítgatok, mert érdekel! Azért van hogy nem vágok mindent elsőre! Bocs!
(#) szamóca válasza Pixi hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Én meg molnár vagyok, ez nem tesz semmit.
(#) saraha válasza szamóca hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Hűűű,tényleg?Nem hiszem el.A múltkor amikor kisegítettél a PA300-ban én egész másképp gondoltam.Így már egész más fényben tündökölsz nekem.Akkor csodálatos,hogy az autodidaktaizmus mire képes.(Már,ha van ilyen szó )
(#) bereczk.jans hozzászólása Dec 16, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy kapcsolás, ami ugyan nem Quad405, de a torzításcsökkentés módszere hasonló http://bsselektronika.hu/index.php?id=234 (Az induktivitást valószínűleg elírták, mert több külföldi oldalon 2uH szerepel)
A hídáramkör szakszerű beállításához szeretnék tanácsot kérni. Szerintem itt is a beállításon van a hangsúly. Még szeretném megkérdezni: Hogyan célszerű elkészíteni egy ilyen induktivitást? Gyanítom ennek az induktivitásnak döntő jelentősége van.
(#) CIROKL válasza potenciameter hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Az én ajánlásom a következő ,a kívánságod egy jó erősítő . Szerintem ebben a teljesítmény kategóriában a HTA-30 a legjobb választás .
(#) ThomAce válasza bereczk.jans hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Szia!
A Quad405 teljesen más mint az az erősítő, melyet mutattál. A Quad405-öt nem szoktuk állítgatni. Ha a megfelelő minőségű és értékű alkatrészeket építjük bele, akkor tökéletesen működik első indításra is. Nem egy nem két Quad-ot építettem már.

A 2uH-t nem tudom hol láttad ehhez a kapcsoláshoz, mert nem nagyon látom máshol. Amúgy a Quad-hoz leírás alapján megfelelő menetszámmal, a megfelelő huzalból egy (ha emlékeim nem csalnak) 10-es fúrószárra tekerve lehet a megfelelő értékű tekercset elkészíteni.

Vagy méretezed - méred, vagy veszel a boltban egy megfelelő értékű induktivítást. Fontos szerepe van az erősítőben ezeknek a tekercseknek.

Ha hülyeséget beszélnék, akkor sorry.
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Aki elektronikai szaki az nem épít erősítőt az megveszi a csillagászoktól . Ja nekem sem nincs semmi közöm ehhez az irányzathoz, lenni szerszámkészítő !
(#) golem hozzászólása Dec 16, 2010 /
 
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni épitetem egy erősitőt TDA1552q.
Az a probléma hogy mikor a poti le van tekerve minimumra akkor szól a hangszóróm mikor csavarom felfele akkor szép folyamatosan adja neki a hangot .
mi ilyenkor a teendő?
(#) CIROKL válasza golem hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Ehhez látni kellene a potméter bekötését ?
(#) szamóca válasza golem hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Imigyen-é kötötted-é bé?
(#) alexride hozzászólása Dec 16, 2010 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy Renkforce HVR-1050 erősítőm. Bekapcsol, végtranyók környékéről erősödő zörgés kb 3-4 mpig aztán kattanás és onnantól működik.De csak 2 kimenet a 4ből, az A-n a jobboldali, és a B-n a jobboldali. Így kaptam, 4 végtranyó van benne, 80Wosak. Igaz ez nem sok információ de szerintetek mi lehet a legvalószínűbb baja? Meg akarom nézetni de nem tudom árban mire számítsak.
(#) golem hozzászólása Dec 16, 2010 /
 
igy van be kötve

névtelen.JPG
    
(#) CIROKL válasza golem hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Ez így nem jó amit a szamóca tett be úgy csináld.
(#) agressiv válasza alexride hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Én a hangfalvédő relékre tippelnék. Meg kellene vizsgálni őket, hogy van e rajtuk rendesen fesz és ha van akkor a kontaktot kellene megnéznia kapcsoló résznél.
(#) golem válasza szamóca hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
ugy volt bekötve a poti ahogy az 1 ábrán csak sztereóba ki vágta a hang kártyámat
(#) szamóca válasza golem hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Ha úgy volt bekötve akkor miért rajzoltad rosszul le az imént a bekötést? Mert az a rajz nem egyezik meg ezzel. Az hibás. Egy potméter így néz ki belűről, és itt feszültségosztóként funkcionál. Ez ha helyes a bekötés, nem üt ki semmit.
(#) alexride válasza agressiv hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Tudom, hogy ez egy komoly fórum, és téma, de annyira ehhez nem értek, hogy ezeket megnézegessem amit mondtál, pusztán pár alap dologhoz értek. Csak azért írtam, hogy pár tippet mondjatok ha tudtok, hogy ha elviszem szerelőhöz mire számíthatok nagyjából költség terén, mettől meddig terjedhet egy ilyen probléma. Ja és annyit tudok még, hogy rosszul volt használva mégpedig úgy, hogy mind a 4 hangfalkimenetre volt kötve hangfal, de 4Ohmosak, miközben 4 hangfal esetén minimum 8Ohm kell.
(#) golem hozzászólása Dec 16, 2010 /
 
köszönöm a segitséget, mindjárt teszek fel egy két képet.
(#) potenciameter válasza CIROKL hozzászólására (») Dec 16, 2010 /
 
Szia. Átolvasom a topikot és meglátom, hogy mi lesz. Elég jónak tűnik ez a kapcsolás! Köszönöm, hogy válaszoltál!
Következő: »»   665 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem