Fórum témák
» Több friss téma |
Nem akarlak elkeseríteni, de előfordulhat, hogy nem a katalógus számot nyomtatták rájuk, hanem egyedi gyártó specifikus kódokat.
Katonai berendezéseknél ez megszokott, de lehet hogy egyéb területen is alkalmazzák. A Philips tokokon is szokatlan jelzések vannak.
Lenne túlterhelés védelem, de csak, ha az adatlap szerinti R6 be van építve. De ilyen Patópali rajzán nincs. A NYÁK-on meg egy átkötés van helyette beépítve.
A túlterhelés védelmet érdemes lenne méretezni ( a panelen rövidzár, és több ponton nem egyezik az alapkapcsolással). Ettől még működhet (működött) ha a hibás alkatrészeket kicseréled.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2022
Lehet, hogy a fotók alapján általam kirajzolt ábrán vannak hibák amit jeleztem is, mivel nem minden fólia látszik az alkatrészek takarása miatt. Pontosan csak, ha kézben lett volna a panel
E mellett lehet, hogy a gyártó nem pontosan követte a katalógusban ajánlott rajzot. (pl. led, stb). Nem ez lenne az első. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2022
Valószínű így változott az eredeti kapcsolás. R8-R11 fix D3 nincs (rövidzár) R6 rövidzár. Az alkatrész értékek nem egyeznek a panelen lévőkkel.
Nos. Az általatok közölt katalógus rajz szerint próbáltam módosítani az általam készített panelről készült rajzot. A 15 -ös lábról a panelon testre megy egy 47 Kohm -os ellenállás (olvasatomban). A gyári rajzon pirossal jeleztem a panel szerinti helyzetet. Egy átkötéssel halad a fólia a 18 Kohm 2W ellenállás alá. Hogy alatta milyen ellenállás van és hova csatlakozik az sajnos nem látszik. A Triac A1 -en panel szerint átkötés van áramkorlátozó ellenállás helyett.
Úgy tűnik, hogy az általatok jelzett Ic a nyerő. Remélem nem lesz több hiba. Mellékelem a rajzokat. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2022
A kézi rajzomból az Ic számból lemaradt egy 0. Bocsánat.
Köszi szépen a segítséget mindenkinek! Megrendeltem az alkatrészeket ha megérkeznek beforrasztom aztán meglátjuk működik-e.
Na összeraktam az instrukcióitok alapján, kapott egy új U2010B IC-t meg egy R180 ellenállást az ismeretlen helyére és láss csodát hibátlanul működik! Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, nagyon nagy pengék vagytok!
Mondtam, hogy ne add fel. A kollektíva ereje........
Örülünk a sikerednek! Üdv. A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2022
Sziasztok,
Nem tudja valaki fejből, hogy a Parkside 20V 2000mAh-s Li-ion akkuja milyen cellákból áll? 18650 -es lehet? (Nem láttam még, egy barátom hívott, hogy olyan keveset "megy" már egy töltéssel, nézzek már rá...) Köszi
Igen, abból van. Arra nem találtam infot, hogyha leveszed a cellákat a bms nem tilt-e le.
Illetve ha vezeti a kapacitáscsökkenést akkor az új cellákat nem fogja teljesen feltölteni, lehet új bms kell bele, mintha alin lenne Parkside kompatibilis... A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2022
Még nem mélyültem el a témában, mert először tudni szerettem volna milyen cellák, ugyanis van itthon pár darab 18650-es.
(Valahol neten olvastam, de a részletekre nem emlékszem mert akkor nem érintett, hogy valaki akkupakkot cserélt már Parksideban sikeresen... Csak ez villant be hirtelen az egészről.) Válaszodat persze köszönöm!
Random laptop cellákra ne cseréld, rosszabb és veszélyes lesz!
Kis belső ellenállású, nagy kisütőáramú munkacellák kellenek bele.
Elméletileg annak kellene lennie, egy volt kollégám régebben foglalkozott akku cserékkel, (céges csavarbehajtókat is Ő kezelte nálunk) tőle kaptam néhányat, amikor felhagyott ezzel a tevékenységével....
Akkor jobbak az esélyeid.
Mondj egy típust vagy egy adatlapot keress és kiderül hamar. Ha ecigis oldalokon ajánlják, akkor biztos elég.
Ki mit tud a TM101 nevű, 16 lábú IC-ről? Gyanús, hogy 7401-ek közt volt, de nem találok adatot sehol.
Ha igaz akkor SN7489, 64 bit read/write memória.
Köszi a váalszt,
Hát igen, én is ilyesmire gyanakodtam, hogy nem a gyártói típus-számok vannak rajta. De mivel tudjuk hogy az autókba azert nem a legújabb chipeket építik, 10+ évig simán gyártásba maradhatott, csak senki nemtudja hogy kié mié amúgy egy '95-ös fordról van szó. Azért még várok, hátha lesz vkinek ötlete
Tudom, nem elektronika, de hátha valaki tudja, mi a ferde fütty ez. A négyszögnyílás 10x10 mm.
Meg ha már itt vagyok, ez a régi csehszlovák pillanatpáka hány éves lehet? 1977-ben én már az újabb, szögletes műanyagot vettem.
Biztosan ez a "láncos teringette" Tegnap a Bosnyák piacon láttam a régi, barna, bakelittokos pillanatpákát; volt itt, aki kereste.
Hello! Emlékeim szerint már 66-ban már volt ilyenem. Kicsit törékeny volt a bakelit kabátja, viszont 100VA-es volt. Ellentétben az utódjával, ami 75VA-es, de az még mindig szolgálatban van..
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2022
Ez tévedés, mert a csehszlovák pisztolypáka utódok léteztek(léteznek most is) még 100, 125VA-es változatokban is! Bővebben: Link
76-ban kaptam egy York márkájút. Fekete volt de már nem bakelit. A magyar házba építettem át 83 körül. Mai napig kiválóan működik, bár azóta ventilátoros hűtéssel és LED világítással. A bakelit házasok, lekerekítettek voltak.
Rosszul fogalmaztam, már mint az "enyém utódja" 75VA-es.. A régit elajándékoztam a barátomnak, mert már tiszta Epokitt volt.
Az első egy szépen kivitelezett lánc hajtás. Műanyag házban. Honnan bányásztad ki?
Nyomtatóban is el tudok hasonlót képzelni, vagy akármilyen háztartási kis gépben. D a vitrinben sem mutat rosszul.
Kösz mindenkinek.
A láncos teringettét egy ismerősre sózták rá, mint krova hajtókart.
Végül is el tudom képzelni, hogy jó lehet olyasmire is. Eldugott helyeken lévő csavarokhoz akár.
Az egyik nyílásba berakja a fejet, rátolja a csavarra, és a másik nyílásba meg a hajtókart. Ez kb. 22-25 cm lehet ránézésre. Ügyes!
Ilyesmit láttam a Lidlben , olyan "ahova nem férsz be a hajtókarral, oda ezzel beférsz" eszköz... a 10 mm-es négyszög nyílása passzol is az 1/4es kulcshoz.
Tisztelt Közösség.
Neken mint abszolut hozzáértőnek,egy bunyolult kérdésem van. Va pár darab TO-3 a tokozású tranzisztorom. Valamikori,Tungsram gyártásuak voltak. Semmilyen azonosító sincsen rajtuk. Azt már tudom,hogy melyik a PNP/NPN. De azt már nem tudom,hogy Ge vagy Si a félvezető. |
Bejelentkezés
Hirdetés |