Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1066 / 1176
(#) Suba53 válasza stavi hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Nem akarlak elkeseríteni, de előfordulhat, hogy nem a katalógus számot nyomtatták rájuk, hanem egyedi gyártó specifikus kódokat.
Katonai berendezéseknél ez megszokott, de lehet hogy egyéb területen is alkalmazzák.

A Philips tokokon is szokatlan jelzések vannak.
(#) majkimester válasza mnyugger hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Lenne túlterhelés védelem, de csak, ha az adatlap szerinti R6 be van építve. De ilyen Patópali rajzán nincs. A NYÁK-on meg egy átkötés van helyette beépítve.
(#) zamatőr válasza Mike199999 hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

A túlterhelés védelmet érdemes lenne méretezni ( a panelen rövidzár, és több ponton nem egyezik az alapkapcsolással). Ettől még működhet (működött) ha a hibás alkatrészeket kicseréled.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2022

IMG_1017.JPEG

(#) Patópali válasza zamatőr hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Lehet, hogy a fotók alapján általam kirajzolt ábrán vannak hibák amit jeleztem is, mivel nem minden fólia látszik az alkatrészek takarása miatt. Pontosan csak, ha kézben lett volna a panel
E mellett lehet, hogy a gyártó nem pontosan követte a katalógusban ajánlott rajzot. (pl. led, stb).
Nem ez lenne az első.
(#) zamatőr válasza Patópali hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Valószínű így változott az eredeti kapcsolás. R8-R11 fix D3 nincs (rövidzár) R6 rövidzár. Az alkatrész értékek nem egyeznek a panelen lévőkkel.

jav1.jpg

(#) Patópali válasza zamatőr hozzászólására (») Márc 10, 2022 / 3

Nos. Az általatok közölt katalógus rajz szerint próbáltam módosítani az általam készített panelről készült rajzot. A 15 -ös lábról a panelon testre megy egy 47 Kohm -os ellenállás (olvasatomban). A gyári rajzon pirossal jeleztem a panel szerinti helyzetet. Egy átkötéssel halad a fólia a 18 Kohm 2W ellenállás alá. Hogy alatta milyen ellenállás van és hova csatlakozik az sajnos nem látszik. A Triac A1 -en panel szerint átkötés van áramkorlátozó ellenállás helyett.
Úgy tűnik, hogy az általatok jelzett Ic a nyerő.
Remélem nem lesz több hiba.
Mellékelem a rajzokat.
(#) Patópali válasza Patópali hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

A kézi rajzomból az Ic számból lemaradt egy 0. Bocsánat.
(#) Mike199999 válasza Patópali hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Köszi szépen a segítséget mindenkinek! Megrendeltem az alkatrészeket ha megérkeznek beforrasztom aztán meglátjuk működik-e.
(#) Mike199999 hozzászólása Márc 11, 2022 / 6

Na összeraktam az instrukcióitok alapján, kapott egy új U2010B IC-t meg egy R180 ellenállást az ismeretlen helyére és láss csodát hibátlanul működik! Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, nagyon nagy pengék vagytok!
(#) Patópali válasza Mike199999 hozzászólására (») Márc 11, 2022 / 2

Mondtam, hogy ne add fel. A kollektíva ereje........
Örülünk a sikerednek!
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2022
(#) adapter hozzászólása Márc 12, 2022 /

Sziasztok,
Nem tudja valaki fejből, hogy a Parkside 20V 2000mAh-s Li-ion akkuja milyen cellákból áll? 18650 -es lehet?
(Nem láttam még, egy barátom hívott, hogy olyan keveset "megy" már egy töltéssel, nézzek már rá...)
Köszi
(#) antiktelefon válasza adapter hozzászólására (») Márc 12, 2022 / 1

Igen, abból van. Arra nem találtam infot, hogyha leveszed a cellákat a bms nem tilt-e le.
Illetve ha vezeti a kapacitáscsökkenést akkor az új cellákat nem fogja teljesen feltölteni, lehet új bms kell bele, mintha alin lenne Parkside kompatibilis...
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2022
(#) adapter válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Még nem mélyültem el a témában, mert először tudni szerettem volna milyen cellák, ugyanis van itthon pár darab 18650-es.
(Valahol neten olvastam, de a részletekre nem emlékszem mert akkor nem érintett, hogy valaki akkupakkot cserélt már Parksideban sikeresen... Csak ez villant be hirtelen az egészről.)
Válaszodat persze köszönöm!
(#) antiktelefon válasza adapter hozzászólására (») Márc 12, 2022 / 1

Random laptop cellákra ne cseréld, rosszabb és veszélyes lesz!
Kis belső ellenállású, nagy kisütőáramú munkacellák kellenek bele.
(#) adapter válasza antiktelefon hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Elméletileg annak kellene lennie, egy volt kollégám régebben foglalkozott akku cserékkel, (céges csavarbehajtókat is Ő kezelte nálunk) tőle kaptam néhányat, amikor felhagyott ezzel a tevékenységével....
(#) antiktelefon válasza adapter hozzászólására (») Márc 13, 2022 /

Akkor jobbak az esélyeid.
Mondj egy típust vagy egy adatlapot keress és kiderül hamar. Ha ecigis oldalokon ajánlják, akkor biztos elég.
(#) granpa hozzászólása Márc 15, 2022 /

Ki mit tud a TM101 nevű, 16 lábú IC-ről? Gyanús, hogy 7401-ek közt volt, de nem találok adatot sehol.
(#) vargaf válasza granpa hozzászólására (») Márc 15, 2022 / 1

Ha igaz akkor SN7489, 64 bit read/write memória.
(#) stavi válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 16, 2022 /

Köszi a váalszt,
Hát igen, én is ilyesmire gyanakodtam, hogy nem a gyártói típus-számok vannak rajta.
De mivel tudjuk hogy az autókba azert nem a legújabb chipeket építik, 10+ évig simán gyártásba maradhatott, csak senki nemtudja hogy kié mié
amúgy egy '95-ös fordról van szó.
Azért még várok, hátha lesz vkinek ötlete
(#) Rosszmáj hozzászólása Márc 19, 2022 /

Tudom, nem elektronika, de hátha valaki tudja, mi a ferde fütty ez. A négyszögnyílás 10x10 mm.

Meg ha már itt vagyok, ez a régi csehszlovák pillanatpáka hány éves lehet? 1977-ben én már az újabb, szögletes műanyagot vettem.
(#) granpa válasza Rosszmáj hozzászólására (») Márc 19, 2022 /

Biztosan ez a "láncos teringette" Tegnap a Bosnyák piacon láttam a régi, barna, bakelittokos pillanatpákát; volt itt, aki kereste.
(#) proli007 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Márc 19, 2022 /

Hello! Emlékeim szerint már 66-ban már volt ilyenem. Kicsit törékeny volt a bakelit kabátja, viszont 100VA-es volt. Ellentétben az utódjával, ami 75VA-es, de az még mindig szolgálatban van..
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2022
(#) uniman válasza proli007 hozzászólására (») Márc 19, 2022 /

Ez tévedés, mert a csehszlovák pisztolypáka utódok léteztek(léteznek most is) még 100, 125VA-es változatokban is! Bővebben: Link
(#) Epu2 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Márc 19, 2022 / 1

76-ban kaptam egy York márkájút. Fekete volt de már nem bakelit. A magyar házba építettem át 83 körül. Mai napig kiválóan működik, bár azóta ventilátoros hűtéssel és LED világítással. A bakelit házasok, lekerekítettek voltak.
(#) proli007 válasza uniman hozzászólására (») Márc 19, 2022 /

Rosszul fogalmaztam, már mint az "enyém utódja" 75VA-es.. A régit elajándékoztam a barátomnak, mert már tiszta Epokitt volt.
(#) Suba53 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Márc 19, 2022 /

Az első egy szépen kivitelezett lánc hajtás. Műanyag házban. Honnan bányásztad ki?
Nyomtatóban is el tudok hasonlót képzelni, vagy akármilyen háztartási kis gépben.
D a vitrinben sem mutat rosszul.
(#) Rosszmáj válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 19, 2022 /

Kösz mindenkinek.

A láncos teringettét egy ismerősre sózták rá, mint krova hajtókart.
(#) Suba53 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Márc 19, 2022 /

Végül is el tudom képzelni, hogy jó lehet olyasmire is. Eldugott helyeken lévő csavarokhoz akár.
Az egyik nyílásba berakja a fejet, rátolja a csavarra, és a másik nyílásba meg a hajtókart.
Ez kb. 22-25 cm lehet ránézésre. Ügyes!
(#) FIGIRI válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 20, 2022 /

Ilyesmit láttam a Lidlben , olyan "ahova nem férsz be a hajtókarral, oda ezzel beférsz" eszköz... a 10 mm-es négyszög nyílása passzol is az 1/4es kulcshoz.
(#) abszoluthobbi hozzászólása Márc 20, 2022 /

Tisztelt Közösség.
Neken mint abszolut hozzáértőnek,egy bunyolult kérdésem van.
Va pár darab TO-3 a tokozású tranzisztorom.
Valamikori,Tungsram gyártásuak voltak.
Semmilyen azonosító sincsen rajtuk.
Azt már tudom,hogy melyik a PNP/NPN.
De azt már nem tudom,hogy Ge vagy Si a félvezető.
Következő: »»   1066 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem