Fórum témák
» Több friss téma |
Mit szólnál például ehhez?Bővebben: Link
Egy kis útmutató itt . Innen is látható, hogy elég veszélyes.
Figyelem! " CD/DVD olvasóból, íróból meg ne próbáljatok lézert pointerként használni! Az ilyen lézerek fénye az emberi szem számára láthatatlan, akár pár másodperces közvetlen és hosszabb idejű közvetett belenézés egy örök életre maradandó sérülést okozhat a retinán! Ez nem gyerekjáték, nem véletlenül van annyi figyelmeztetés a CD/DVD olvasón, írón... Szórakozni ott van a gyengített erejű lézer-pointer, ami még mindig elég veszélyes! "
Tartok tőle hogy eben csak egy záró érintkező van még akkor is, ha négy lába van.
Nekem olyan kell, ami fél állásban csak az egyiket zárja teljesen benyomva pedig mindkettő. De azért kösz.
Hali!
A csatolt képen lévő alkatrészre lennék kíváncsi, hogy az kondi..? Szerintem tutira egy 59nF-os 420V-os kerámiakondi, de biztos ami biztos, megkérdezem.
Szerintem meg az,valami snubber körben van, lehet.
Szerintem szűrésnek van, mivel egyenirányító diódáknál van. :yes:
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a BFR 96 TS és a BFR 96 A közt mi a kölünbság és mindegy-e melyiket veszem? Előre is kösz a válaszokat!
Helló!
Egy RC távirányítóban van egy IC, M52460P típus. Erről kellene valami infó, vagy adatlap. Van a panelon egy trimmer és a távirányító ki tudja jelezni, ha alacsony az elem/akksi feszültsége. Azt akarnám megtudni, hogy ez a trimmer állítja-e ezt, vagy valami más alapján jelzi-e. Mivel kicseréltem az eredetileg 8db AA elemet lithium akkukra, ezért változik a jelzés is. Ma délután elkezdett villogni a piros led, pedig még az aksi fel volt töltve, mert amikor ráraktam töltőre, akkor elég kis árammal töltött és elég hamar le is csökkent az áramfelvétele.
Köszi ezen a linken már túl vagyok
Itt 3 lábú diódát mutogat amit meg én keresek sok lába van (10db, lásd kép) Házi pointert láttam már nem egyet! A veszélyekkel tisztában vagyok és vigyázok, de köszönöm a figyelmeztetéseket
Igazad van, nem figyeltem eléggé a szövegre, csak a képet néztem. Ez látszólag elég hasonló volt. Típusszám nincs rajta véletlenül? Az sokat segíthetne.
Sajnos semmilyen felirat sincs rajta.
Ha kiforrasztod, és az alját nézed ottsincs? Ha legalább a gyártó neve, vagy egy kósza cikkszám lenne ráírva, vagy bele fröccsöntve, könnyebb lenne találni.
Azért én nem zárnám ki azt sem, hogy az egy varisztor. Ott a 420 Volt egy megszokott érték, míg kondiknál az 59 nF meglehetősen elfuserált szám. Ott 56, 62 vagy 68 nF a "divat". Extra helyekre, pl. precíz szűrőkbe persze gyártathat valaki pontos 59 nanósat, de az másképp nézne ki. Egyenirányító mellé mindegy, hogy pl. 47 nF vagy 100 nF kerül, tök indokolatlan lenne az 59 nF.
Sajnos se szám se betű, hiába forrasztottam ki. Maga a komplett rádióvezérlés spanyol, „ ITOWA ” és kezdem úgy gondolni, hogy kifejezetten nekik készítették ehhez a daru pulthoz.
ez mi lehet ugy nézki mint egy tranzistor de mégsem az a számok ami rajta van a köv: h11a és 428bh:
mi lehet ez dvd fő panelján van.
Az attól függ ! Az első egy CMOS IC, a tápja 3V -tól 15V -ig lehet, a második egy TTL IC, ő tipikusan 5V-ról működik csak.
Ha stabil 5V-os tápot adsz rá, akkor igen, jó helyette. Más táppal nem működik, vagy meg is ölöd.
Nos igen, ez zavar engem is.
Viszont varisztorokkal még nem foglalkoztam. Ha varisztor lenne, akkor az 593 jelölés mire utalna?
Szia!
Vedd ki, és mérd meg kapacitásmérővel. De ez valóban egy varisztor lesz: 593-420
Jó kérdés. Szerintem az valami gyári kód, mert varisztoroknál eddig én még csak a feszültségértékkel találkoztam, mint jelentős paraméterrel.
Azt el tudom képzelni, hogy valahol jelölik, hogy hányszáz/hányezer ampert bír ki hány mikroszekundumig, ha véletlenül "ki kell nyitnia", de eddig tőlem minden boltos csak azt kérdezte (miután a kívánt feszültségértéket megmondtam), hogy 7,5 vagy 10, vagy 13 milliméter átmérőjűt kérek. Feltételezem a képeden látható diódák méretéből kiindulva, hogy azon a panelen ennek nincs nagy jelentősége. Az általam eddig használt varisztorok egyébként pl. S10K275 -szerű jelöléssel bírtak, amiből a 275 jelölte a 275 Volt nyitófeszt, az S utáni szám pedig megegyezett az átmérővel, de ez lehet, hogy csak véletlen.
Sziasztok
Tudna valaki segíteni, ennek az alkatrésznek kellene helyettesítője ZXM64P035. Köszönöm
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Nem tudom beazonosítani az alábbi Lcd -ket. Köszönöm!
U446B TFK ic ről tud valaki valamit 8lábu dip szerü tokban van. Ha minden igaz valami piezos telefon mikrofonban volt.
Sziasztok. Segitségeteket szeretném kérni egy lézerdióda beazonosításában. A diódára az van írva: L96 alá 4901. Ez egy Pioneer DVR-109-es DVD iróból való.
Ez melyik dióda?
Az író vagy az olvasó? Mert az író az piros és 625-740mn szokott lenni. Az olvasó infra annak nem tudom a hullámhosszát. |
Bejelentkezés
Hirdetés |