Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   397 / 1178
(#) szabolcs_dtm hozzászólása Jún 14, 2012 /

Sziasztok!
Van egy elég komoly számítógép tápegységem, 1-2 kondi púpos ami már ki lett cserélve, ill a biztosíték pukkant el, de van még egy alkatrész amit nem igazán tudok meghatározni. Olyan mint egy kerámia kondi, de ahogy kerestem sztem ez más. Ennyi van rá írva "TVR 07271" varisztor ként találtam meg, mivel lehetne ezt helyettesíteni?
(#) hammer14 hozzászólása Jún 14, 2012 /

Sziasztok

Egy tranzisztornak látszó alkatrészről szeretném megtudni,hogy milyen tranzisztor lehet npn vagy pnp illetve,ha ez meg van és sikerült kimérnem akkor mivel lehetséges esetleg helyettesíteni. Az alkatrészre annyi van írva,hogy C3647 illetve alatta van még bal oldalán egy R betű job oldalán meg 2M3. A nyákon tr1 nek van jelölve. sajnos a kütyü amibe benne volt kapott egy fordított tápot,így próbálom visszafejteni,hogy az első alkatrészek amik a pozitív negatív ágba voltak abból melyik mehetett zárlatba,mert a cucc vesz fel áramot csak a motor nem indul amit fordított tápos bekötés előtt indított. Biztit persze kiverte cseréltem,de vmelyik alkatrészt elcsesztem...

Minden segítőkész szándékot és értelmes hozzászólást előre is nagyon szépen köszönök !
(#) silent15 hozzászólása Jún 14, 2012 /

Sziasztok, hagy kérdezzem meg , hogy melyik az a dióda, ami mágneses hatásra kapcsol?

Köszi!
(#) Doncso válasza szabolcs_dtm hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Az adatlapja szerint ez egy 7mm-es 271v-os varisztor.
(#) Stewe válasza silent15 hozzászólására (») Jún 14, 2012 / 1

Talán hasonlíthat egy germánium tűs diódára, de én inkább reed csőnek nevezném...

Pffff most hogy leírtam, a PIN diódára gondolhatsz!
(#) silent15 válasza Stewe hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Olyan a dióda(dióda kinézete van) hogy egy lámpába találtam, és ez kapcsolja a lámpát, a tokban van egy mini mágnes, ami ha a dióda fölé megy, akkor kapcsol a lámpa, és kigyullad a LED(ledlámpa)
(#) Stewe válasza silent15 hozzászólására (») Jún 14, 2012 / 1

Akkor ez egy reed cső, kis üvegbúra két ferromágneses érintkezővel, mágneses térben a két lágyvas lemez egymáshoz ér.... igényesebb kínálatú boltokban 1-2 méretet tartanak.
(#) silent15 válasza Stewe hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Köszi, az lesz az!
(#) granpa válasza hammer14 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Szia! Alldatasheet--2SC3647, így keresd.
(#) neogeo2 hozzászólása Jún 15, 2012 /

Sziasztok!
Egy kínai tablet alaplapjának táp/töltésvezérlő része látható a képen. A jelölt ic-t nem sikerült beazonosítani.
Kérem szépen a segítségeteket!
Köszönöm!

ezmiez.jpg

(#) Beachway hozzászólása Jún 15, 2012 /

Sziasztok!
Lett egy ilyen ketyerém,(Philips AD906WT/01, és AD901WA/01) amiről igazából fogalmam nincsen, hogy mi.Rákerestem a neten, de csak annyit találtam, hogy wifi tranzmitter.És a csatlakozók amim végképpen összezavartak.Az adón egy hálózati csatlakozó van, és a vevőn pedig + - L R jelzések, mint egy hangszóró kimenet lenne.Gondolom ez önmagában semmire sem jó, csak egy része egy kompex egységnek.Ha valaki ismeri ,kérem írjon.Itt egy fotó róla:Bővebben: Link Előre is köszönöm szépen!
(#) zsjkuki válasza hammer14 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Tiszteletem
Keresd mint 2SC3647 ugy megkapod.
Minden jot
(#) moonfang hozzászólása Jún 16, 2012 /

üdv mindenkinek,
régebben láttam itt he-n, fórumban, de sajnos már nem emlékszem rá:S
egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen alkatrész (ha jól emlékszem egy sima, egyszerű alkatrészről van szó, semmi bonyolult szerkezet) bekötésével lehet elérni, hogy az egyébként tökéletesen működő és szépen szóló hangszóró recsegjen?
(#) Doncso válasza moonfang hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Talán dióda?
(#) Auth Zsigmond válasza Doncso hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Esetleg glim-es fénycsőgyújtó?
(#) Doncso válasza Auth Zsigmond hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Esetleg 50v dc a hangszórónak? Utána recsegni fog.
(#) Action2K válasza moonfang hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Szia! Én követtem már el ilyesmiket itt a fórumon: Link 1 Link 2 Ez valamelyik?
(#) Norbi09 hozzászólása Jún 16, 2012 /

Sziasztok srácok, 2 éve tanulok Elektrotechnikát középiskolában, lenne egy kérdésem! Feszültségszabályozó három lábú IC-knek vannak negatív alkatrészei is, pld -12V .. (gondolom teljesen világos többségeteknek, hogy miről beszélek, ugyanis idősebbek vagytok nálam elég sokkal, de pld ez egy ilyen, amiről beszélek: http://www.hestore.hu/prod_10024259.html)

A kérdésem..: Ennek mi a funkciója? Miért negatív? (egyébként tisztában vagyok vele, hogy 12V stabil U-t ad le, ha több megy be elfűti, 100mA áramig szeret élni, felette csak hűtve..) Köszi az infót!

P.S.: Egyébként szeretem falni az információkat, még kezdőnek számítok, úgyhogy bármilyen linket, oldalt, könyvet stb. szívesen fogadok témán belül, akár privátban is!

Szép estét Nektek!
(#) Doncso válasza Norbi09 hozzászólására (») Jún 16, 2012 / 1

Szia, ha 2 éve tanulod az elektrotechnikát, akkor biztosan ismerősen hangzik számodra, a földhöz képest pozitiv és negativ feszültség, ezt hívják szimmetrikus tápnak, ilyen szükséges PNP és NPN tranyókből kialakított erősítőkbe is és sok egyéb más helyen. Tehát van a földhöz képest pozitiv fesz és negativ fesz, na a negativ fesz stab ezt stabilizálja.
(#) Norbi09 válasza Doncso hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Öööm elég lazák az Elektró órák sajnos, nehéz kihallani a lényeget.. nem akarom szétOFFolni a topicot, de úgy tudtam ezek a fesz. stabilizálók minden esetben a pozitívat lövik be a megadott értékre, a negatív pedig egyszerűen visszajön a tápba. Nem is értem mi értelme lenne a negatívot stabizálni, ha a pozitív végig több, mint az optimális, és a táp kapja meg a stabilizált feszültséget.. :/

Még egyszer sorry, de tisztában szeretnék ezzel lenni. Egyébként potenciálról tanultunk, és potenciálkülönbségről ( U ) .. meg sok minden másról..
(#) granpa válasza Norbi09 hozzászólására (») Jún 16, 2012 / 1

A kapcsolások között keress egyszerű szimmetrikus tápokat, és értelmezd őket (addig nézd, míg rá nem jössz mi az). [OFF]Vigyázz mert hirtelen lesz a "megvilágosodás".
(#) Norbi09 válasza granpa hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Köszöntem nektek az infókat, jöhetnek még hasznos dolgok privátban is, zöld pacsi!
(#) granpa válasza Norbi09 hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

A szimmetrikus tápegység témában, az első, és a 12. oldalon van olyan amiből könnyen érthető.
(#) Doncso válasza Norbi09 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Látom még mindig nem érted. Nem baj, nekem sem volt világos elsőre. Tehát van középen a föld, ez nulla potenciál. Ez nem "minusz" meg ilyenek, ez föld, ez a nulla. Ehhez a ponthoz képest létezik pozitivabb feszültség, ezt stabilizálja a 78xx sorozat , és létezik ugyanigy negatívabb feszültség, ezt pedig a 79xx sorozat stabilizálja. Félreértelmezed, jönnek az elektronok a pozitív saru felől, és nem a negativ felé mennek, hanem a föld felé, a föld felől pedig a negítiv ág felé, ezért kell a negativ ágat stabilizálni. Egyszerűbben, képzelj el két ceruzaelemet sorba kötve, az ugye 3v. Nade, ha középen megcsapolod, azaz kivezeted, és ahhoz képest méred a két végpontot, akkor máris van +1,5 és -1,5v-od , azaz +-1,5v a felső elemet 78xx az alsót 79xx stabilizálja, vagyis nem mert nincs 1,5v-os stabilizátor, de ez most mindegy, a lényeg miatt gondolom érted.
(#) moonfang válasza Doncso hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Igen, dióda volt az de azért köszönöm a többi választ is
(#) luluzulu hozzászólása Jún 17, 2012 /

Sziasztok

Van egy ilyen IC-m. M61538FP
A kérdésem, hogy ezt hogyan lehetne feléleszteni? Valamilyen PIC-el kellene megoldani?
(#) Zsora válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Mikrovezérlővel, FPGA-val, (C)PLD-vel. Ahogy neked szimpatikus.
(#) granpa hozzászólása Jún 18, 2012 /

Ezeket most bontottam, a két hengeres szerintem "L" de hogy kell leolvasni? A másik kettő meg valami gyári spéci, mi célból?

WP_000058.jpg

(#) _vl_ válasza granpa hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

A jobb felsőben a négyszögletes izé egy trafó. A bal szélsőket leginkább kondinak gondolnám, de a franc tudja (elkókra illik rakni "kikönnyítést", hogy ott nyíljon, amikor majd baja lesz). A jobb alsót meg egy pici relének tippelném.
(#) Stewe válasza granpa hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Ezeket orosz cuccból bontottad?
Az egyik hengeres cuccot meg kéne fordítani, hogy a kivezetések látsszanak, és az oldalát is jó lenne megnézni polaritásjelzés ürügyén... A feliratból csak a 24V látszik biztosnak. A jobb alsó bármiféle kis sorozatú házi hibridje lehet a gyártónak, nem nagyon érdemes foglalkozni vele, de erről sem ártana egy jobb kép.
Következő: »»   397 / 1178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem